Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ 3 ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ο Στρατηλάτης Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΒ΄ υπήρξε ο μεγαλύτερος Έλληνας του 20ου αιώνα. Νικητής των Βαλκανικών πολέμων, διπλασιαστής της Ελλάδος και 2 φορές εξοστρακισμένος από την χώρα του, παρολίγον να χάσει την ζωή του σε 3 δολοφονικές απόπειρες εναντίον του.
* Δεκέμβριος 1920:  Αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Στρατηλάτη σημειώθηκε στο Μιλάνο. Οι συλληφθέντες καταθέτουν ότι, διατελούσαν σε επαφή και με άλλους συνενόχους και σκόπευαν να τοποθετήσουν βόμβες στην αμαξοστοιχία, στην οποία επέβαινε ο βασιλιάς.
* Σεπτέμβριος 1921: Οι Κεμαλικοί Λοχαγοί Ahmedlou Hussein και Yahyas Savri σχεδιάζουν απόπειρα δολοφονίας του Βασιλέως στην Σμύρνη. Οι ελληνικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη δεν είχαν ενημερωθεί και οι δύο Τούρκοι δεν παραιτήθηκαν από τον σκοπό τους και ακολούθησαν τον Έλληνα Βασιλιά στην Αθήνα. Στις 12 Οκτωβρίου βρίσκονταν στην Αθήνα. Όμως ήδη οι Ελληνικές Αρχές στην Αθήνα είχαν τεθεί σε συναγερμό καθώς γνώριζαν για τις προθέσεις τους αφού είχαν εκ νέου ενημερωθεί από το προξενείο στη Πόλη. Τελικώς οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν έκαναν απόπειρα εναντίον του Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου