Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ "ΕΘΝΟΣ"-"ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ"

Γράφει ο "Εθνικός Αγωνιστής" (προφίλ facebook).

Οι λέξεις Έθνος-Εθνικισμός με την σημερινή σημασία τους δεν συνάδουν στους Βασιλόφρονες !!! 
Για τον απλούστατο λόγο : Αυτές οι ιδέες γεννήθηκαν μέσα από την Γαλλική Επανάσταση-Μασονία η οποία κατέλυσε τη Μοναρχία !!!
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1607134_651748268225911_489197347_n.jpgΩς γνωστόν η Γαλλική Επανάσταση ήταν ένα τρίκ των Μασόνων- Ιακωβιτών (στοά Σαίντ Τόμας-όπου μετατράπηκε σε «Μεγάλη Στοά της Γαλλίας».) οι οποίοι ήθελαν να διαλύσουν τον θεσμό της Βασιλείας ώστε να βασιλεύει η Μασονία. (και τελικά τα κατάφερε!!!)
Ο Βασιλικός θεσμός ήταν πάντοτε ειρηνικός και πολυεθνικός !!! 
Αυτοκρατορία μονοεθνική, δεν γίνεται !!! 
Οι Λαοί μιας αυτοκρατορίας έθεταν σε δεύτερη μοίρα την καταγωγή τους - το φυλετικό κριτήριο.
Ο αυτοκράτορας ήταν σημαντικότερο από τον γεωγραφικό χώρο καταστατικό στοιχείο της αυτοκρατορίας, διότι σε αυτόν είχε παραχωρηθεί από τον Θεό η πληρότητα της βασιλικής εξουσίας και η εντολή για την ενεργοποίση της σ' ολόκληρη την Οικουμένη. (πχ. Η αυτοκρατορία του Μ.Αλεξάνδρου , Βυζαντίου κτλ)
Τέλος επίσημα ο Χριστιανισμός (Καθολικοί και Ορθόδοξοι) έχει αφορίσει τον Εθνικισμό σαν αίρεση !!! 
για τον απλούστατο λόγο ότι η Ρωμηοσύνη από απο μόνη της αποτελεί την αναίρεση του εθνικισμού. Γιατί είναι η μόνη υγιής έκφραση του αληθινού εθνισμού, αφού συνδέθηκε με το άγιο έθνος, στο οποίο οι άνθρωποι δεν διακρίνονταν βάσει φυλετικών διαφορών!!! (το 1872 το Οικουμενικό Πατριαρχείο καταδίκασε τον φυλετισμό ως αίρεση)
Η Ελληνική επανάσταση του 1821 εντάσσεται μέσα στην προοπτική που είχε αναπτυχθή την εποχή εκείνη, δηλαδή, της καταργήσεως της Ρωμηοσύνης και της αναπτύξεως μικρών εθνικών κρατιδίων.
Οι Φράγκοι απέβλεπαν στην κατάργηση του οράματος της αναβίωσης της Ρωμηοσύνης. Και αφού δεν επέτυχαν την τελεία καταστροφή της Ρωμηοσύνης με τις σταυροφορίες και την Φραγκοκρατία, ούτε με τους μισσιοναρίους και όλες τις δυτικές θρησκευτικές προπαγάνδες, έμενε η λύση του εθνικού κράτους… 
Καλλιεργήθηκε έντονα η θεωρία ότι όλες οι ρωμαίϊκες εθνότητες ήταν υποδουλωμένες στους Βυζαντινούς. Έτσι αναπτύχθηκε ο εθνικισμός και προωθήθηκε η σύσταση μικρών εθνικών κρατών με βάση τη διάλεκτο – γλώσσα.
Τα σχέδια των Φράγκων για την ανασύσταση του Ελληνικού Κράτους προωθήθηκαν σημαντικά από τον «πατριάρχη» του ελληνικού διαφωτισμού, Αδαμάντιο Κοραή.
Το πρώτο είναι η προσπάθεια να επικρατήση ο όρος Έλληνας και όχι Ρωμηός, δηλαδή έλληνες, που όμως ανήκουν στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία !!! 
Το δεύτερο γεγονός είναι η απόσχιση της Εκκλησίας της Ελλάδος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πρόκειται πραγματικά για την θλιβερή ιστορία του ελλαδικού αυτοκεφάλου, το οποίο δυστυχώς μιμήθηκαν μετά και άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες που αποσχίσθηκαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Έτσι, λοιπόν, η ελληνική επανάσταση, παρά τα ευεργετικά της αποτελέσματα, παρά την ελευθερία από την τυραννία των Τούρκων, εν τούτοις ανέπτυξε και την αίρεση του εθνοφυλετισμού, δηλαδή του εθνικισμού. Στην πραγματικότητα ήταν άρνηση της Ρωμηοσύνης, εντεταγμένη στα σχέδια των Φράγκων για την αναβίωση των μικρών εθνικών κρατιδίων. Είναι πολύ χαρακτηριστικός ο λόγος του Toynbee ότι οι Έλληνες «έκαναν (με το ’21) μισν άφρονη ενέργεια και έχασαν ολόκληρη αυτοκρατορία».

Σχόλιο ΔΕΡ
Οφείλουμε να ακούσουμε και μία διαφορετικήν άποψη, ακόμα και δεν συμφωνούμε μαζί της. Αυτή είναι η δύναμη της δημοκρατίας: ο σεβασμός απέναντι στην άλλη άποψη και η αποδοχή του διαλόγου ως πεμπτουσία του πολιτεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου