Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Γράφει ο "Zigolis Dim" (προφίλ fb).

Θα έλεγε κάποιος "γιατί μοναρχία" και "όχι Δημοκρατία"; Μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης, θα δανειστώ όλα τα επιχειρήματα των πολέμιων του Βασιλέως κατά το Δημοψήφισμα του 1974. 
Η Μοναρχία δεν κοστίζει ακριβά. Ήδη πληρώνουμε δύο πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας. Και βουλευτές με απίστευτα προνόμια. 
Λένε κάποιοι "μα ο θεσμός της Μοναρχίας ήταν ξενόφερτος και δεν είχε ρίζες και παράδοση στην Ελλάδα". Απαντώ λοιπόν: Ποια παράδοση και ποιες ρίζες έχει ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα; Έχει παίξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάποιον ουσιαστικό ρόλο; Έχει αρθρώσει έστω έναν "προεδρικό λόγο"; 
Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους: Το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είναι τίποτε άλλα από μία "τιμητική καραντίνα" παροπλισμένων ή και αποτυχημένων πολιτικών. Έτσι είχε καταντήσει και στην Τρίτη και την Τέταρτη Γαλλική Δημοκρατία (ώσπου ήρθε ο Ντε Γκώλ, άτομο με μοναρχικές καταβολές και έγινε ο ίδιος "μονάρχης").
Ας πάρουμε την εκλογή του Προέδρου. Ακόμη και στην πρώτη εκλογή, το 1975, 16 βουλευτές της ΝΔ έκαναν "αντάρτικο" και καταψήφισαν τον Κ.Τσάτσο. Το 1980 ο Καραμανλής διέλυσε στην ουσία 3 κόμματα και βγήκε πρόεδρος. Το 1985 είχαμε τα "χρωματιστά ψηφοδέλτια". Το 1990 επαναφορά του Καραμανλή. Το 1995 ένα απίστευτο πολιτικό παζάρι μεταξύ του τότε κραταιού ΠΑΣΟΚ σε συμπαγνία με την τότε Πολιτική Άνοιξη, προκειμένου να παγιδεύσουν τον Μιλτιάδη Έβερτ και να στρώσουν το δρόμο στην σημιτική λαίλαπα. Το 2000 είχαμε μία από τα ίδια. Το 2005 και το 2010 η ιστορία είναι γνωστή. Πρόεδρος ανύπαρκτος. 
Κάποιοι λένε ότι ο θεσμός της Μοναρχίας στην Ελλάδα επέφερε συμφορές, διχασμούς και άλλα δεινά. Ίσως ο Θρόνος στην Ελλάδα να έκανε κάποια λάθη. Υπάρχει όμως και το αλλά: η Αβασίλευτη Ελληνική Δημοκρατία ήταν αυτή που έφερε τη Χώρα κοντά στην μεγαλύτερη εθνική συμφορά: Την ουσιαστική χρεοκοπία της Χώρας και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας
Έτσι: 
1) Η μεταπολίτευση ήταν αυτή που διέλυσε κάθε έννοια ηθικής και θεσμών. Για να είμαι πιο ακριβής τους ξεχείλωσε σαν μάλλινο πουλόβερ. 
2) Η μεταπολίτευση είναι αυτή που εφηύρε το αναπτυξιακό μοντέλο "ανάπτυξη με δανεικά". Δανεικά που ίσως τα εγγόνια μας θα το πληρώσουν με το γάλα των παιδιών τους. 
3) Η μεταπολίτευση είναι αυτή που εφηύρε το κράτος πρόνοιας με δανεικά. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πρόνοια. 
4) Η μεταπολίτευση είναι αυτή που έκανε την αριστερή διανόηση "Δόγμα του Κράτους" με αποτέλεσμα την καταρράκωση παραδοσιακών αξιών και εννοιών
5) Η μεταπολίτευση είναι αυτή που πέρα από την βουλευτική ασυλία, έδωσε με το άρθρο 86 του Συντάγματος και ασυλία στην κακοδιαχείριση. Ουδείς Υπουργός δύναται να διωχθεί.
6) Η μεταπολίτευση ήταν αυτή, που υποσχόμενη μια σταθερή άνοδο του βιοτικού επιπέδου του λαού, κατάφερε να το καταρρακώσει. 
7) Η μεταπολίτευση έδωσε (όντως) ευρωπαϊκό προσανατολισμό στη Χώρα. Κατάφερε όμως και αυτό το πλεονέκτημα να το μετατρέψει σε μειονέκτημα. Τουλάχιστον 100 δις ευρώ εισέρρευσαν στην Χώρα, αλλά αναπτυξιακό μοντέλο δεν δημιουργήθηκε. Δείτε σε τι υπόληψη μας έχουν οι "εταίροι" μας. 
8) Η μεταπολίτευση ήταν αυτή που με τις παλινωδίες της, δημιούργησε το τέρας του "Δημοσίου" και το δόγμα του Κρατισμού. Αποτέλεσμα: ελάχιστοι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για τη Χώρα μας.
9) Η μεταπολίτευση ήταν αυτή που παρέλαβε μια ακμάζουσα οικονομία, γιά την καταντήσει την τελευταία "Σοβιετία της Ευρώπης" 
9) Η Μεταπολίτευση είναι αυτή που διέλυσε κάθε έννοια μέτρου, σύνεσης και ηθικής στην Κοινωνία. Πού είναι οι έννοιες Πατρίδα, Οικογένεια, τιμή, μόχθος. Αντικαταστάθηκαν από το εύκολο κέρδος, την "αρπαχτή" και τη "ρεμούλα". 
10) Η μεταπολίτευση είναι αυτή που περηφανεύεται ότι "έλυσε οριστικά" το θέμα του Πολιτειακού και έδιωξε το "Παλάτι". Και το αντικατέστησε με το "Πολιτικό Σύστημα" και μια ντουζίνα άξεστους "γαλαζοαίματους" της πολιτικής.
11) Τέλος, να μην αναφερθώ και με το "θρίλερ" που παίζεται τελευταία με τους 180 βουλευτές. Η έσχατη απαξίωση του θεσμού του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Να γιατί όλο και περισσότεροι, εύλογα "νοσταλγούν" τον Θεσμό της Μοναρχίας. Και ας μην είχαν γεννηθεί τότε...

1 σχόλιο:

  1. 1982 🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑👑🎸🎸🎸💂‍♂️💂‍♂️💂‍♀️🎼🎼🎶⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️
    ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή