Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ ΤΟ 1980 (2)

Προλογίζει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Στο δίτομο έργο του ιστορικού συγγραφέως κ. Κων/νου Μπαρμπή "Παύλος-Φρειδερίκη, Οι Βασιλείς του Μέτρου και της Κατανοήσεως" υπάρχει και η σπάνια συνέντευξη της αειμνήστου Βασιλίσσης Φρειδερίκης το 1980 από τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Μπαρμπή όταν συναντήθηκε μαζί της στο Λονδίνο. Αν θέλετε την γνώμη μου, αγάπησα περισσότερο την Φρειδερίκη από τα λεγόμενά της, διείδα την μόρφωση, το ήθος, το βίο της, την πραγματική και αυθεντική φιλοπατρία της, την ζέουσα πίστη της στον Θεό, την αγάπη για τον Ελληνικό λαό, τις αρχές και τις αξίες της. Τώρα, καταλαβαίνω καλύτερα γιατί έγινε στόχος συκοφαντιών, ύβρεων, αισχρολογιών και λοιδοριών. Επειδή υπήρξε ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΕΛΛΗΝΙΔΑ! Ενώ σήμερα υπάρχει και έλλειψη ανθρωπιάς και φιλοπατρίας!
Σ΄ αυτά τα άρθρα θα χρησιμοποιούσαμε αποσπάσματα από την συνέντευξη της Βασιλίσσης Φρειδερίκης για την Ελλάδα, την πίστη της στον Θεό, την άποψή της για μεγάλα ιστορικά γεγονότα. Στο συγκεκριμένο όμως άρθρο θα δούμε τις αρχές που μεταλαμπάδευσε με τον σύζυγό της Βασιλέα Παύλο Α΄ στα παιδιά τους:

"Πρωταρχική μας φροντίδα με τον Παύλο ήταν να τους εμπνεύσουμε απέραντη αγάπη για την Πατρίδα και τον λαό μας. Και συναίσθηση των ευθυνών και των υποχρεώσεών τους απέναντί τους Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ προβλήματα οποιασδήποτε μορφής με κανένα από τα παιδιά μας. Ήταν υπάκουα και άκουγαν προσεκτικά τις συμβουλές και νουθεσίες μας, τις οποίες τους δίναμε κυρίως όταν καθόμασταν όλοι γύρω από το τραπέζι για φαγητό. Τότε μας προσφερόταν η ευκαιρία να καλύψουμε πολλά, ποικίλα και συνήθως άσχετα μεταξύ τους θέματα: Φιλοσοφία, πολιτική, θέατρο, αθλητισμό, θρησκεία, λογοτεχνία, ιππασία, ιστιοπλοΐα. Η Σοφία, ο Κωνσταντίνος και η Ειρήνη μας ανατράφηκαν με υγιείς αρχές. Με την ορθή φιλοσοφική αντίληψη για την ζωή. Με πίστη στον άνθρωπο και την αποστολή του...."

Επίλογος ΔΕΡ
Τι να πούμε εμείς για τέτοιου αναστήματος και μόρφωσης Ελληνίδα Βασίλισσα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου