Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ 1944: Η ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ

Η πόλη του Μελιγαλά υπήρξε ο ιστορικός σταθμός στον οποίο διαδραματίστηκαν τα πιο σοβαρά γεγονότα με την λήξη του πρώτου γύρου του συμμοριτικού πολέμου. Εις την τοποθεσία αυτή διεπράχθησαν τα πλέον αποτρόπαια, τα πλέον ειδεχθή εγκλήματα πλήρους φρίκης από τους Ελασίτες κατόπιν εντολής του ΕΑΜ, σε βάρος του άμαχου πληθυσμού, ο οποίος κατά εκατοντάδες μεταφερόταν από τα γύρω χωριά για να μην επιστρέψει κανείς εις την οικία του, από την οποία είχε απαχθεί βιαίως.
Την 8η Σεπτεμβρίου του έτους 1944, οι κομμουνιστές απέστειλαν ιταμό τελεσίγραφο στις αρχές της πόλεως της Καλαμάτας, με οποίο απαιτούσαν “την παράδοση της πόλεως, της χωροφυλακής και του τάγματος ασφαλείας μετά του οπλισμού των”. Οι αρχές της πόλεως, ο Νομάρχης Περωτής, ο Διοικητής και υποδιοικητής Χωροφυλακής, Φραγκουδάκης και Καής και ο Εισαγγελέας Γαλανόπουλος, αρνήθηκαν να παραδοθούν. Η άρνησης της παραδόσεως της πόλεως σήμανε και την επίθεση των κομμουνιστών με όλες τις δυνάμεις τους για την κατάληψη της.

Ο Βελουχιώτης φτάνει στον Μελιγαλά
Η ιστορική μάχη άρχισε την επομένη 9 Σεπτεμβρίου όπου οι Εθνικές δυνάμεις αν και μικρές σε αριθμό κατάφεραν πολλαπλά κτυπήματα στους Ελασίτες. Προκειμένου να κάμψουν τους ηρωικούς ολίγους αμυνόμενους υπερασπιστές της πόλεως της Καλαμάτας, οι Ελασίτες ζήτησαν την βοήθεια του αρχισυμμορίτη Άρη Βελουχιώτη. Χρειάστηκαν έξι ημέρες για να μπορέσουν να κάμψουν την αντίσταση των Εθνικών δυνάμεων οι κομμουνιστές, αλλά μόνο τρεις ώρες προκειμένου να συγκεντρώσουν τρεις χιλιάδες αθώων πολιτών κάθε φύλου και ηλικίας, κάθε επαγγέλματος, για να ξεκινήσουν την φοβερότερη γενοκτονία που έχει διαπραχθεί ποτέ στον ιστορικό χώρο της Μεσσηνίας.
Τα συγκεντρωθέντα υποψήφια θύματα τα υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια και κατόπιν τα έριπταν, άλλα ζωντανά, άλλα μισοπεθαμένα, σε μία πηγάδα έξω από την πόλη του Μελιγαλά, σχηματίζοντας σωρούς ανθρώπινων πτωμάτων εντός του υγρού τάφου. Ο Νομάρχης, ο Εισαγγελέας, και οι λοιποί αξιωματούχοι της Καλαμάτας, μεταφέρθηκαν εις την πλατεία της πόλεως τελείως παραμορφωμένοι από τα κτυπήματα. Είχαν βγάλει τους οφθαλμούς του Διοικητού Φραγκουδάκη οι οποίοι κρέμονταν έξω από τις κόγχες. Σε άλλους πάλι είχαν σπάσει τα πόδια και σε άλλους, είχαν κόψει τα χέρια και τα αυτιά. Χωρίς να τους ενοχλούν αυτές οι φρικιαστικές εικόνες, έστησαν γλέντι, και μεθοκοπούσαν μέχρι αργά το απόγευμα οι κομμουνιστές. Τελικά έδωσαν τέλος στα μαρτύρια των υπερασπιστών της Καλαμάτας κρεμώντας τους με σύρματα από τις κολόνες των ηλεκτροφόρων συρμάτων. Επακολούθησαν εμπρησμοί, δηώσεις, διαρπαγές περιουσιών, βιασμοί γυναικών και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους.

Ο Μελιγαλάς πνίγεται στο αίμα
Ο επίλογος αυτής της τρομακτικής τραγωδίας έκλεισε την 14η Σεπτεμβρίου του 1944. Η Καλαμάτα και το προπύργιο του ηρωισμού και της αυτοθυσίας, ο Μελιγαλάς, έπεσαν αφού πλήρωσαν πανάκριβα με αίμα την πίστη τους προς την πατρίδα και την ελευθερία. Έκτοτε η πατρίς τιμώντας την μνήμη των αγρίως σφαγέντων Ελλήνων πατριωτών από τους κομμουνιτοσυμμορίτες του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, τελεί κάθε χρόνο ιερατικό μνημόσυνο με την συμμετοχή χιλιάδων λαού, οι οποίοι σπεύδουν να παρευρεθούν στον τόπο του μαρτυρίου προκειμένου να διατρανώσουν την πίστη τους στην πατρίδα και την ελευθερία. Συγχρόνως να δώσουν την δέουσα απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν να βεβηλώσουν την μνήμη των μαρτύρων της φυλής μας.
Όσο όμως και αν επιχειρήσουν οι θασιώτες της “λήθης” να μας επιβάλουν να λησμονήσουμε τα τερατουργήματα τα οποία διεπράχθησαν τότε, δεν θα μπορέσουν ποτέ να το επιτύχουν. Οι Έλληνες εθνικιστές δεν λησμονούν τα εγκλήματα κατά της πατρίδος και του λαού της. Δεν θα γίνουν ποτέ συνένοχοι αυτής της μεγάλης προδοσίας. Αγωνίζονται εναντίον κάθε επιβουλής και τιμούν πάντοτε με τον ανάλογο σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες της Ελληνικής Φυλής. Οι Έλληνες Εθνικιστές πάντοτες θα αποτίουν τιμή και ευγνωμοσύνη στα θύματα της θηριωδίας του μπολσεβικισμού και θα διαδηλώνουν την πίστη τους προς τα ακατάλυτα ιδανικά της Ελληνικής Φυλής για τα οποία οι ήρωες του Μελιγαλά προσέφεραν εαυτούς ολοκαύτωμα.

Πηγή: ιστοσελίδα του διαδικτυακού ραδιοφώνου "Axis Radio".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου