Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2013

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Το 2013 ήταν για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Αρνητικά γεγονότα κατέκλυσαν την χώρα (αύξηση ανεργίας φόρων, δολοφονίες κλπ). Θα επιχειρήσω να διεξάγω μία ελληνική πολιτικο-οικονομικο-κοινωνική ανασκόπηση των σημαντικοτέρων γεγονότων του 2013.

Ποινή στον Τσοχατζόπουλο
Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στις φυλακές.
Είναι φυσικό, τα πολιτικά πτώματα να φυλακίζονται για να εξαπατάτε ο λαός, να νομίζει πως άρχισε η κάθαρση και αποκαθίσταται η δικαιοσύνη. Αλλά πρέπει να πάνε πολλοί ακόμα στην φυλακή για να ξεκαθαρίσει ο τόπος από την πολιτικάντικη βρώμα.

Επιστροφή Βασιλιά
Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος είναι γνωστό ότι έχει επιστρέψει με την Βασίλισσα Άννα-Μαρία μετά τον γάμο του Νικόλαου, τον Αύγουστο του 2010. Η συνεχής απουσία τους δεν επέτρεψε να το ανακοινώσουν επίσημα.
Έτσι, τον Απρίλιο του 2013 πώλησαν την κατοικία τους στο Λονδίνο και κλείνουν το εκεί γραφείο τους και εγκαθίστανται στην αρχή στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία" στην Αθήνα και ύστερα στο σπίτι τους στις Σπέτσες. Επίσης, τον Οκτώβριο του 2013 ήρθε και διαμένει σε διαμέρισμα του κουμπάρου Νάσσου Θανόπουλου, ο Πρίγκιπας Νικόλαος με την Πριγκίπισσα Τατιάνα.
Η νοσταλγία για την Πατρίδα και η κατάσταση του Ελληνικού λαού έφερε και πάλι κοντά στο δοκιμαζόμενο Έθνος τον Κωνσταντίνο, την Άννα-Μαρία καθώς και τον Νικόλαο με την Τατιάνα.  

Κατάργηση ΕΡΤ
Στις 11 Ιουνίου 2013 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμων Κεδίκογλου ανακοινώνει την κατάργηση της ΕΡΤ. Ξεσπά θύελλα αντιδράσεων από τα αριστερά κόμματα και η ΔημΑρ με πρόφαση την κατάργηση της ΕΡΤ αποχωρεί από την μνημονιακή συγκυβέρνηση Βενιζέλου-Σαμαρά.
Οι εργαζόμενοι κηρύσσουν απεργία και κατάληψη στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής που λήγει με παρέμβαση των ΜΑΤ τον Νοέμβριο του 2013.

Κλυδωνισμός κυβέρνησης
Με αιτία τα γεωπολιτικά παιχνίδια που διαδραματίζονται στην περιοχή μας, οι 3 πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν και απαρτίζουν την κυβέρνηση Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος-Τούρκογλου και Φώτης Κουβέλης συναντιούνται σε διαδοχικές συσκέψεις. Την αφορμή έδωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το παρασκήνιο (αν θέλετε να δείτε γιατί πραγματικά έφυγε η ΔημΑρ από την κυβέρνηση πατήστε εδώ): ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΕ Η ΔΗΜΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Στις 20 Ιουνίου 2013 η ΔημΑρ αποχώρησε από την κυβέρνηση και την παρέχει κριτική υποστήριξη και ενίοτε αντιπολιτεύεται.

Δολοφονία Φύσσα
Στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 ο αριστερός μουσικός Παύλος Φύσσας μαχαιρώνεται από το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά. Έτσι, δίνεται η αφορμή στα ΜΜΕ και την πολιτική ηγεσία να χαρακτηρίσει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση.
Ωστόσο τα στοιχεία εναντίον της (όχι όλα) είναι αδιαμφισβήτητα και βαραίνουν το το κομματικό αυτό μόρφωμα.

Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή προέκυψε τελικά ως διπλωματικό εμπόδιο στις σχέσεις Ελλάδος-Ισραήλ. Γι΄ αυτό ελληνοεβραικές και ελληνοαμερικανοεβραικές ενώσεις ζήτησαν από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου την καταδίωξή της. Αφορμή στάθηκε η δολοφονία Φύσσα. Η ελεγχόμενη από την κυβέρνηση δικαιοσύνης κ φυλάκισε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, τον υπαρχηγό της Χρήστο Παππά και τον βουλευτή της Γιάννη Λαγό.
Κόπηκε από την Βουλή η χρηματοδότησή της και τα κόμματα με την πράξη τους αυτή τροφοδοτούν τα άκρα. Μπράβο τους! Άξιοι εμπτυσμού!
Η Ελλάδα έχει καταστεί ουραγός και του Ισραήλ μετά τις συμφωνίες που υπέγραψαν Νετανιάχου και Σαμαράς (Σεπτέμβριος 2013)

Δολοφονία Φουντούλη-Καπελώνη
Ως αντίποινα στην δολοφονία Φύσσα, η τρομοκρατική οργάνωση "Σέχτα Επαναστατών" δολοφόνησε τα 2 μέλη της Χρυσής Αυγής Γιώργο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη και τραυμάτισε άσχημα τον Αλέξανδρο Γέροντα.
Οι 2 δολοφονίες επανέφεραν το θέμα της βίας και πρέπει να τονίσω ότι το αίμα δεν έχει χρώμα και πολιτική απόχρωση. Μας σπρώχνουν σε εμφύλιο! ΠΡΟΣΟΧΗ! 
Για τις δολοφονίες εξέδωσε ανακοίνωση και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος που τόνισε πως πρέπει να ενωθεί ο Ελληνικός λαός και να απομονώνονται τα κόμματα που προωθούν δολοφονικές ενέργειες και πράξεις βίας (εννοεί κυρίως ΚΚΕ & Χρυσή Αυγή). 

Θάνατος από μαγκάλι
Συγκλονίστηκε η Θεσσαλονίκη από τον θάνατο 13χρονης που πέθαινε από αναθυμιάσεις από μαγκάλι. Το κράτος τους έκοψε το ρεύμα, η μητέρα της ήταν άνεργη, σου κόβουν το ρεύμα και προσπάθησε α ζεσταθεί με τον επικίνδυνο αυτό τρόπο. , πεθαίνει το παιδί σου από μαγκάλι, σε συλλαμβάνουν.
13 χρονών... εν έτει 2013 «έφυγε» από αναθυμιάσεις. Καμαρώστε sucess_story.

Σύλληψη Λιάπη
Ο τέως Υπουργός Συγκοινωνιών και Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ανηψιός του εθνικού ολετήρα και προδότη της Κύπρου Κων/νου Καραμανλή συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ επειδή οδηγούσε τζιπ μεγάλου κυβισμού, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δίπλωμα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε μη νόμιμες κρατικές πινακίδες.
Διαγράφηκε από την ΝΔ και πήγε για διακοπές στην Μαλαισία με το ξέσπασμα του σκανδάλου! Δικάστηκε μη παριστάμενος στην δίκη σε ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή, εξαγοράσιμη προς 50 ευρώ ημερησίως και καταβολή προστίμου 3.000 ευρώ για ανασφάλιστο όχημα.

Σύλληψη Τομπούλογλου
Και άλλο εξαιρετικό μέλος της ΝΔ σε συμμετοχή σκανδάλου. Ο Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν να έχει επάνω του 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Διαγράφηκε από την ΝΔ, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και του επιβλήθηκε εγγύηση 150.000 ευρώ.

Και βέβαια, η ανεργία έχει ξεπεράσει το 30% και η ανεργία στους νέους το 57%! Οι αυτοκτονίες πληθαίνουν. Συνταξιούχοι δεν δύνανται να προμηθευθούν τα φάρμακά τους. Μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία. Εκατοντάδες άστεγοι και πεινασμένοι που στηρίζονται από συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων. Και η πολιτική ελίτ, αυτονομημένη, μακριά από την κοινωνία και τα πραγματικά προβλήματα και αντλούσα δύναμη από τους εντολοδότες της, συνεχίζει τα ψέματα, τις απάτες, τα σκάνδαλα, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, αυτήν την φορά μαζί με την τρόικα.
Ας είναι τουλάχιστον το 2014 έτος απαλλαγής και εθνικής και πολιτικής απελευθέρωσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου