Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ (3)

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Η τρίτη συνέντευξη με τον υπεύθυνο της Τοπικής Οργάνωσης Κοζάνης του κόμματος "Εθνική Ελπίδα" κ. Γεώργιο Χατζηευστρατίου. Η πρώτη παραχωρήθηκε στις 24 Μαΐου 2013 (αν θέλετε να την δείτε πατήστε εδώ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ) και η δεύτερη στις 16 Σεπτεμβρίου 2013 (αν θέλετε να την δείτε πατήστε εδώ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΤΖΗΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ (2).) Συναντηθήκαμε την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 μετά από 5 μήνες στο σπίτι και με υποδέχθηκε αυτός και η οικογένειά του με εγκαρδιότητα. Αφού καθίσαμε και κάναμε μία συζήτηση γενικού περιεχομένου. Έπειτα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη. 

Συνέντευξη

- Γιώργο, μάθαμε πως κατεβαίνεις υποψήφιος στις ευρωεκλογές με την "Εθνική Ελπίδα". Πως πήρες μία τέτοια απόφαση;
- Η χώρα μας καταστρέφεται, η νέα γενιά χάνει κάθε όραμα σκοπού και δημιουργικότητας και τους κυβερνώντες τους νοιάζει η καρέκλα. Κάποιους δεν πρέπει να τους νοιάξει η Ελλάδα; Δεν πρέπει να πούμε ένα ένα ΟΧΙ μία φορά; Εξαθλιώνεται ο αγροτικός τομέας, κλείνουν οι επιχειρήσεις επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα και τους φόρους. Γιατί; Επειδή το θέλει μία τρόικα. Κάποιοι πρέπει να αντιδράσουμε, να αγωνιστούμε, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

- Είσαι ιδιαιτέρως αγανακτισμένος με την όλη κατάσταση (με σταματά)
- Όμως από την φάση της δικαιολογημένης αγανάκτησης να πάμε στην φάση της συνειδητοποίησης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεταρρυθμίσεις και ένα σχέδιο που θα την βγάλει από το αδιέξοδο των μνημονίων. Δουλεύω από τα 15 μου ως αγρότης και ενίοτε έγινα και ελεύθερος επαγγελματίας για να συντηρήσω την οικογένεια μου. Έχω την εμπειρία των προβλημάτων της αγροτιάς και των μικροεπιχειρήσεων και αυτούς τους ανθρώπους θέλω κυρίως να εκφράσω, εγώ και η "Εθνική Ελπίδα", διότι λείπουν φωνές για την Ελλάδα, για τους Έλληνες αγρότες.

-Πιστεύεις ότι "η πολιτική αλλοιώνει τον άνθρωπο";
- Με θυμάσαι, πριν από 2 χρόνια, ούτε που μιλούσα για τα πολιτικά, ούτε που ενδιαφερόμουν για τους πολιτικούς, όμως με ανησυχούσε η πορεία της χώρας. Κατάλαβα ότι η παθητική αντιμετώπιση των πραγμάτων δεν ταιριάζει σ΄ έναν Έλληνα, δημοκράτη πολίτη. Προσωπικά, δεν νιώθω αλλοτριωμένος αλλά περισσότερος ενεργός. Πιστεύω πως δεν είναι η πολιτική αυτή που αλλοιώνει τον άνθρωπο, αλλά η φιλαργυρία, η δημαγωγία και η καρέκλα.

- Στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η Εθνική Ελπίδα θα κατεβάσει υποψηφίους στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας;
- Προς το παρόν, δεν έχουμε καμία κίνηση. Αναλόγως θα πράξουμε στο μέλλον. Πάντως, στην Πελοπόννησο και την Κρήτη η Εθνική Ελπίδα πάει περίφημα.

- Αν η Εθνική Ελπίδα εκλεγεί και μπει στο Ευρωκοινοβούλιο τι είδους αγώνα θα κάνει όπως "ευαγγελίζεσαι";
-  Να μιλά για την Ελλάδα, για τα εθνικά μας θέματα, να επιδιώξουμε την ΜΗ είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ, την ΜΗ αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία" γιατί οι πολιτικοί το ξεπούλησαν, τον επαναπατρισμό Ελληνικών αρχαιολογικών μνημείων, όπως τα μάρμαρα του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, την βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και την ανάκτηση της αξιοπρέπειας στην χώρα μας.

- Νομίζεις ότι ο Βασιλιάς λείπει από την χώρα;;;
- Ναι. Βέβαια λείπει. Η απουσία του προκάλεσε την χρεοκοπία της Ελλάδας. Είναι ηλίου φαεινότερον αλλά πολλοί συμπολίτες μας φοβούνται να ομολογήσουν ότι η προεδρευομένη Δημοκρατία απέτυχε παταγωδώς. Δεν είναι άποψή μου, είναι μία πραγματικότητα. Η παρουσία ενός Βασιλιά θα επέφερε πολιτειακή σταθερότητα, χαλιναγώγηση των πολιτικών μας, ισχυρά σύνορα, ισχυρό Στρατό, εθνική εξωτερική πολιτική, πράγματα που εκ φύσεως αβασίλευτο καθεστώς δεν τα πετυχαίνει!

- Τελευταία ερώτηση. Γιατί θα πρότεινες στον κόσμο να ψηφίσεις "Εθνική Ελπίδα";
- Για να γίνουμε ένα ισχυρό μαζικό δημοκρατικό εθνικό ρεύμα που θα υπερασπίζει τα δίκαια του Έθνους και του λαού και που θα ξαναφέρει την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο που μας πήρανε στον Έλληνα και την Ελλάδα. Δεν αναζητάμε καρέκλες. Η Πατρίδα έχει ανάγκη από διεθνή παραστάτη, εγγυητή του πολιτεύματος, θεματοφύλακα του πολιτισμού μας, προστάτη της Εκκλησίας, έναν Ανώτατο Άρχοντα που θα ενώνει τον Ελληνικό λαό. Και αυτά τα προσόντα και τα φόντα τα έχει ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος και η οικογένειά του. Οι Βασιλόφρονες κυνηγήθηκαν και τώρα επιστρέφουν ανασυνταγμένοι με προτάσεις και λύσεις.

- Σου εύχομαι εκ βάθων καρδίας καλή επιτυχία και καλόν αγώνα στον δρόμο που επέλεξες και να σε καμαρώσουμε Ευρωβουλευτή στις 26 Μαΐου.
- Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας και την στήριξη του κόσμου μπορούν να αλλάξουν πολλά. Μπορεί ο κόσμος να το εκμεταλλευτεί και να κάνει εμάς την φωνή του κινητήριο δύναμη εξελίξεων.
Είμαι στην διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου