Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΟ ΛΑΟΣ...

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Πολλές πολιτικές ανακατατάξεις θα προέλθουν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Μόνο που πρέπει να είναι προς το εθνικό συμφέρον. Μία εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ π.χ. θα προκαλέσει ζημιά στα εθνικά θέματα, μία ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα τα ξεπουλήσει όλα στο ΔΝΤ ή μία είσοδος στη Βουλή του "Ποταμιού" θα εξυπηρετεί αποκλειστικώς το σύστημα.
Το "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα" κοιτά την πραγματικότητα με ρεαλισμό παρά τις προτάσεις που κάνει. Και ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία. Ωστόσο, το ερώτημα και το πρόβλημα είναι «ποιο κόμμα θα κάνει εθνική και υπεύθυνη αντιπολίτευση». Σίγουρα αυτό το κόμμα δεν μπορεί να είναι η κεντρώα και νεοφιλελεύθερη ΝΔ. Πιστεύω προσωπικώς πως την θέση της ΝΔ πρέπει πλέον να καταλάβει ο ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η καρδιά της αβερωφικής και μητσοτατικής ΝΔ (1982-1993) χτυπά στον ΛΑΟΣ. Μόνο τότε ήταν δεξιά η ΝΔ. Η ΝΔ ξεκίνησε ως ένα κεντροδεξιό κόμμα αρχών- εμφανώς- αλλά στην ουσία δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα σοσιαλκεντρώο κόμμα που εξυπηρετούσε τις προσωπικές βλέπεις και τις σχέσεις του Κων/νου Καραμανλή με την εξουσία. Εξάλλου η ΝΔ οφείλει την δημιουργία και την σάρκωσή της στα 130.000.000 δολάρια της Chance Manhattan Bank και ορισμένων Τεξανών πετρελαιούχων.
Ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα που έχει οργανωμένο πρόγραμμα με προτάσεις για έξοδο από την κρίση. Κατά την διάρκεια που ήταν στην Ευρωβουλή (2004-07) προασπίστηκε τα εθνικά θέματα. Κατά την διάρκεια της πενταετούς παραμονής του στην Βουλή (2007-2012), το κόμμα είχε ρόλο πυροσβεστικό, άρχισε να χαμηλώνει τους τόνους και να εξυπηρετεί ενίοτε το σύστημα (όπως προτάσεις για πρωθυπουργοποίηση Παπαδήμου, για κατάργηση των blog, για κρατικοποίηση και του εναπομείναντος 4% της Εκκλησιαστικής περιουσίας, ψήφος στο μνημόνιο 1, συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου κλπ). Παρά ταύτα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιχείρησε μία προσέγγιση με την Ρωσία, δια του Πατριάρχη Κυρίλλου, ώστε να εισρεύσουν στην Ελλάδα κεφάλαια, επενδύσεις και να επιτευχθεί συμφωνία για το φυσικό αέριο. Η αιτία ήταν αυτή για να λάβουν οι Αμερικανοί τα... έκτακτα μέτρα τους... και η Singular Logic να κάνει τα "μαγικά" της και να μη μπει στη Βουλή ο ΛΑΟΣ. Το ότι όμως ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο 3ος παγκοσμίως περισσότερο αντιπαθής στον διεθνή Σιωνισμό, αυτό λέει πολλά...
Από φιλοβασιλικής απόψεως, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν ένας από τους αγωνιστές της Βασιλευομένης Δημοκρατίας με την εφημερίδα "Το Στέμμα της Δημοκρατίας", χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα του 1974 ως "unfair" όπως ο Κων/νος Μητσοτάκης και ελπίζουμε στην επόμενη Βουλή να ταχθεί υπέρ ενός πολιτειακού δημοψηφίσματος και να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας γιατί αλλιώς θα προδώσει τις ψήφους των όποιων Βασιλοφρόνων τον ψήφισαν. Ο Κωστής Αϊβαλιώτης, πολιτευτής και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, έκανε μία πρόταση: ανά 25 χρόνια δημοψήφισμα για την μορφή του πολιτεύματος σε συνταγματική ρύθμιση. Ελπίζουμε αυτή η πρόταση να τεθεί στο Κοινοβούλιο.
Τέλος, εύχομαι (όχι ως blog αλλά προσωπική άποψη) ο ΛΑΟΣ να εισέλθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου