Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΩΚΡΑΤΗΣ & ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ

Προλογίζει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Προεπισκόπηση    Υπάρχουν "επιστήμονες" που λένε ότι οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, τους οποίους ο φιλόσοφος και μάρτυρας της Εκκλησίας ήδη από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Ιουστίνος ονόμασε "προ Χριστού Χριστιανούς", ότι ήταν ομοφυλόφιλοι και σύναπταν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους! Και δυστυχώς, υπάρχουν και "καθηγητές" που αναπαράγουν τέτοια ψεύδη στους μαθητές τους.
    Η αιτία είναι ότι οι ξένοι συγγραφείς, αλλά και η αγραμματοσύνη των εγχώριων, δεν μπορούσαν να μεταφράσουν σωστά την λέξη "έρωτας". Οι αρχαίοι Έλληνες με την λέξη "έρωτας" εννοούν την πνευματική ηδονή, ότι ερωτεύονται, καθοδηγούν και διαπαιδαγωγούν, όχι την ομοφυλοφιλική-σαρκική. Δεν έλειπαν οι ακρότητες και τα αίσχη (δεν αγιοποιούμε την Αρχαία Ελλάδα), αλλά η ομοφυλοφιλία ήταν καταδικασμένη και νομικώς απαγορευμένη και οι ομοφυλόφιλοι αποκλεισμένοι από διοικητική, δικαστική, πολιτική ανέλιξη και από τα γυμναστήρια.
    Επίσης, η «Παιδεραστία» στην αρχαία Ελλάδα (βλέπε Πλάτωνος Συμπόσιον) ήταν η διαπαιδαγώγηση των παίδων, και όχι οι ομοφυλοφιλικές πρακτικές μαζί τους.

Τώρα την σκυτάλη παραδίδουμε στο blog "Karatheodoris":

    Είναι γνωστό ότι ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας έχουν κατηγορηθεί από διάφορους "επιστήμονες" ως ομοφυλοφιλικό ζευγάρι, στην προσπάθεια που γίνεται να αμαυρώσουν την ελληνική φιλοσοφική σκέψη. Το blog "Karatheodoris" απαντά μέσω του ακαδημαϊκού Κων/νου Ι. Δεσποτόπουλου ο οποίος σε απάντησή του προς τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος υπονοεί κάτι παρόμοιο.

ΠροεπισκόπησηΣυγκεκριμένα γράφει ο Θεοδωρόπουλος: "Όσο για το σύνηθες πορτρέτο της Ξανθίππης δεν αποκλείεται διόλου να το χρωστάμε στην ομοφυλόφιλη αντιζηλία του Πλάτωνος".

Η απάντηση του Δεσποτόπουλου κατακεραυνώνει τον "αδιάβαστο" συγγραφέα: Πλάτων απερίφραστα καταδικάζει τη λεγόμενη σε νεωτερική γλώσσα "ομοφυλοφιλία". Ιδού η αυθεντική σχετικά με την έκφρασή του (Νόμοι 838e-839a): κατά φύσιν χρήσθαι τη της παιδογονίας συνουσία, του μεν άρρενος απεχομένους μη κτείνοντας τε εκ προνοίας το των ανθρώπων γένος, μηδ' εις πέτρας τε και λίθους σπείροντας...απεχομένους δε αρούρας θηλείας πάσης, εν η μη βούλοιο αν σοι φύεσθαι το σπαρέν". Και υπάρχουν στους Νόμους και άλλα χωρία με όμοιο ηθικό νόημα. Εξάλλου, και ο κορυφαίος Γερμανός φιλόσοφος Immanuel Kant εκφράζεται για τις ερωτικές σχέσεις ανδρών και γυναικών με την ίδιαν αυστηρότητα."

Καλό θα ήταν λοιπόν προτού κάποιος αναφερθεί προκλητικά εναντίον των Ελλήνων Φιλοσόφων, να έχει κάνει τον κόπο να διαβάσει τα έργα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου