Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

EYXEΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2013

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Ας γεμίσει τις καρδιές μας ελπίδα ο εν σπηλαίω γεννηθείς Χριστός και ας Τον ξαναβάλουμε πρότυπο και καθοδηγητή στην ζωή μας αν θέλουμε να προοδεύσουμε και να διανοιχθεί ένα ελπιδοφόρο και αντάξιο της φυλής μας μέλλον.
Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι υπάρχουν χιλιάδες άστεγοι, χιλιάδες άνθρωποι χωρίς ένα πιάτο φαγητό και αυτό μας πτοεί την εορταστική διάθεση επειδή ενδιαφερόμαστε για τον συνάνθρωπο χάρη στην χριστιανική μας κατήχηση και τον αλτρουισμό μας.
Αυτά τα Χριστούγεννα ας μην τα εμπορευματοποιήσουμε και τα εξευτελίζουμε. Ας βρούμε το νόημα τους που η Γέννησις του Μονογενούς Υιού του Θεού το οποίο είναι μεμαρτυρυμένο «πάσι τοις ανθρώποις»! Είναι γεγονός μοναδικό, ανεπανάληπτο και αξεπέραστο! Αποτελεί ένα κοσμοϊστορικό γεγονός που χώρισε την ιστορία σε χρόνια προ Χριστού και μετά Χριστόν. Ο ίδιος ο Θεός γίνεται άνθρωπος για την σωτηρία μας!!! Αδιανόητο αλλά αληθές!
Ας γεμίσουμε αύριο το πρωί τις Εκκλησίες μας. Να ακούσουμε τους κατανυκτικούς ύμνους των Χριστουγέννων, να προσευχηθούμε και να κοινωνήσουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Δεν νοούνται Χριστούγεννα χωρίς Εκκλησία.
Ας νοηματοδοτήσουμε την ζωή μας και να επαναπροσδιορίσουμε την νοοτροπία και τις σκέψεις μας. Και αύριο είναι η κατάλληλη ευκαιρία γι΄ αυτήν την περισυλλογή αναλογιζόμενοι βέβαια και την γέννηση, τα πάθη, την Σταύρωση και την Ανάσταση του Σωτήρος μας Χριστού.
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με Χριστό και υγεία, αγάπη και ελπίδα σας εύχεται ο ιστότοπος "Δημοκρατικό Εθνικό Ρεύμα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου