Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

2 ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΙ...

Μήνυμα της τριμελούς Επιτροπής του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Οι Βασιλόφρονες δεν λησμονούν ποτέ εθνικές επετείους ή ιστορικές επετείους μνήμης και τιμής και αυτό το αποδεικνύουν πρωτοστατούντες σε κάθε εθνική εκδήλωση.
Έτσι, η 5η Μαρτίου και η 6η Μαρτίου είναι δύο θλιβερές επέτειοι για την Ελλάδα και δη για τους Βασιλόφρονες.
Στις 5 Μαρτίου 1913, ο Βασιλεύς Γεώργιος Α΄, ένας μετριοπαθής και βαθύτατα πολιτικώτατος βασιλιάς, δολοφονήθηκε στην μόλις απελευθερωμένη πόλη της Θεσσαλονίκης από τον αναρχικό Αλέξανδρο Σχοινά, οπλισμένο από φιλοτουρκική μειονότητα. Ο Βασιλεύς Γεώργιος Α΄ υπήρξε ο γενάρχης της Ελληνικής Βασιλικής Δυναστείας. Άνθρωπος του μέτρου και της ηπιότητας, προσαρμόστηκε γρήγορα στον Ελληνορθόδοξο τρόπο ζωής, εφάρμοσε πιστά το Σύνταγμα, πολέμησε την ρουσφετοκρατία και τέλος, σφράγισε με το αίμα του την ελληνικότητα της Θεσσαλονίκης.
Δυστυχώς, η "παριζιάνικη νοοτροπία" του Κων/νου Καραμανλή δεν άντεχε το ένδοξο παρελθόν και απαγόρευσε (1980) την δοξολογία, την παρέλαση και την κατάθεση στεφάνων την ημέρα της δολοφονίας του αειμνήστου εθνομάρτυρα Βασιλέως.
Στις 6 Μαρτίου 1964, αφήνει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών, ο Βασιλεύς Παύλος Α΄. Άνθρωπος του καθήκοντος, βαθύτατα φιλοσοφημένος,  λάτρης της Ελλάδος, προσωπικότητα δυναμική. Ως Αρχηγός των Ελλήνων Προσκόπων (1937-1941) προσπάθησε να απαλλάξει το Προσκοπικό Σώμα από την μασονική επιρροή, πράγμα το οποίο πέτυχε! Κατά την κατοχή, συμμετείχε σε αντιστασιακές ενέργειας των "Συμμάχων" και ζήτησε 3 φορές  να τεθεί επικεφαλής της Εθνικής Αντίστασης για να απελευθερώσει την Βόρειο Ήπειρο αλλά αρνήθηκαν οι Άγγλοι. Κατά τον συμμοριτοπόλεμο Παύλος και Φρειδερίκη έγιναν το σύμβολο του αντισυμμοριακού αγώνα. Ως Βασιλεύς ενδιαφέρθηκε για τα φτωχά λαικά στρώματα (Βασιλική Πρόνοια, βιβλιάρια προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων κλπ) και για την νεολαία (Παιδοπόλεις, Βασιλικό Ίδρυμα "Βασιλεύς Παύλος", Σχολή Λέρου κλπ). Αγαπήθηκε ιδιαιτέρως από τον Ελληνικό λαό και πένθησε στο άκουσμα της απώλειάς του.

Προσευχόμαστε στον Ύψιστο Τριαδικό ΘΕΟ να τους αναπαύσει τις ψυχές τους και ευχόμαστε ο Ελληνικός λαός να μάθει την ιστορία του για να μην γίνεται υποχείριο του συστήματος. Οι Βασιλείς μας Γεώργιος Α΄ και Παύλος Α΄ αποτελούν μέρος της ενδόξου ιστορίας μας και πρέπει να τους θυμόμαστε και να τους τιμούμε! Είναι το ελάχιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου