Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ "ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ"

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Εμπνευστές, ρόλος και λόγος ίδρυσης των Ταγμάτων Ασφαλείας
Τα Τάγματα Ασφαλείας ιδρύθηκαν από την κατοχική κυβέρνηση Ράλλη τον Ιούνιο του 1943 και νομιμοποιήθηκαν με τον Νόμο 260/1943 κατόπιν έγκρισης της Βέρμαχτ. Οι εμπνευστές της ιδρύσεως τους δεν ήταν ο Ιωάννης Ράλλης αλλά οι αντιβασιλικοί, πρώην πραξικοπηματίες, αξιωματικοί Στυλιανός Γονατάς και Θεόδωρος Πάγκαλος, οι οποίοι μακροπρόθεσμα απέβλεπαν στην δημιουργία ενός ένοπλου αντιβασιλικού σώματος που θα απέτρεπε την αποκατάσταση του Βασιλέως Γεωργίου Β΄ στον Θρόνο. Επειδή όμως οι Γερμανοί δεν εμπιστεύονταν τον Πάγκαλο, ανέθεσαν στο νεοδιορισμένο πρωθυπουργό Ράλλη την ίδρυσή τους. 
Στην αρχή η ίδρυση των Ταγμάτων προχωρούσε με αργούς ρυθμούς. Λίγοι εθελοντές προσήλθαν, ενώ και οι Γερμανοιταλοί δεν ήταν πρόθυμοι να τα εξοπλίσουν. Οι περισσότερες επιφυλάξεις ήταν από την ιταλική πλευρά. Μετά όμως από την συνθηκολόγηση και την αποχώρηση των Ιταλών, οι Γερμανοί τελικώς άρχισαν να τα εξοπλίζουν, αρνούμενοι όμως την ίδρυση Ταγμάτων στην Θεσσαλονίκη όπως αρχικά προβλεπόταν.

* Ίδρυση: Απρίλιος-Ιούνιος 1943.
* Εμπνευστέςαντιβασιλικοί βενιζελικοί αξιωματικοί Στυλιανός Γονατάς, Θεόδωρος Πάγκαλος.
* Δημιουργός: Ιωάννης Ράλλης.
* Διοικητής: Συνταγματάρχης Ιωάννης Πλυτζανόπουλος.
* Νομιμοποίηση: 260/1943.
* ΣκοπόςΑντιμετώπιση επικείμενης αναρχίας από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ και διατήρηση της έννομης τάξης, κυρίως στην ύπαιθρο.
* Ιδεολογία: Αντικομμουνισμός, (στην αρχή: αντιβασιλισμός).

Ο αντικομμουνιστικός και αντιβασιλικός χαρακτήρας των ΤΑ
Ο Γεώργιος Β΄ επιθεωρεί τμήμα του Ελ. Στρατού στην ΜΑ
Αρχικά, τα Τάγματα Ασφαλείας είχαν αντιβασιλικό χαρακτήρα ο οποίος δεν κράτησε πολύ. Βασιλόφρονες αξιωματικοί είχαν ιδρύσει την ΟΒΑ (Οργάνωσις Βασιλοφρόνων Αξιωματικών) συμμετέχοντας ενεργά στην Εθνική Αντίσταση αλλά διελύθη περί το 1943 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Η διάλυση της οργάνωσης είχε ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ορισμένων αξιωματικών στα ΤΑ χάνοντας αυτήν την φανατική αντιβασιλική χροιά. Ωστόσο ο χαρακτήρας παραμένει αντιβασιλικός.
Συγχρόνως διευκρινίστηκε ότι τα Τάγματα δεν θα στρέφονταν κατά των Συμμάχων σε περίπτωση απόβασης, ούτε βέβαια κατά των Γερμανών. Ο ρόλος τους θα ήταν καθαρά αντικομμουνιστικόςΟι Έλληνες που πήγαν στα Τάγματα Ασφαλείας δεν πήγαν για να υπερασπιστούν τους Γερμανούς αλλά για να σωθούν από την λαίλαπα των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Τα Τ.Α λοιπόν δεν πολεμούσαν για την νίκη του Άξονα και των Γερμανών. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τον χρόνο της ίδρυσής τους. Ιδρύθηκαν όταν πλέον η τροπή του πολέμου είχε γυρίσει για τα καλά εις βάρος του Άξονα και μεγάλωσαν την δύναμή τους μες στο 1944 όταν πλέον ο πόλεμος είχε κριθεί και η αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα ήταν θέμα χρόνου.

Τα Τάγματα Ασφαλείας σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Αθήνα, Μακεδονία και Κρήτη
Η ακριβής ονομασία τους ήταν Τάγματα Ευζώνων (σε Αθήνα, Πάτρα, Αγρίνιο, Ναύπακτο). Στην νότια Πελοπόννησο και στην Εύβοια ιδρύονταν πρότυπα Τάγματα Χωροφυλακής, με πρωτοβουλία των ντόπιων. Γενικότερα επικράτησε η γενική ονομασία Τάγματα Ασφαλείας διότι αυτά τα ένοπλα σώματα πρακτικά υποκαθιστούσαν τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας, κυρίως της Χωροφυλακής.
Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να ενταχθεί κάποιος στα Τ.Α. Οι αριστεροί αρέσκονται να πιστεύουν ότι σε αυτά πήγαιναν οι "προδότες". Αυτό όμως δεν λέει κάτι διότι οι αριστεροί προσπαθούν να βγάλουν "προδότες" όλους αυτούς που δεν ήταν τότε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
Για να αντιληφθεί κανείς σωστά τους λόγους ένταξης Ελλήνων στα Τ.Α θα πρέπει να μελετήσει κάθε περιοχή ξεχωριστά, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της.
Πελοπόννησος
Τα Τ.Α είχαν μεγάλο έρεισμα και απήχηση στην Πελοπόννησο. Αυτό συνέβη διότι είχαν προηγηθεί οι βίαιες επιθέσεις του ΕΛΑΣ το 1943 εναντίον της αντιστασιακής οργάνωσης Ελληνικός Στρατός και άλλων μικρότερων εθνικών αντιστασιακών ομάδων που είχαν ανέβει στον βουνό. Όλοι αυτοί διαλύθηκαν με την βία από τον ΕΛΑΣ, και παράλληλα έγιναν εκτεταμένες διώξεις εις βάρος των αντιφρονούντων (αυτοί ήταν "προδότες" και αντιδραστικοί κατά το ΕΑΜ/ΕΛΑΣ). 
Μοιραία ο λαός της Πελοποννήσου αντέδρασε και στήριξε τα Τ.Α, στα οποία εντάχθηκαν πρώην αντιστασιακοί που είχαν υποστεί επιθέσεις από τον ΕΛΑΣ (π.χ. Κοκκώνης, Στούπας, Προκοπίου κτλ) φίλοι και συγγενείς τους, (ο Λεωνίδας Βρεττάκος αδελφός του αντιστασιακού ίλαρχου Τηλέμαχου Βρεττάκου που δολοφονήθηκε απ΄τον ΕΛΑΣ) συγγενείς θυμάτων του ΕΛΑΣ ή άνθρωποι που ήθελαν απλά να προστατευτούν από την αριστερή τρομοκρατία. Η λαϊκή απήχηση που είχαν τα Τ.Α στην Πελοπόννησο και η ολοένα αυξανόμενη δύναμή τους ήταν άλλωστε ένας απ’τους λόγους που κατέβηκε εκεί το καλοκαίρι του 1944 ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ Άρης Βελουχιώτης.
Στερεά Ελλάδα
Κάτι αντίστοιχο συνέβη  και με το Τάγμα Ευζώνων της Ναυπάκτου. Αυτό στελεχώθηκε από επιζήσαντες αντάρτες του 5/42 του Ψαρρού. Περίπου 100 εξ’αυτών με επικεφαλής τον ταγματάρχη Καπετζώνη που γλίτωσαν από την μανία του ΕΛΑΣ εντάχθηκαν στο Σύνταγμα Ευζώνων Πατρών και μετά πέρασαν στην Ναύπακτο, όπου αποτέλεσαν και τον πυρήνα του νέο-ιδρυθέντος Τάγματος Ευζώνων τον Ιούνιο του 1944. Σε αυτό εντάχθηκαν και ντόπιοι αξιωματικοί που άνηκαν πρωτύτερα στον ΕΔΕΣ αναπτύσσοντας αντιστασιακή δράση. Μετά όμως από την διάλυση από τον ΕΛΑΣ των τμημάτων του ΕΔΕΣ στην Ναυπακτία -και γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία- αλλά και την διάλυση του 5/42 στην γειτονική Φωκίδα τον Απρίλιο του 1944, οι αξιωματικοί είχαν μείνει εκτεθειμένοι απέναντι στις εχθρικές διαθέσεις του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ, και ο μοναδικός τρόπος αυτοπροστασίας τους ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας.
Αθήνα
Στην Αθήνα, η βάση των Ταγμάτων ήταν η Φρουρά του Αγνώστου Στρατιώτη. Σταδιακά ιδρύθηκαν άλλα 3 Τάγματα. Αρχικά η κατάταξη ήταν εθελοντική. Επειδή όμως είχαν παρουσιαστεί αυθαιρεσίες από τυχοδιωκτικά περιθωριακά στοιχεία ή από εξαθλιωμένους ανθρώπους που εντάσσονταν για λόγους οικονομικούς, στην πορεία θεσπίστηκαν οι ατομικές προσκλήσεις.
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα Τάγματα Ευζώνων της Αθήνας ίσως ήταν λιγότερο ποιοτικά από άποψη ανθρωπινού δυναμικού απ΄τα Τάγματα Ασφαλείας της επαρχίας.
Ο λόγος πιθανότατα έχει να κάνει με το ότι στην Αθήνα ένας αντικομμουνιστής αντιστασιακός μπορούσε κάλλιστα να ενταχθεί σε μία από τις μικρές εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις που δρούσαν στην πόλη. Αντιθέτως στην Πελοπόννησο ή στην Δυτική Στερεά, τα πρώην μέλη της εκτός-ΕΑΜ αντίστασης δεν είχαν άλλη επιλογή απ’τα Τάγματα. Αυτό σημαίνει ότι ενώ στην επαρχία ο κανόνας ήταν η ύπαρξη πρώην αντιστασιακών στα Τ.Α, στην Αθήνα αυτό δεν συνέβαινε. Οπότε μοιραία υπήρχαν περισσότερα περιθώρια δράσης για τυχόν αντικοινωνικά στοιχεία.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι η αντικοινωνική συμπεριφορά ήταν ο κανόνας στα Τάγματα Ευζώνων της Αθήνας. Σημαίνει απλά ότι ήταν μία υπαρκτή κατάσταση, εν αντιθέσει με άλλες περιοχές της χώρας.
Μακεδονία
Η γερμανοκρατούμενη Μακεδονία με τα εξοπλισμένα χωριά ήταν διαφορετική περίπτωση. Εκεί υπήρχε ο Εθνικός Ελληνικός Στρατός. Μία ένοπλη οργάνωση με χαλαρή συνοχή, που αποτελούταν από τις φρουρές διαφόρων εξοπλισμένων χωριών (κυρίως Πόντιων προσφύγων), αλλά και από πρώην μέλη της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΟ που είχε διαλυθεί αρχές του 1944 απ’τα χτυπήματα του ΕΛΑΣ. Πολλοί -κυρίως αριστεροί- τους έλεγαν ταγματασφαλίτες, αφού τότε εχρησιμοποιείτο καταχρηστικά αυτός ο όρος για όλους όσους εξοπλίζονταν από τους Γερμανούς. Πρακτικά και ουσιαστικά όμως οι άντρες του ΕΕΣ δεν είχαν καμμία σχέση ούτε με τα Τάγματα Ευζώνων ούτε με τα Τάγματα Ασφαλείας της Πελοποννήσου.
Ο κάθε νοήμων αντιλαμβάνεται λοιπόν ότι αν δεν ήταν η διασπαστική δράση του ΕΛΑΣ που ήθελε να εξολοθρεύσει τις εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις για να καταλάβει την εξουσία μεταπολεμικώς, τότε η προσπάθεια ίδρυσης των Τ.Α θα αποτύγχανε αφού δεν θα υπήρχαν Έλληνες πρόθυμοι να ενταχθούν σε αυτά. Η εμφυλιοπολεμική διασπαστική δράση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν ο καλύτερος στρατολόγος για τα Τ.Α.
Κρήτη
Αυτό φάνηκε στην περίπτωση της Κρήτης. Η Κρήτη ήταν η μοναδική περιοχή της Ελλάδος όπου ο ΕΛΑΣ συνυπήρχε αρμονικά ή έστω σε καθεστώς αμοιβαίας ανοχής, με την ΕΟΚ (Εθνική Οργάνωση Κρητών). Στην Κρήτη λοιπόν όπου δεν υπήρχαν εκτεταμένες εμφύλιες συγκρούσεις κατά την Κατοχή, δεν ιδρύθηκαν Τάγματα Ασφαλείας.
Αυτή ήταν μία πρώτη προσέγγιση για τα Τάγματα Ασφαλείας. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα απασχολήσει και στο μέλλον το ιστολόγιο, διότι πρόκειται για ένα θέμα αρκετά σκοτεινό που θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος μακριά από τις νευροψυχωτικές υβριστικές εμμονές της μεταπολιτευτικής παρακμής.

Συνεργασία με τον κατακτητή
Ήταν μεν συνεργαζόμενοι των Γερμανών, αλλά δεν απετέλεσαν μέρος του γερμανικού στρατού, γι'αυτό και δεν απεχώρησαν με τους Γερμανούς. Μαζί με τους Γερμανούς απεχώρησαν μόνο οι μικρές μονάδες ατάκτων του Πούλου και του Σούμπερτ που δρούσαν στην Μακεδονία.
Τον Ιούνιο του 1944, ο συνταγματάρχης Χρήστος Γερακίνης στην Εύβοια αναφέρει: “Εκ των ημετέρων, εις Γερμανός βαρέως τραυματίας”. Στην Αθήνα διαδραμάτισαν βασικό ρόλο στα μπλόκα στην Κοκκινιά, την Καλογρέζα, τα Λιόσια, το Βύρωνα, τα Παλιά Σφαγεία (Κουκάκι), την Καλλιθέα και σε άλλες περιπτώσεις, ήταν οι ταγματασφαλίτες που διαλέγουν ποιοι θα εκτελεστούν, ποιοι θα σταλούν για καταναγκαστική εργασία στη Γερμανία και ποιοι θα αφεθούν ελεύθεροι. Πολλές φορές, το προσωπικό μίσος ξεπερνάει ακόμα και τις στοχεύσεις των ναζί.
Η κυβέρνηση του Κάιρου τον Ιανουάριο του 1944 τα ονόμασε "προδοτικά".

Επίλογος
Τα "Τάγματα Ασφαλείας" αποτελούνταν κυρίως από ανθρώπους που προσπαθούσαν . Ήταν θέμα επιβίωσης. Κάποιοι ωστόσο για να ικανοποιήσουν το αντικομμουνιστικό τους μένος ή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ναζί από ιδεολογία αλλά και από επιβίωση.
Πραγματικοί προδότες ήταν οι μαυραγορίτες, οι κουκουλοφόροι, οι προδότες. Όσοι βοήθησαν τον εχθρό και όσοι βοήθησαν τον εχθρό δεν ήταν μόνο από τα Τάγματα Ασφαλείας ή το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ανήκουν σ΄ όλες τις παρατάξεις, αν θέλουμε να είμαστε συνεπείς και αντικειμενικοί. Αλλά τα Τάγματα Ασφαλείας χρειάζονταν διευκρίνιση γιατί η αριστερή ψευτοκουλτούρα βάφτισε όλους όσους δεν συμφωνούν με την ιδεολογία της προδότες και φασίστες

Βιβλιογραφία:
* "Πικρές αναμνήσεις 1941-44" Βασίλειου Σταυρογιαννόπουλου
* "Η ζωή της Κατοχής και τα Τάγματα Ασφαλείας" Βασίλειου Σταυρογιαννόπουλου
* "Κίτσος Μαλτέζος ο αγαπημένος των θεών",  Πέτρου Μακρή-Στάικου
* "Κατοχή - Η γερμανική πολιτική διοίκηση στην κατεχόμενη Ελλάδα 1941-44" του Αννίβα Βελλιάδη
Το χρονικό της Εθνικής Αντιστάσεως Πελοποννήσου 1941-45, Ιωάννη Κοσσιώρη.
* Περιοδικό Ιστορικά Θέματα, τεύχος 105, Αύγουστος 2011.
* 1941-1949 Έτη αγώνων, θυσιών και αίματος, Κων/νου Μπαρμπή.

22 σχόλια:

  1. Eθνικός Αγωνιστής: Το 1943 η κομμουνιστική τρομοκρατία είχε εξαπλωθεί για τα καλά στη κατεχόμενη Ελλάδα. Με ένα Ελληνικό κράτος ανύπαρκτο οι συμμορίτες έβγαζαν από τη μέση οποιονδήποτε είχαν έστω υπόνοιες ότι θα τους αντιστεκότανε, όταν θα προσπαθούσανε, μετά την απελευθέρωση να καταλάβουν τη χώρα. Οι χωρικοί κατατρομοκρατημένοι αναγκαζόντουσαν να παρατήσουν τις περιουσίες τους και να καταφύγουν στις πόλεις. Σύντομα στα αυτιά της κατοχικής κυβέρνησης έφτασε η κραυγή τους.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΜΑΣ. Οι συμμορίτες μας σκοτώνουν. Αν δεν μπορείτε εσείς τουλάχιστον δώστε μας όπλα να προστατευτούμε μόνοι μας.
    Η κυβέρνηση τελικά έπεισε τις κατοχικές αρχές, που με μεγάλη απροθυμία έδωσαν λίγα όπλα σε μερικούς Έλληνες, και υπό την «υψηλή» εποπτεία των Γερμανών κατάφεραν αρκετά κτυπήματα στους αριστερούς τρομοκράτες. Ήταν τα ηρωικά Τάγματα Ασφαλείας.
    Υπήρχαν όμως και μερικοί που το μίσος τους για τους βαρβάρους κομμουνιστές τους οδήγησε στο άλλο άκρο. ΚΑΤΑΤΑΧΤΗΚΑΝ στο Γερμανικό στρατό και σαν αξιωματικοί της Βέρμαχτ πλέον οργάνωσαν αποσπάσματα «Γερμανοντυμένων». Στη τρομοκρατία του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ απάντησαν με περισσότερη τρομοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οντως οι κομμουνιστες εσφαζαν και εκαιγαν και ειχαν ως στοχο την μπολσεβικοποιηση της ελλαδας...ομως καλο θα ηταν να γνωριζουμε οτι τα ενδοξα ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ηταν σε μεγαλο βαθμο ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ..και την ωρα που οι ταγματασφαλιτες εδιναν το αιμα τους κατα των κοκκινων συντροφων,ο βασιλιας γεωργιος καλουσε τους εαμικους υπουργους στην κυβερνηση του στο Καιρο,δινοντας τους 6 υπουργεια..κατα συνεπεια ειναι ανιστορητο να ταυτιζουμε τον μαχομενο εθνικισμο με τους πολιτικαντηδες και τον βασιλια γεωργιο..ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΙΔΑΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ..επιπροσθετως,ο κυριος που εγραψε το παραπανω σχολιο περι γερμανοντυμενων καλο θα ηταν να λαβει σοβαρα υποψη του το ενδεχομενο οι "γερμανοντυμενοι" οπωσ λεει εδιναν το αιμα τους ενω αυτος μιλαει ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ!

      Διαγραφή
    2. Ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄, αν δεν είχε τους Άγγλους στο κεφάλι του, δεν θα εγκαθίστατο στην Αίγυπτο αλλά στην Κύπρο, θα μπορούσε να συνασπίσει καλύτερα τους Έλληνες, οι κομμουνιστές δεν θα είχαν τις λίρες τους και πολλοί πολιτικάντηδες θα είχαν μείνει χωρίς αφεντικό. Ο Γεώργιος θα επέστρεφε στην Ελλάδα ως αρχηγός των εν Μέση Ανατολή Ελληνικών Δυνάμεων, αλλά οι Άγγλοι διέλυαν την εθνική μας συνοχή και στρατιωτικές μονάδες στην ΜΑ. Αυτοί ήταν που πίεσαν τον Γεώργιο να βάλει στελέχη του ΕΑΜ ως Υπουργούς εξαιτίας του αισχρού κινήματος του Μαρτίου 1943.

      Διαγραφή
    3. Η Οργάνωση Χ:Συγκροτήθηκε το 1942 απο φιλοβασιλικούς αξιωματικούς με αρχηγό τον τότε αντισυνταγματάρχη Γεώργιο Γρίβα (Διγενή), ο οποίος ήταν μεταξύ αυτών που επέλεξαν να συνεχίσουν την στρατιωτική τους υπηρεσία πειθαρχώντας, και συνεργαζόμενοι στην κυβέρνηση των ανδρείκελων (που είχαν τοποθετήσει οι Γερμανοί. Ο προσανατολισμός της Χ ήταν σαφέστατα φιλοβασιλικός, φιλοναζιστικός και δοσιλογικός. Τακτικοί συνεργάτες τους ήταν οι Ράλληδες (Τάγματα Ασφαλείας), η χωροφυλακή και τα SS.

      Διαγραφή
  2. ΕΑΝ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΕΞΟΧΩΣ ΝΟΘΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΝΔΥΛΗ ΤΟ 1935..ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΔΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ Γ ΡΑΙΧ..ΟΤΑΝ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΒΙΛΧΕΛΜ ΦΟΝ ΚΑΝΑΡΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 1941(ΟΤΑΝ ΗΔΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ) ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ,ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΟΤΙ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΤΟΤΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗΝ "ΜΑΜΑ ΑΓΓΛΙΑ".ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΜΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ?ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ(ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΠΙΟ ΕΝΔΟΞΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ) Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΝΕ ΜΙΑ..ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέβομαι την ιστορική σου άποψη αλλά θα πρέπει να προχωρήσω σε ορισμένες αποσαφηνίσεις:
      * Ο Γεώργιος ήρθε όχι με νόθο δημοψήφισμα, αλλά δημοψήφισμα που συνέβησαν ορισμένες παρατυπίες αλλά ελάχιστες και, προσωπικά (σύμφωνα με την ιστορική μου έρευνα), της τάξης του 85-90%.
      * Δεν είναι γνωστό αν ο Γεώργιος είπε ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην πρόταση Αργυρόπουλου. Μην προμαντεύουμε την απάντησή του.
      Βέβαια, του το καταλογίζω 2 λάθη: την υπό πίεση ένταξή του στην μασονική "Βασιλική Στοά" το 1930 (παρατώντας την το 1935) και τον τρομερό φιλοαγγλισμό του και όχι αγγλοδουλισμό.

      Διαγραφή
  3. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ.ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ.Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ "ΗΓΕΤΗΣ".ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΩΣΤΟΣΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΗΓΕΤΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ "ΣΥΜΜΑΧΩΝ" ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΤΟ 1922,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΜΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΟΥ Γ ΡΑΙΧ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΑΡΜΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΒΠ.Π,ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ.ΟΜΩΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΘΥΣΙΕΣ(ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ,ΡΟΥΠΕΛ,ΚΑΤΟΧΗ,ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΙΜΟΣ,ΜΑΧΕΣ ΤΟΥ ΒΕΣΜΑ ΣΤΟ ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΙΜΙΝΙ,ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ) ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΠΟΔΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΞΙΖΑΝ ΟΠΩΣ Η Β.ΗΠΕΙΡΟΣ,Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΟΚΑ..ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΟΣ,ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΑΠΟΔΙΔΩ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ,ΑΥΤΟΥ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ..ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΩ ΩΣ ΗΓΕΤΗ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΗΤΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΣΩΡΤΣΙΛ..ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αναμενω να απαντησετε και εδω εαν σας ειναι ευκολο γιατι η συζητηση αυτη ειναι εξαιρετικου ιστορικου ενδιαφεροντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε άρθρα περί των συγκεκριμένων θεμάτων. Θα βρεις εκεί απάντηση.

      Διαγραφή
  5. Αλήθεια ποιος ο όρκος του Ταγματασφαλίτη προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα; Μπορείτε να μας τον κοινοποιήσετε;
    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΩ το ΕΑΜ, ούτε τον ΕΛΑΣ στο ΚΚΕ! Μόνο άσχετοι πολιτικά και χρήσιμοι ηλιθιοι ή απόγονοι γερμανοτσολιαδων που θέλουν να δικαιολογησουν την προδοσία των γονιών τους ταυτίζουν το ΕΑΜ με το ΚΚΕ!
    Κατ' αρχήν το ΕΑΜ δεν ήταν ΚΚΕ, το έφτιαξαν 4 κόμματα (συν το ΚΚΕ), ο ΕΛΑΣ δεν ήταν ΚΚΕ, κανείς από τους 13.000 περίπου αξιωματικούς και υπαξιωματικους του ΕΛΑΣ δεν ήταν ΚΚΕ αλλά ήταν κυρίως αποτακτοι του 1935 βενιζελικοι αλλά και πολλοί ήταν και βασιλικοί, ΚΚΕ κανείς!
    Αν το ΕΑΜ ήθελε να πάρει την εξουσία δεν θα υπέγραφε τις Συμφωνίες Καΐρου, Λιβάνου, Καζερτας και Βάρκιζας, ούτε θα δεχοταν τον ΣΚΟΜΠΥ αρχιστρατηγο, ούτε τον Παπανδρέου πρωθυπουργό, ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ 2 ΜΗΝΕΣ από τις 12/10/44 που έφυγαν οι Γερμανοί ως τις 04/12/44 που άρχισαν τα Δεκεμβριανά!
    Απλά ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είτε Δεξιοί είτε Αριστεροί (για μένα όλοι, εκτός ελαχίστων ηγετικών στελεχών, είναι πατριώτες) ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ κυρίως, όπως πάντα άλλωστε! Πχ βλέπε 1922!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και το ΕΑΜ δεν ήταν αμιγώς κομουνιστικό. Άλλωστε αποκαλούνταν δημοκρατικός στρατός και σε αυτόν εντάχθηκαν και μη αριστεροί. Ωστόσο η κυρίαρχη πολιτική ιδεολογία στις τάξεις του ήταν μακράν η κομουνιστική και αυτό απλά πιστοποιήτε από τις άπειρες πηγές που έχουμε. Επιπλέον όλοι οι ηγέτες του δημοκρατικού στρατού ήταν κομουνιστές όπως ο Μάρκος Βαφιάδης, Ζαχαριάδης, Άρης κτλ. Αν ήταν αλλιώς δεν θα υπήρχε καν λόγος οι αντιδημοκράτικοι κύκλοι - καλύτερα να μην τους αναφέρω - να τους πολεμήσουν μετά βδελημίας βλάπτοντας ανεπανόρθωτα τη Χώρα και το μέλλον της.
      Όσο περί των Ταγμάτων έχει αποφανθεί η ιστορία. Οι πατριώτες αυτοί λοιπόν ορκίζονταν στον Χίτλερ και στον Γερμανικό στρατιωτικό νόμο - χαράς το κουράγιο τους τα παλικάρια - και πολεμούσαν το μαζικότερη αντιστασιακή οργάνωση. Οι Σουμπερήτες και οι Πουλικοί ήταν απ' το ίδιο συνάφι και διετέλεσαν τουλάχιστον 2000 εκτελέσεις στην Κρήτη και ξεκλήρησαν ολόκληρα χωριά στο Χορτιάτη στη Μακεδονία. Οι επιζήσαντες αναφέρουν ότι το μένος τους ως και στα παιδιά και τις γυναίκες ήταν κατά πολύ χειρότερο και από των γερμανών. Μέτα όλοι αυτοί ώς τιμωρία επάνδρωσαν το δημόσιο σε υψηλές θέσεις.
      Τέλος για τον θεσμό της βασιλείας που ούτε σύνταγμα δεν επέτρεπαν να θεσπίσει η χώρα έχω να πώ ότι ήταν υπαίτια των μεγαλύτερων εθνικών συμφορών (εθνικός διχασμός του 1915, Παιδομάζωμα Φρειδερίκης 25000 περίπου παιδιά στην Αμερική, διαρκής σαμποτάρισμα στην επίσημη διπλωματία καθώς και χειραγώγηση μέρους του λάου με πέταγμα κοκκάλων). Το κυριότερο βέβαια είναι ότι ο θεσμό αντιβαίνει τις αξίες του ελληνικού έθνους γενικότερα και προσβάλει τον λαό πολύ απλά διότι αντιβαίνει τις έννοιες της ισότητας, του προδευτισμού και της δημοκρατίας που ορίσαμε και υπηρετήσαμε ως έθνος.

      Διαγραφή
  7. Εγώ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΩ το ΕΑΜ, ούτε τον ΕΛΑΣ στο ΚΚΕ! Μόνο άσχετοι πολιτικά και χρήσιμοι ηλιθιοι ή απόγονοι γερμανοτσολιαδων που θέλουν να δικαιολογησουν την προδοσία των γονιών τους ταυτίζουν το ΕΑΜ με το ΚΚΕ!
    Κατ' αρχήν το ΕΑΜ δεν ήταν ΚΚΕ, το έφτιαξαν 4 κόμματα (συν το ΚΚΕ), ο ΕΛΑΣ δεν ήταν ΚΚΕ, κανείς από τους 13.000 περίπου αξιωματικούς και υπαξιωματικους του ΕΛΑΣ δεν ήταν ΚΚΕ αλλά ήταν κυρίως αποτακτοι του 1935 βενιζελικοι αλλά και πολλοί ήταν και βασιλικοί, ΚΚΕ κανείς!
    Αν το ΕΑΜ ήθελε να πάρει την εξουσία δεν θα υπέγραφε τις Συμφωνίες Καΐρου, Λιβάνου, Καζερτας και Βάρκιζας, ούτε θα δεχοταν τον ΣΚΟΜΠΥ αρχιστρατηγο, ούτε τον Παπανδρέου πρωθυπουργό, ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ 2 ΜΗΝΕΣ από τις 12/10/44 που έφυγαν οι Γερμανοί ως τις 04/12/44 που άρχισαν τα Δεκεμβριανά!
    Απλά ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είτε Δεξιοί είτε Αριστεροί (για μένα όλοι, εκτός ελαχίστων ηγετικών στελεχών, είναι πατριώτες) ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ κυρίως, όπως πάντα άλλωστε! Πχ βλέπε 1922!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΩ το ΕΑΜ, ούτε τον ΕΛΑΣ στο ΚΚΕ! Μόνο άσχετοι πολιτικά και χρήσιμοι ηλιθιοι ή απόγονοι γερμανοτσολιαδων που θέλουν να δικαιολογησουν την προδοσία των γονιών τους ταυτίζουν το ΕΑΜ με το ΚΚΕ!
    Κατ' αρχήν το ΕΑΜ δεν ήταν ΚΚΕ, το έφτιαξαν 4 κόμματα (συν το ΚΚΕ), ο ΕΛΑΣ δεν ήταν ΚΚΕ, κανείς από τους 13.000 περίπου αξιωματικούς και υπαξιωματικους του ΕΛΑΣ δεν ήταν ΚΚΕ αλλά ήταν κυρίως αποτακτοι του 1935 βενιζελικοι αλλά και πολλοί ήταν και βασιλικοί, ΚΚΕ κανείς!
    Αν το ΕΑΜ ήθελε να πάρει την εξουσία δεν θα υπέγραφε τις Συμφωνίες Καΐρου, Λιβάνου, Καζερτας και Βάρκιζας, ούτε θα δεχοταν τον ΣΚΟΜΠΥ αρχιστρατηγο, ούτε τον Παπανδρέου πρωθυπουργό, ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ 2 ΜΗΝΕΣ από τις 12/10/44 που έφυγαν οι Γερμανοί ως τις 04/12/44 που άρχισαν τα Δεκεμβριανά!
    Απλά ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είτε Δεξιοί είτε Αριστεροί (για μένα όλοι, εκτός ελαχίστων ηγετικών στελεχών, είναι πατριώτες) ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ κυρίως, όπως πάντα άλλωστε! Πχ βλέπε 1922!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με λιγα λόγια μπουρδελο ,της πουτανας το κάγκελο ,δεν γνωριζε το σκυλι τον αφέντη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα τάγματα ασφαλείας, και οι συνεργάτες των Γερμανών και δολοφόνοι της Ελλάδας ζουν ακόμα και έγραψαν μάλιστα και αυτό το κείμενο....
    Κρίμα που θέλετε να λέγεστε και Ελληνες κιολας ρε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι εμμονικος και το χειρότερο Κομμουνιστής.!!!!! Η Γνώμη σου δεν " μετράει "

      Διαγραφή
  11. Στα γερμανικα ναζιστικα αρχεια που τα ανεσυραν τα φωτογραφισαν τα κατεγραψαν οι ιστορικοι ερευνητες Φλαισερ,Ριχτερ,φισερ,Μαγερ κ ο ελληνας Ενεπεκιδης Αναφερουν κσθαρα ποιοι ηταν οι ταγματαφαλητες..Στο βιβλιο που αφορα την ελλαδα (η ελλαδα στον πολεμο 40-44,) κ ( σβαστικα κ στεμμα)..Ενοπλα φιλοναζιστικα σωματα που τα σχεδιασαν οι ναζι για να χτυπουν τους Απροσκυνητους Ελληνες για να γλυτωνουν εμψυχο υλικο δικο τους..Αρχηγος τους Ο βσλτερ Σιμανα..γερμανος ναζι στρατηγος..
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ..ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΜΑΖΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ Η ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΟΠΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ...
    Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΑΡΧΙΚΟΣ Κ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Κ ΕΙΧΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΠΕΡΣΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΣΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ...
    ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΗΤΑΝ..ΓΙΑΥΤΟ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΦΟΡΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ Κ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΧΑΙΛ ΧΙΤΛΕΡ..Κ ΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΣΑ ςς ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ...!!!ΘΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ 90 ΜΑΡΤΥΡΙΚΑ ΧΩΡΙΑ Κ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΞΟΥΝ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ίδιο που έγινε στην Ελλάδα έγινε και στην Πολωνία, όπου οι εθνικιστές αντιστασιακοί πήραν προς το τέλος Γερμανικά όπλα και συνήψαν ανακωχή μαζί τους. Εκεί όμως μπήκαν οι Σοβιετικές δυνάμεις και μετά την "απελευθέρωση" οι εθνικιστές εκκαθαρίστηκαν.
    Τα τάγματα ασφαλείας μπορεί να ήταν χουντικοί διαφόρων αποχρώσεων αλλά ο σκοπός τους ήταν να πολεμήσουν τους κομμουνιστές και όχι να ... βοηθήσουν τους Γερμανούς οι οποίοι από το 1943 και μετά ηττώντο κατά κράτος σε όλα τα μέτωπα. Την Αφρική την είχαν χάσει, οι Αμερικάνοι έμπαιναν τη Σικελία, στη Ρωσία είχαν συντριβεί και η απόβαση στη Γαλλία -Νορμανδία ή Καλαί- ήταν θέμα χρόνου.
    Αλλά και οι Ιταλοί την είχαν κάνει με πηδηματάκια όπως και ο πονηρώτατος Φράνκο.
    Τα τάγματα ήταν μία ανορθόδοξη κατάσταση αλλά γι αυτό φταίνε οι κομμουνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΊ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΑΝ, ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΧΡΥΣΩΝΕΤΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΚΑΙ ΚΡΎΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΑΣ , ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΑ ΦΟΒΙΤΣΙΑΡΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΕΙΣΤΕ, ΔΙΧΩΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή