Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Η αείμνηστη Βασίλισσα Φρειδερίκη, εκτός από μεγάλη Ελληνίδα, πιστή Χριστιανή, υπόδειγμα συζύγου, καλή μητέρα, υπήρξε μία γυναίκα βαθιά φιλοσοφημένη και πνευματικά ανεπτυγμένη. Αυτό θα το δει κανείς από την βιογραφία της, από τα γραφόμενά της και τα λόγια της, αλλά προσωπικά το ανακάλυψα από την συνέντευξή της στον ιστορικό κ. Κων/νο Μπαρμπή το 1980 στο Λονδίνο. Σε ερώτηση του Κ. Μπαρμπή για την κόρη της Βασιλομήτωρ πλέον της Ισπανίας Σοφία ανέφερε και την άποψή της για την προέλευση του ανθρώπου, ερώτηση μία μικρή πριγκίπισσα της Ελλάδας. Προσέξτε τα λόγια της αείμνηστης Βασίλισσας.

* Β. ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ: "Κάποτε άλλοτε, σαν μεγαλύτερη (η Σοφία), μου μετέφερε το ερώτημα και των τριών για την προέλευση του ανθρώπου συγκρούονταν η εκδοχή των υιοθετημένων από την Εκκλησία κειμένων -για τον Αδάμ και την Εύα- και της άποψης του δασκάλους τους για καταγωγή από τον πίθηκο".
* Κ. ΜΠΑΡΠΜΗΣ: "Τι θέση πήρατε;"
* Β. ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ: "Προσπάθησα να αποφύγω  τον σκόπελο, τονίζοντας ότι τα ανθρώπινα πλάσματα τείνουν να εξελίσσονται ολοένα πλησιέστερα προς τον Θεό, καθώς ένα μέρος Του βρίσκεται μέσα μας. Και ότι δέρχονται από διάφορα στάδια και φάσεις, ώσπου να φθάσουν στην τελειότητα. Η πίστη όλων των μελών της οικογενείας μας ήταν πως ακόμα και οι ψυχές των "κακών " ανθρώπων δεν καταλήγουν σε κάποια κόλαση, αλλά μεταβαίνουν στον ουρανό όπου τις αναμένει η θεϊκή συγγνώμη..."

Πηγή: "Παύλος & Φρειδερίκη, Οι Βασιλείς του μέτρου και της κατανοήσεως", Κων/νου Μπαρμπή.

Επίλογος ΔΕΡ
Η αείμνηστη Βασίλισσα Φρειδερίκη είχε ασπασθεί την Ορθοδοξία και φυσικά δεν την εγκατέλειψε την δεκαετία του 1970, όπως υποστηρίζουν κάποιοι...., για τα ινδουιστικά θρησκεύματα. Είχε καταλάβει, ότι προορισμός και σκοπός του ανθρώπου είναι το "καθ΄ ομοίωσιν", δηλαδή η προσέγγιση, η ένωσή μας και συμβασιλεία μας με τον Θεό και δημιουργό μας.
Πόσοι σήμερα, λανθασμένος βέβαια ο παραλληλισμός, από τους πολιτικούς μας έχουν εντρυφήσει τόσο πολύ στην πίστη μας και τα θεολογικά της δόγματα. Αυτόν τον παραλληλισμό τον κάνω μήπως και ορισμένοι συμπατριώτες μας ταρακουνηθούν από τον λήθαργο της απάθειας και της παθητικής αντιμετώπισης των πραγμάτων σαν πρόβατα. Και καταλάβουν επιτέλους ποιο πολίτευμα αρμόζει στην Πατρίδα μας και ποιοι άνθρωποι είναι άξιοι να αρχηγεύουν του Ελληνικού κράτους και του Ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου