Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

http://www.pelop.gr/temp/CACHE_650X650_1_171509.JPGΦτάνει σήμερα στην χώρα μας η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, μαζί με τα τρία της παιδιά, Φίλιππο, Ελενα και Κριστίνα, και την νύφη της Λετίθια, για να παραστεί στο μνημόσυνο για τα 50 χρόνια από το θάνατο του πατέρα της, βασιλέα Παύλου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Τατόι. Μια μέρα πριν, την Τετάρτη το απόγευμα, θα γίνει στο αμφιθέατρο της Γενναδίου Βιβλιοθήκης, η επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Πολίτη «Παύλος, ένας ασυνήθιστος βασιλιάς», Ελληνικής παραγωγής, το οποίο φτιάχτηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος, 50 ετών από τον θάνατο του βασιλιά Παύλου ο οποίος πέθανε το 1964. Πρόκειται για μια εξαιρετική παραγωγή που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση, καθώς πρώτη φορά επιχειρήθηκε η παραγωγή τέτοιου ντοκιμαντέρ από Ελληνα παραγωγό. Στο ντοκιμαντέρ μιλούν τα τρία παιδιά του Παύλου, Κωνσταντίνος, Ειρήνη και Σοφία, με την βασίλισσα της Ισπανίας να δίνει συνέντευξη σε άπταιστα ελληνικά. Μιλούν επίσης ο Ελληνας πρίγκιπας Μιχαήλ, καθηγητές Πανεπιστημίου, όπως η Κωνσταντίνα Μπότσιου, ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου, ο Γεώργιος Μαυρογορδάτος, ιστορικοί συγγραφείς, όπως ο Κώστας Σταματόπουλος και ο Ιωάννης Παπαφλωράτος, o πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και συνεργάτες του Παύλου.
Την βασίλισσα Σοφία θα συνοδεύει στην Ελλάδα ο γιος της πρίγκιπας Φελίππε με τη σύζυγο του Λετίθια, αλλά και οι δύο κόρες της, ινφάντα Ελένα και Κριστίνα.
Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει σε κλειστό κύκλο 380 ατόμων περίπου, ενώ η επιλογή των καλεσμένων έχει γίνει προσεκτικά και αυστηρά από το περιβάλλον του πρώην βασιλιά Κωνσταντίνου, καθώς η συναισθηματική φόρτιση θα είναι μεγάλη και δεν θα επιθυμούσε να «εκτεθεί» σε «αδιάκριτα» μάτια. Την επόμενη μέρα, Πέμπτη, σε ακόμη στενότερο κύκλο, όπως κάθε χρόνο, θα γίνει στο βασιλικό κοιμητήριο Τατοΐου το καθιερωμένο μνημόσυνο. Την τελευταία φορά που η βασίλισσα Σοφία και τα παιδιά της παραβρέθηκαν σε μνημόσυνο στο Τατόι, ήταν το 2006, στα 25 χρόνια από το θάνατο της βασίλισσας Φρειδερίκης.

Πηγή: "Pelop.gr".

2 σχόλια: