Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΡΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ...

Γράφει ο κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος στην "zougla".

Η ελληνική κυβέρνηση το 1974 άλλαξε το πολίτευμα με το περιβόητο δημοψήφισμα καταργώντας τον θεσμό της Βασιλείας
Οι 6 Ορθόδοξοι Έλληνες ΒασιλείςΑνήκα στην πλειοψηφία των αφελών οι οποίοι πίστεψαν ότι για την κακοδαιμονία αυτού του τόπου μοναδική ένοχος ήταν η Μοναρχία, η οποία αφενός εμπόδιζε τους ικανούς και αθώους πολιτικούς να αναδείξουν τα χαρίσματά τους και αφετέρου κατασπαταλούσε τον πλούτο του ελληνικού λαού, για να ικανοποιεί τις απαιτήσεις και τις παραξενιές των μελών της βασιλικής οικογένειας, προκειμένου να διάγουν πολυτελή βίο. Φυσικά, οι λόγοι ήταν πολύ πιο σοβαροί, με τις γνωστές παρεμβάσεις του Παλατιού στο πολιτικό γίγνεσθαι και την παρασκηνιακή καμαρίλα των αυλικών που ταλάνισε τον τόπο επί σειρά ετών.
Οι βασιλείς εγκατέλειψαν τη χώρα για να ακολουθήσει η μεταπολιτευτική περίοδος, η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η συντεταγμένη πτώχευσή της υπό την επιτήρηση της τρόικας. 
Με λίγα λόγια, η πολιτική ανεπάρκεια ανέτρεψε το επιχείρημα ότι η Ελλάδα χωρίς τους βασιλείς θα την έβγαζε φθηνότερα εξοικονομώντας πόρους για τις ανάγκες των κοινών θνητών της.
Επί σειρά δεκαετιών ο ελληνικός λαός παρατηρούσε έκπληκτος άξεστους και κοινωνικά απαίδευτους πολιτικούς να συμπεριφέρονται ως εστεμμένοι, κατασπαταλώντας με τρόπο προκλητικό το δημόσιο χρήμα. Έφαγαν, πλούτισαν, εξυπηρέτησαν, σήκωσαν τα δικά τους παλάτια, ασέλγησαν, προκάλεσαν, δικάστηκαν, αθωώθηκαν, άρπαξαν και λεηλάτησαν, καταστρέφοντας μεθοδικά την οικονομία του τόπου.
Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά πόσο κλέφτες ήταν τελικά και πόσο ανεπαρκείς, ήταν όμως σίγουρα και τα δύο. Δεν θα δεχθώ επίσης το έωλο επιχείρημα περί γενίκευσης, εφόσον είναι τοις πάσι γνωστό ότι μία θλιβερή μειοψηφία στάθηκε στο ύψος της. Το ύφος το έδωσαν οι πολλοί. Άλλωστε, όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται.
Τούτες τις μέρες που ο τέως Βασιλιάς και η Άννα Μαρία δεξιώνονται εστεμμένους της Ευρώπης και... ημίαιμους γαλαζοαίματους Έλληνες με αφορμή την επέτειο του γάμου τους, ανακαλύπτουν με ικανοποίηση ότι έχουν αρχίσει να γίνονται συμπαθείς σε πολλούς Έλληνες.
Χώρια που αρχίζει να παγιώνεται η εντύπωση ότι, εάν η βασιλική οικογένεια παρέμενε στη θέση της, η Ενωμένη Ευρώπη των γαλαζοαίματων της Αγγλίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και των υπολοίπων φτωχοσυγγενών δεν θα επιχειρούσε το πείραμα της τρόικας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Ψευτοδιλήμματα θα μου πείτε, όπως ψευτοδίλημμα ήταν και ο εγκλωβισμός μεγάλου τμήματος των ψηφοφόρων από τη Χρυσή Αυγή, αλλά σήμερα είναι γεγονός.
Για όλα αυτά, τα οποία από ψευτοδιλήμματα μετατρέπονται σε θλιβερή πραγματικότητα, την ευθύνη φέρει ακέραια ο πολιτικός κόσμος της χώρας, o οποίος, καθώς έλεγε η σοφή γιαγιά μου, όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Το κακό είναι ότι τη (βασιλική) νύφη την πληρώνει πάντα ο λαός...

Σχόλιο ΔΕΡ
Όμως η προεδρική νύφη στοιχίζει τα 15πλάσια στον Ελληνικό λαό. Η βασιλική νύφη έβαζε και το χέρι στην τσέπη και κάλυπτε ανάγκες των φτωχών (όπως βιβλιάρια απόρων κορασίδων, πληγέντων κλπ). Ας μην επεκταθούμε όμως...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου