Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΒΑΣΙΛΕΙΑΣ

Γράφει ο "Εθνικός Αγωνιστής" (προφίλ facebook).

Η έξωση του Όθωνα, είχε σηκώσει ταραχώδη κύματα.
Ο χειμώνας ήταν βαρύς, τα πνεύματα αναμμένα και η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι.
Οι Έλληνες πανηγύριζαν γιατί σε εσωτερικό τους δημοψήφισμα εξέλεγαν νέο βασιλιά τους τον Πρίγκιπα Αλφρέδο της Αγγλίας, αλλά εκείνος δεν δεχόταν να κάτσει στον θρόνο που οι βασιλικοί οίκοι της Ευρώπης χαριτολογώντας αποκαλούσαν «αγκάθινο». Εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση, ο παραδοσιακός πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης εμφανίζεται ως «ελευθερωτής», ενώ ο γηραιός Κανάρης μετανοεί για την έξωση του Όθωνα και η γνώμη του συνοψίζεται στον επιγραμματικό αφορισμό: «Βγάλαμε τα μάτια μας!!!»
Το μεγαλείο της κομματικής φατρίας και οι μωροφιλοδοξίες βρέθηκαν στο απόγειό τους.
Σχηματίστηκαν δύο κόμματα, οι «Ορεινοί» και οι «Πεδινοί», σε μια κωμική απομίμηση της Γαλλικής Επανάστασης !!! Οι οποίοι δίχασαν το στρατό και τη Χωροφυλακή. 
 Στους «Ορεινούς» συμμετείχαν οι μέχρι τότε οπαδοί του γαλλικού και ρωσικού κόμματος με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κανάρη, ενώ στους «Πεδινούς» οι οπαδοί του Αγγλικού κόμματος με επικεφαλής τον Δημήτριο Βούλγαρη. 
Αρκετοί πολίτες οχύρωσαν τα σπίτια τους, λες και επρόκειτο να δώσουν μάχες, και φρόντιζαν με χρώμα ή κάρβουνο να σχηματίσουν στην εξώπορτα, εν είδει θυρεού ή οικοσήμου, το γράμμα «Ο» οι Ορεινοί και το γράμμα «Π» οι Πεδινοί!
 Εμφανίζονταν ανυπόμονοι να λουστούν στο αίμα του αντιπάλου τους, όπως εύστοχα έγραψε ο Ι. Δημόπουλος στην περίφημη εργασία του για την Αθήνα στη Μεσοβασιλεία. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, με τα τρία πρώτα θύματα να προμηνύουν τα επερχόμενα. Στις πρώτες ανταλλαγές πυρών φονεύθηκαν δύο στρατιώτες και ένας δεκανέας. Ξέσπασε άγριος εμφύλιος πόλεμος !!! Πείσμα, φανατισμός, έλλειψη ασφάλειας και αναρχία !!!

Οι δύο αυτές φατρίες καταταλαιπώρησαν τη χώρα διαφιλονικώντας διαρκώς για την εξουσία. Μετέρχονταν τα πάντα για να καταλάβουν την εξουσία, προκαλούσαν ταραχές, αιματοκύλισαν την καθημερινή ζωή και μετέβαλαν τον τόπο σε αληθινή κόλαση, μέχρι τον ερχομό του βασιλέως Γεωργίου Α’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου