Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΠΑΥΛΟΣ. ΕΝΑΣ ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ"

Έγινε χθες βράδυ στο αμφιθέατρο της Γενναδίου Βιβλιοθήκης, παρουσία της βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας, η επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ «Παύλος, ένας ασυνήθιστος βασιλιάς», επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου.
Στην εκδήλωση, εκτός της βασίλισσας Σοφίας και της κόρης της Κριστίνα, παραβρέθηκαν οι Βασιλείς μας Κωνσταντίνος & Άννα Μαρία, η πριγκίπισσα Ειρήνη, ο πρίγκιπας Μιχαήλ, η πριγκίπισσα Τατιάνα, τα πέντε παιδιά του Κωνσταντίνου, πρίγκιπες Παύλος, Νικόλαος, Αλεξία, Θεοδώρα & Φίλιππος και πλήθος καλεσμένων.
Οι κύριοι συντελεστές της παραγωγής είναι ο Νίκος Πολίτης, δημιουργός και σκηνοθέτης και ο Μάριος Πολυζωγόπουλος, παραγωγός, και το ντοκιμαντέρ αναμένεται να προβληθεί και πάλι, σε ευρύτερο κοινό, στα τέλη του μηνός.
Ειδικότερα, ο Κωνσταντίνος αναφερόμενος στον αείμνηστο πατέρα του συγκινήθηκε. Αναφερόμενος δε στον δημιουργό του ντοκιμαντέρ δημοσιογράφο και σκηνοθέτη Νίκο Πολίτη, τόνισε πως «πραγματοποίησε ένα πραγματικά μεγάλο και πολύ καλό έργο». Με δάκρυα στα μάτια και δίχως να επιδιώξει να κρύψει την συγκίνηση του, ο Κωνσταντίνος υπογράμμισε στη συνέχεια πως «θα δείτε σε αυτό το ντοκιμαντέρ όχι μόνο έναν ασυνήθιστο Βασιλιά, αλλά πάνω από όλα έναν καλό άνθρωπο». Στους παρευρισκόμενους μάλιστα πολιτικούς Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Στέφανο Μάνο αλλά και στον κ. Δοξιάδη, ο Βασιλιάς έκανε ειδική μνεία, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και μιλώντας με θερμά λόγια για την υποστήριξη τους στο Στέμμα.
Το ντοκιμαντέρ της MP Productions και του Νικόλαου Πολίτη περιγράφει τον βίο του τέως βασιλιά Παύλου και κυρίαρχα άγνωστα στιγμιότυπα της ζωής του, η οποία σε μεγάλο βαθμό κινήθηκε εκτός βασιλικών κωδίκων. Με αδημοσίευτα κινηματογραφικά και φωτογραφικά στιγμιότυπα, φωτίζεται η βασιλική οπτική στα πράγματα που συντάραξαν τη χώρα για περίπου 20 χρόνια ενώ παρατίθεται υλικό που θα δώσει τροφή για περαιτέρω ιστορική έρευνα. Όπως τόνισε ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Νίκος Πολίτης «αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε είναι μια αποκατάσταση της αλήθειας».

Πηγές:
* Εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
* "Ειρηνικά.gr"
* "Pelop.gr"

Φωτογραφίες:


















Φωτογραφίες από την εκδήλωση για το ντοκιμαντέρ για τον βασιλιά Παύλο
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου