Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α΄ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ιδιαιτέρα αναφορά κάνουμε πάντα στα παιδιά μας, διότι στην δεν μαθαίνουν ιστορία, άλλα όπως πολλάκις έχουμε και έχω γράψει ένα συνονθύλευμα πολιτικών απόψεων και συμφερόντων. Ο ένας κλέφτης καλύπτει τον άλλο. Σπάνια θα βρούμε την αντικειμενικότητα να λάμπει. Σ΄ αυτό, λοιπόν, το συνονθύλευμα είναι φυσικό να κατηγορούνται οι Βασιλείς των Ελλήνων. 
- Και γιατί κατηγορούνται οι Βασιλείς των Ελλήνων;;;
- Διότι δεν είναι εμπόδιο στις λαμογιές, στις κλεψιές των πολιτικάντηδων.
Και έτσι τα παιδιά μας μαθαίνουν για "έναν παρεμβατικό Γεώργιο Α΄ που διόριζε όποια κυβέρνηση ήθελε, άλλα ήρθε ο "σωτήρας" Τρικούπης και του επέβαλλε την αρχή της δεδηλωμένης, για έναν αντισυνταγματικό Κωνσταντίνο ΙΒ΄ που πήγε κόντρα στον "διπλασιαστή της Ελλάδος και εμπνευσμένο λαοφιλή ηγέτη" Ελευθέριο Βενιζέλο, για έναν αγγλόδουλο-φυγά στην Μέση Ανατολή Γεώργιο Β΄, για έναν Παύλο Α΄ που έδιωξε τον Κων/νο Καραμανλή και για έναν αντισυνταγματικό Κωνσταντίνο ΙΓ΄ που που έδιωξε τον λαοφιλή Γεώργιο Παπανδρέου και ετοίμαζε δικό του στρατιωτικό πραξικόπημα και νομιμοποίησε την χούντα των Συνταγματαρχών".
Αυτά τα εξωφρενικά μαθαίνουν τα παιδιά μας χωρίς να υπάρχει κάποιος που να σταματήσει αυτό το σκύλευμα και την παραχάραξη της ιστορίας μας γιατί οι νέοι είναι εμποτισμένοι από κομμουνιστικές-αντιβασιλικές ιδέες εξ αιτίας του σχολείου
Όπως και τώρα, έτσι και τότε (μιλάμε για το 1895-1905) οι πολιτικοί έκαναν ότι ήθελαν παρά τις συστάσεις και τις υποδείξεις του αειμνήστου εθνομάρτυρος Βασιλέως Γεωργίου Α΄. Μάλιστα, ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης τον είχε απειλήσει πως αν δεν υπόγραφε διατάγματα συμφεροντολογικού περιεχομένου θα υποκινούσε ανταρσίες εναντίον του! Στόχος των πολιτικάντηδων ήταν μονίμως το Στέμμα. Όταν δεν επενέβαινε κατακρινόταν γιατί δεν επεμβαίνει με την δικαιολογία ότι αφήνει την χώρα στο έλεος της καταστροφής, όταν επενέβαινε τον κατέκριναν για αντισυνταγματικότητα! Πόσο ψεύτες και γυρολόγοι γίνονται για την καρέκλα...
Σε μία περιοδεία του Γεωργίου στην Πελοπόννησο, στην οποία τον συνόδευαν ο η Βασίλισσα  Όλγα και οι βασιλόπαιδες Νικόλαος και Μαρία, αναγκάστηκε υπό την πίεση της πικρίας, να τονίσει ότι: "Αν λαός επιθυμεί να διοικείται με τρόπο ηθικό και χρηστό, θα πρέπει να εκλέγει ηθικούς και χρηστούς βουλευτές"!
Μ΄ αυτήν την λακωνική αλλά γεμάτη νόημα πρόταση του Γεωργίου εμπεριέχεται όλη η απάντηση στο πρόβλημα. Ψήφος σε ηθικά και έντιμα άτομα.
Λείπουν ηγέτες με προσφορά στην Πατρίδα!

5 σχόλια:

  1. Εθνικός Αγωνιστής.Καλό θα ήταν να μην στρουθοκαμηλίζουμε... Στον Χαρίλαο Τρικούπη μπορούμε να καταλογίσουμε πολλά λάθη , αλλλά όχι "την αρχή της δεδηλωμένης" !! Η αρχή της δεδηλωμένης μετέτρεψε την Βασιλευόμενη Δικτατορία σε Βασιλευομένη Δημοκρατία !!!
    Οι Βασιλιάδες είναι για να Βασιλεύουν και όχι να κυβερνούν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γεώργιος Α΄ την περίοδο 1865-1875 εξαιτίας της οξυμένης πολιτικής κατάστασης και του ποιόν των πολιτικάντηδων χρησιμοποιούσε συνταγματική προνομία ως προς τον διορισμό κυβερνήσεων προσώπων της αρεσκείας του.
      Βέβαια, ο Τρικούπης επέφερε τομή την οποία την δέχθηκε ο Γεώργιος από αρχηγό ενός μικρού κόμματος σύμφωνα με τις εκλογές του 1873.

      Διαγραφή
  2. Μείνε εσύ με τον Κάρολο,ψευτοαγωνιστή.Αν δε σε αρέσει,πάνε και ζήτα την επιστροφή του Τρικούπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο "Εθνικός Αγωνιστής" είναι Βασιλόφρων. Καταλαβαίνουμε το ιστορικού και επισημαίνοντος χαρακτήρα σχόλιο του. ΕΝΟΤΗΤΑ. Αν δυνατόν, Βασιλόφρονες να διαπληκτιζόμαστε.

      Διαγραφή
  3. Εθνικός Αγωνιστής : (προς διαχειριστή) Πολύ σωστά αγαπητέ ομοϊδεάτη !!! Χρησιμοποίησες την ποιο σωστή και ουσιαστική έκφραση "χρησιμοποιούσε συνταγματική προνομία ως προς τον διορισμό κυβερνήσεων". Ο Βασιλιάς μας έπραττε πάντα σύμφωνα με το Σύνταγμα, ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ !!! Αφού το Σύνταγμα του επέτρεπε να κάνει κάτι τέτοιο , έπραττε πολύ ορθά !!! (σκεπτόμενος πάντα το εθνικό συμφέρων). Το πόσο δημοκράτης ήταν φάνηκε όταν δέχτηκε με μεγάλη παρρησία την πρόταση του Τρικούπη !!! ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή