Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ Β΄ & Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Όλοι γνωρίζουμε από την Ιστορία τον ρόλο που έπαιξαν Μεγάλες Δυνάμεις εις βάρος της Ελλάδος μας και του Ελληνισμού. Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στον ρόλο των Άγγλων κατά την κατοχή απέναντι στον Βασιλέα Γεώργιο Β΄ και την στάση του τελευταίου. Άγνωστες πτυχές της Ιστορίας που πρέπει να φωτιστούν αλλά και συνάμα να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα.

Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ και Άγγλοι
Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ επηρεάστηκε σφόδρα από την 11ετή παραμονή του στο Λονδίνο. Απέκτησε αγγλική νοοτροπία ως προς τον τρόπο ζωής και το θέμα του πολιτεύματος (κοινοβουλευτική δημοκρατία). Επίσης, μυήθηκε στο ειδική μασονική "Βασιλική Στοάκατ΄ επιταγήν και πίεσιν του Βασιλέως της Μ. Βρετανίας Γεωργίου Ε΄, εγκαταλείποντάς την μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1935. Λάθος του... Όμως η υποδειγματική στάση του κατά τους πολέμους 1940-41 ενάντια στις πανίσχυρες Ιταλία και Γερμανία, κατά την γερμανική εισβολή, κατά την κατοχή αποδεικνύουν ότι το συμφέρον της Ελλάδας έμπαινε πάνω από όλα, μέχρι που έφτασε στο σημείο να χαστουκίσει (!!!) τον Άγγλο Υπουργό Εξωτερικών Ίντεν όταν έμαθε ότι η Αγγλία θα παραχωρούσε τα Δωδεκάνησα στην Τουρκία αν η τελευταία συμμετείχε παρά το πλευρόν των Συμμάχων!
Κατά την κατοχή, οι Έλληνες της Αιγύπτου συσπειρώθηκαν περί τον Γεώργιο Β΄ όπου συγκροτήθηκε Στρατός, Ναυτικό, Αεροπορία. Ο Βασιλεύς Τον καιρό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου,

Το σχέδιο των Άγγλων για παραμερισμό του Γεωργίου Β΄
Το αρχικό σχέδιο των Άγγλων προέβλεπε επαναφορά του Γεωργίου ως αρχηγού των Ελληνικών και Βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Όμως, μετανιώνουν και εκπονούν καινούργιο με σκοπό τον παραμερισμό του Βασιλέως και την μη επιστροφή του στην Ελλάδα! Πρόθυμοι εκτελεστές του σχεδίου "Έλληνες" πολιτικάντηδες και κομμουνιστές των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν επιστροφή του Βασιλέως και αποκατάσταση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας στην χώρα.
Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες παροχετεύουν δηλητήριο κατά του Γεωργίου της Ελλάδος και του Πέτρου της Γιουγκοσλαβίας. Παρέχουν υλική και ηθική δυνατότητα στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ και ενθαρρύνουν την γνώριμη κομμουνιστική τακτική του φόνου ενός μεμονωμένου Γερμανού στρατιώτη ώστε να πυρπολυθούν χωριά, να εκτελεστούν ανύποπτοι πολίτες και να αναγκαστεί ο επιζών πληθυσμός να καταφύγει στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Οι Βρετανοί δεν ζημιωνόταν απ΄ αυτές τις ενέργειες, αλλά γιγάντωναν το μίσος κατά των κατακτητών και τους ανάγκαζαν να μετακινούν δυνάμεις και να απασχολούνται με διάφορες επιχειρήσεις. Το παραδέχεται και ο επικεφαλής της στρατιωτικής τους αποστολής στην Γιουγκοσλαβία Φίτζροι Μακλίν.
Επίσης, οι βρετανικές στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες αρχίζουν να περιορίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους Έλληνες αξιωματικούς που διαφεύγουν από την Ελλάδα και δηλώνουν Βασιλόφρονες. Δημιουργούν ισχυρό ραδιοφωνικό σταθμό "Φωνή της Ελεύθερης Ελλάδας" που διαβιβάζει αντιβασιλική προπαγάνδα, λειτουργεί μυστικό πομπό επικοινωνίας με την Ελλάδα πίσω από την πλάτη της εξόριστης Ελληνικής κυβέρνησης Τσουδερού και οικοδομούν ένα πυκνό δίκτυο επαφών με την Ελλάδα το οποίο σχεδόν αμέσως περιέρχεται σε χέρια ακροαριστερών και αριστερών.
Ο Βασιλεύς των ΟΧΙ είχε νηφάλιο, ήπιο, εσωστρεφή χαρακτήρα και, παρά την ακλόνητη εμπιστοσύνη που είχε στην Αγγλία, όσες φορές και αν τον πότισε με το φαρμάκι της προδοσίας, ξέσπασε εναντίον τους. Ξέσπασε σε μέλη της Βρετανικής κυβέρνησης ζητώντας εξηγήσεις για την απαράδεκτη δράση των υπηρεσιών τους. Εκείνοι όμως παρίσταναν πως δεν ήξεραν τίποτα. Όχι μόνο ήξεραν αλλά και το υποκίνησαν.
Ο Γεώργιος και η κυβέρνηση φιλοδοξούν να συγκροτηθεί στην Αίγυπτο μία ελληνική μεραρχία πλήρους σύνθεσης αλλά τα σχέδια τους ανατρέπονται εξαιτίας του κομμουνιστοκίνητου κινήματος του Μαρτίου 1943 όπου οι στασιαστές με μήνυμά τους τάχθηκαν υπέρ του ΕΑΜ και κατά του Βασιλέως και της κυβέρνησης. Πριν το κίνημα του Μαρτίου 1943 οι μάχες της Πίνδου και του βορειοηπειρωτικού μετώπου είχαν ξαναζωντανέψει στο Ελ Αλαμέιν και στο Ρίμινι.
Οι Άγγλοι διαλύουν μία από τις Ελληνικές ταξιαρχίες και πιέζουν τον Βασιλιά να υπουργοποιήσει 2 από τους κυριότερους υποστηρικτές της στάσης.
Ο Γεώργιος, για να μην προκαλέσει προβλήματα στην χώρα, προχώρησε σε αρκετούς συμβιβασμούς (1943-1944). Υπήρξε ο μόνος που έθεσε θέμα εθνικής αποκατάστασης στην μητέρα Ελλάδα των Δωδεκανήσων, της Βορείου Ηπείρου, της Κύπρου και της Ανατολικής Ρωμυλίας, αλλά οι μυστικές Αγγλικές Υπηρεσίες ήταν αυτές που φρόντισαν να τον κρατήσουν μακριά από την χώρα για να μην μπορεί η Ελλάδα να προβάλει τις διεκδικήσεις της. Συμμετείχε στα σχέδια των δήθεν συμμάχων για συντριβή του Άξονα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα από την Μέση Ανατολή κοντά στους Έλληνες στρατιώτες και δια της διπλωματικής οδού βρίσκεται από χώρα σε χώρα για την Ελλάδα.
Και φθάνουμε μέχρι την απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944 όπου ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Τσόρτσιλ τον πίεσε με πονηρό τρόπο να μην επιστρέψει στην Ελλάδα αλλιώς θα η Αγγλία θα απέσυρε τις δυνάμεις από την Ελλάδα! Και πάλι ο Γεώργιος υπέκυψε...

Το όνειρο του Βασιλέως Γεωργίου Β΄
Την Ελληνική Σημαία στον ιερό βράχο της Ακρόπολης την ύψωσε (18 Οκτωβρίου 1944) ένας τελείως άσχετος με την 28η Οκτωβρίου, την 6η Απριλίου και την αντίσταση άνθρωπος, ο πρωθυπουργός κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" Γεώργιος Παπανδρέου ενώ, ο Γεώργιος, ο "κορυφαίος" κατά τον Χίτλερ "εχθρός του Άξονα", ο δημιουργός και αρχιτέκτονας της νίκης καταδικαζόταν να μένει μόνος του στο ξενοδοχείο "Κλάριτζες" του Λονδίνου. Πόσο διαφορετικά ονειρευόταν την ο ημέρα της απελευθέρωσης ο Γεώργιος... Οραματιζόταν να πατήσει το πόδι του στο επικεφαλής των μαχητών του Ελ Αλαμέιν και του Ρίμινι. Να γονατίσει και να φιλήσει το αιματοπότιστο χώμα της Πατρίδας του. Να προσκυνήσει τους τάφους των γονέων του. Να διεξαγάγει με σθένος και με το κύρος του αξιώματός του την μεγάλη μάχη για την διεκδίκηση των εθνικών διεκδικήσεων.

Πολιτικοί αγγλόδουλοι...
Δεν είναι μόνο οι κομμουνιστές που οδήγησαν κατ΄ επιταγήν Στάλιν-Μόσχας την Ελλάδα σε εμφύλιο πόλεμο. Ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι πολιτικάντηδες που έτρεξαν στους μεγάλους "προστάτες" τους για να εξασφαλίσουν μεταπολεμικά την καρέκλα. Ένας άλλος παράγοντας είναι η φιλοδοξία και η υστεροφημία. Με γνώμονα αυτές τις εκ διαβόλου επιθυμίες οι πολιτικοί δεν λογάριαζαν Θεό, Πατρίδα, λαό, Βασιλέα. Ακούστε μία πράξη τους μόνο, ενώ η Ελλάδα ζούσε ακόμα ημέρες φρίκης και πείνας από την τριπλή κατοχή:
Στις 30 Μαρτίου 1942 οι Θ. Σοφούλης, Π. Ράλλης, Στ. Στεφανόπουλος, Γ. Παπανδρέου, Ι. Σοφιανόπουλος, Π. Κανελλόπουλος, Αλ. Μυλωνάς, Ι. Χλωρός και Γ. Καφαντάρης υπογράφουν στην υπόδουλη Αθήνα πρωτόκολλο, με το οποίο αξιώνουν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το πολιτειακό μετά την απελευθέρωση και ότι οι ίδιοι θα ταχθούν υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στέλνουν απεσταλμένους τους στο Λονδίνο, για να καταγγείλουν (!) στο Φόρειν Όφις και στα γραφεία της Ιντέλιντζες Σέρβις τον Βασιλέα και την κυβέρνηση!
Ποιοι ήταν προδότες;;;

Πηγές:
* Τσακάλια και ύαινες της Ελληνικής πολιτικής, Γ΄ Τόμος, Κων/νου Μπαρμπή.
* Eight Years Overseas, σερ Μέτλαντ Γουίλσον.
* Ιωάννης Μεταξάς-Βιογραφία, Κων/νου Πλεύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου