Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΠΟΙΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι θα απαντήσουν ο Αντώνης Σαμαράς. Δυστυχώς, πίσω από τέτοιες καταστάσεις και γεγονότα κρύβεται ένα βρώμικο παρασκήνιο! Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της πτώσης της κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Μητσοτάκης-Κάρατζιτς-Μιλόσεβιτς-ΗΠΑ
Μητσοτάκης - Μιλόσεβιτς (Ιούνιος 1993)
1993. Ο Μητσοτάκης ψιλοξεφεύγει από τον έλεγχο των Αμερικανών. Αιτία: οι πολύ καλές σχέσεις και φιλία του τότε Έλληνα πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον ηγέτη των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς τον οποίο η νέα αμερικανική κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον θεωρούσε "τελειωμένο" και περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία να τον γραπώσει όπως και τον Σέρβο Πρόεδρο Σλόμπονταντ Μιλόσεβιτς. Οι ΗΠΑ θεώρησαν πως ο Μητσοτάκης αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχό τους, γεγονός που τις ανησυχεί καθώς θέλουν να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους στα Βαλκάνια. Ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός καλεί τον Κάρατζιτς για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1993.
Στις 13 Ιουνίου του 1993, με το Σεράγεβο σε πολιορκία και τον ίδιο ήδη στο στόχαστρο της Δύσης, ο τότε ηγέτης των Σερβοβόσνιων, έφθανε στην Αθήνα, προσκεκλημένος της Εταιρείας Ελληνοσερβικής Φιλίας, και γινόταν δεκτός με τιμές ήρωα από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος διατηρούσε ανοιχτή γραμμή με τον Σλ. Μιλόσεβιτς, τον υποδέχθηκε στο μέγαρο Μαξίμου και ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων του ζήτησε να μεσολαβήσει για την προσέγγιση των Σέρβων και των Κροατών της Βοσνίας.

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ 1993
Νωρίτερα (Μάιος 1993), η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο συγκρότημα «Ναυσικά» του Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου υπήρξε πολύ μεγάλη ελληνική συμμετοχή. Συγκεκριμένα από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν: οι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Θόδωρος Πάγκαλος, Στέφανος Μάνος Μιχάλης Παπακωνσταντίνου από το χώρο της πολιτικής, ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως Γιάννης Κωστόπουλος, οι εφοπλιστές Γιώργος Λιβανός, Μιχάλης ΠερατικόςΓιάννης ΛύραςΚώστας ΚαρράςΓρηγόρης Χατζηελευθεριάδης,  ο βιομήχανος Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος,  ο επιχειρηματίας Θεμιστοκλής Βώκος, και ο Θάνος Βερέμης του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Εκεί αποφασίστηκε: ΤΕΛΟΣ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ & ΒΟΣΝΙΑ - ΤΕΛΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Ο τότε Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουόρεν Κρίστοφερ προαναγγέλει στον Μητσοτάκη: 10 Οκτωβρίου εκλογές! Άρα, ξεκινά η αντιίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για να επιτευχθεί η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη χρησιμοποιήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς οι σχέσεις του οποίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό υπήρξαν ψυχρές. Επίσης, ο Σαμαράς ήταν εκλεκτός της Μπίλντερμπεργκ για μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδος ("σε 15-20 χρόνια" του είπαν) από την συνεδρίαση της στο Εβιάν της Γαλλίας το 1992.

ΠολΑν-Siemens-Κόκκαλης
Η "Πολιτική Άνοιξη" ήταν το κόμμα που ίδρυσε ο Αντώνης Σαμαράς στις 30 Ιουνίου 1993. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, γιος του Πέτρου Κόκκαλη υπουργού της "κυβέρνησης του βουνού" και πράκτορα της Στάζι, υπήρξε από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 προαγωγός της Siemens στην Ελλάδα η οποία εξαγόρασε τότε όλο το σύστημα εξουσίας (και την Αριστερά η οποία συμμετείχε σε κυβερνήσεις συνεργασίας). Στις αρχές Σεπτεμβρίου 1993 ο Σωκράτης Κόκκαλης έδωσε ένα υψηλό χρηματικό ποσό στον Αντώνη Σαμαρά και στις 9 Σεπτεμβρίου 1993 αποχωρεί ο Σιμπιλίδης και πέφτει η κυβέρνηση της ΝΔ. Η Πολιτική Άνοιξη είχε χρηματοδότη, έναν από τους χρηματόδοτες, την Siemens. Το υπαινίσσεται ο Χριστοφοράκος. Δεν το λέω εγώ. Ο Χριστοφοράκος είπε: «μικρό κεντροδεξιό κόμμα που έλαβε μέρος σε εκλογές πήρε το κάτι τι του».

Διαγωνισμός για τον ΟΤΕ (από Secret Real Truth)
ΠροεπισκόπησηΑνατρέχοντας στα γεγονότα, θα δούμε ότι λίγες μέρες πριν από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ελάμβανε χώρα ο περίφημος διαγωνισμός για τις ψηφιακές παροχές του ΟΤΕ. Σε αυτόν τον διαγωνισμό, ενεπλάκη ξαφνικά η SIEMENS, της οποία όμως την προσφορά απέρριψε ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Μάνος. Η συνάντηση που είχε η SIEMENS αλλά και επιστολή που έστειλε η συγκεκριμένη εταιρεία προς τον κ. Μάνο, απέβη άκαρπη, με αποτέλεσμα η πολυεθνική εταιρεία SIEMENS να απευθυνθεί με επιστολή της στις 30 Αυγούστου 1993, προσωπικά στον ίδιο τον τότε Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ζητώντας του να παρέμβει προσωπικά (γίνεται αναφορά δυο φορές), προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Στέφανου Μάνου και να καταχωρήσει τον διεθνή διαγωνισμό 7753/92 των ψηφιακών παροχών (1´100 χιλ.) του ΟΤΕ στην SIEMENS.
Ο Κ. Μητσοτάκης, προφανώς δεν ενέδωσε σε αυτή την απαράδεκτη επιστολή της SIEMENS, όλως αιφνιδίως όμως και συμπτωματικώς, μετά από λίγες ημέρες ο Σαμαράς ρίχνει την κυβέρνηση!!!
Ως γνωστόν ο Α. Σαμαράς αμέσως μετά κατέβηκε με την Πολιτική Άνοιξη στις εκλογές, δίνοντας την ευκαιρία στον Α. Παπανδρέου να... νεκραναστηθεί και να κερδίσει και πάλι τις εκλογές. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Μητσοτάκης έλεγε: "Η Πολιτική Άνοιξη" δεν πάει για να κερδίσει τις εκλογές. Η ΠΟΛΑΝ ένα στόχο μπορεί να έχει, να βλάψει τη ΝΔ βοηθούντος και του εκλογικού νόμου».
Ο Σαμαράς όμως, δεν έριξε μόνο τον Μητσοτάκη από την εξουσία αλλά κυρίως βοήθησε τα μέγιστα την SIEMENS, η οποία μετά τον ερχομό του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία, κέρδισε τον διαγωνισμό ψηφιακών παροχών και κυκλωμάτων του ΟΤΕ.

Επίλογος
Γι΄ αυτό ο Κων/νος Μητσοτάκης έλεγε πως "οικονομικά συμφέροντα" τον έριξαν. Όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος, το 1993 τον έριξε από την πρωθυπουργία ο Α. Σαμαράς, μετά από «συνωμοσία και φυσικά προδοσία και η συνωμοσία ήταν συνωμοσία πολιτικών συμφερόντων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου