Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Πρίγκιπας Νικόλαος: Βιογραφία

Πρώτα χρόνια

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος γεννήθηκε την 1η Οκτωβρίου 1969, στη Ρώμη, στην κλινική Villa Claudia. Οι γονείς του, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος και η Βασίλισσα Άννα-Μαρία είχαν φύγει από την Αθήνα, μετά το αποτυχημένο αντικίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967 ενάντια στο καθεστώς των συνταγματαρχών το 1967 και είχε μετακομίσει στη Ρώμη.
Το 1973, όταν ο πρίγκιπας Νικόλαος ήταν 4, η Ελληνική Βασιλική οικογένεια μετακόμισε στην Κοπεγχάγη για 9 μήνες. Ζούσαν στο Amalienborg Palace - σπίτι των παιδικών χρόνων της Βασίλισσας Άννας- ΜαρίαςΣτη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο το 1975.

Σπουδές και φοίτηση
Τα πρώτα 6 χρόνια της εκπαίδευσης έγιναν στο σπίτι, από τον καθηγητή Γιάννη Κανελλόπουλο, μεαζί με τα αδέλφια του Διάδοχο Παύλο και Πριγκίπισσα Αλεξία.
Το 1980, σε ηλικία 11 ετών, ιδρύθηκε το Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου στο οποίο παρακολούθησε τα μαθήματα μέχρι το 1986 σε ηλικία 17 ετών. Έπαιζε ποδόσφαιρο και τένις ενώ το αγαπημένο του μάθημα ήταν η Φυσική.
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/10/23/article-2472992-18E8AA2E00000578-67_964x622.jpg
Ο Νικόλαος αριστερά 14 ετών στην Βάπτιση της Θεοδώρας
Μετά το Ελληνικό Κολέγιο, ο πρίγκιπας Νικόλαος πήγε στο Κολέγιο Collingham Φροντιστήριο στο Kensington, κερδίζοντας ένα Α επίπεδο στα ισπανικά. Τ
ον Οκτώβριο του 1987 φεύγει για τη Νέα Υόρκη. Εκεί πήρε μια ερευνητική θέση στην αγορά με μια κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών , Metromedia.
Το 1988, ο πρίγκιπας Νικόλαος ξεκίνησε τις σπουδές του στις Διεθνείς Σχέσεις, με επίκεντρο τη διπλωματία και την Ασφάλεια στο Πανεπιστήμιο Μπράουν στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. Φοίτησε εκεί επί πενταετία (1988-1993) λαμβάνοντας το πτυχίο του.

Στρατιωτική θητεία
http://farm5.staticflickr.com/4087/5176279620_629147899d_b.jpgΚατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε εκπαιδευτική άδεια το 1990 και εντάχθηκε στο βρετανικό στρατό σε Υπηρεσία Περιορισμένης Θητείας. Έλαβε μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις σε Βρετανία και Γερμανία και του απενημήθη ο βαθμός του υπολοχαγού.
Το ίδιο έτος ξεκίνησε ο λεγόμενος "Πόλεμος του Κόλπου" και ο Νικόλαος θέλησε να συμμετάσχει αλλά δεν του επιτράπηκε εξ αιτίας της περιορισμένης θητείας του. Ο πρίγκιπας απογοητεύτηκε γιατί ήθελε να ενταχθεί στο πλευρό των συναδέλφων του. Το 1991 επέστρεψε στις σπουδές του.
Ας σημειωθεί πως ο Πρίγκιπας Νικόλαος έστειλε επιστολή στο Ελληνικό Κράτος με την οποία ζητά να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό καθώς και ο Διάδοχος Παύλος Β΄.

Εργασία
Το 1993, με το νέο πτυχίο του, μετακόμισε στην Νέα Υόρκη όπου εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox NewsΥπήρξε ενεργό μέλος της ομάδας παραγωγής ειδήσεων για 2 χρόνια, αποκτώντας εμπειρία στα γυρίσματα, την επεξεργασία και την αρχειοθέτηση. Εργάστηκε και επί ένα μικρό διάστημα στην MetromediaΟ Πρίγκιπας Νικόλαος επέστρεψε στο Λονδίνο το 1995 και εργάστηκε στο NatWest Markets Foreign Exchange Options.
Από το 1998 εργαζόταν στο προσωπικό Γραφείο του Βασιλιά Κωνσταντίνου στο Λονδίνο ενώ από το 2003 είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος "Άννα-Μαρία" καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κολλεγίου του Λονδίνου.

Ταξίδια και διαμονή στην Ελλάδα

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα 2 φορές - μια φορά για την κηδεία της γιαγιάς του Βασίλισσας Φρειδερίκης το 1981 και πάλι με την οικογένειά του σε διακοπές το 1993. Μετά τον Φεβρουάριο του 2003, έχει έκτοτε πολλές φορές επισκεφθεί διάφορες περιοχές της πατρίδας του. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στην Τσέλσι. 
Στις 27 Δεκεμβρίου 2009, ο Πρίγκιπας Νικόλαος αρραβωνιάστηκε την Τατιάνα Μπλάτνικ και στις 25 Αυγούστου 2010 παντρεύτηκαν στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στις Σπέτσες.

Ο Πρίγκιπας Νικόλαος ενδιαφέρεται για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα και εν γένει την επικαιρότητα. Αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και να διαμείνει και από τις 12 Οκτωβρίου διαμένει μόνιμα στην Αθήνα.

Τα λόγια του για την Ελλάδα είναι τα εξής και τα δήλωσε στις 1 Νοεμβρίου 2013. Ελληνοπρεπέστατα λόγια: "Δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι θα ήθελα να ζήσω στην Ελλάδα. Έχω μεγαλώσει με αυτή την πεποίθηση. Μεγάλωσα σαν Έλληνας, αισθάνομαι Έλληνας και είμαι Έλληνας. Δεν υπάρχει καμία χώρα σαν την Ελλάδα".

Φωτογραφίες:










10 σχόλια:

  1. ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ
    http://patrida-orthodoxia.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, μάθε ιστορία και μετά να σχολιάζεις. Η χώρα τους είναι η Ελλάδα. Υπάρχει όμως για τους ομοιδεάτες σου και η Βόρεια Κορέα αν το έχεις υπ΄ όψιν.

      Διαγραφή
    2. Τρικυμία εν κρανίω.Εννοεις τον Όθωνα αφού μιλάς για Βαυαρία.Διαβασε λιγη ιστορία αν θές να εκφερεις τέτοιες απόψεις.Ειδαμε και τα εθνικά υπερήφανα αμερικανάκια που οδήγησαν τη χωρα.Ο Θεός να μας φιλάει από στερημενους Ελληναράδες πολιτικούς καριέρας

      Διαγραφή
  3. Δεν είναι έλληνας ρε κανείς από αυτούς!! Σας έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου!!καταγωγή δανια όλοι αυτοι Εγώ αν γεννήθηκα π.χ στη βραζιλια από έλληνες γονείς κ μένω εκεί λίγα χρονια..δηλ είμαι βραζιλιάνος όχι βέβαια αστεία πράγματα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκέφτομαι και προσκαλώ όλους να σκεφτείτε:"- περισσότερο να αιμορραγήσει η Ελλάδα από όσους έλληνες πολιτικούς εκούσια την οδήγησαν στην αιμορραγία, δεν γίνεται. Βλέπετε, όλοι δώσαν μια μπουκιά ψωμί στον Έλληνα πουλώντας τον ψεύτικη μάνα.Η Ελλάδα μοιάζει με ορφανό παιδιί, που το φροντίζει πάντα κάποιος Έλληνας πατριός! Δεν είναι κακό να δοκιμάζει κανείς νέες λύσεις, αρκεί να υπάρχει φως και διέξοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκέφτομαι και προσκαλώ όλους να σκεφτείτε:"- περισσότερο να αιμορραγήσει η Ελλάδα από όσους έλληνες πολιτικούς εκούσια την οδήγησαν στην αιμορραγία, δεν γίνεται. Βλέπετε, όλοι δώσαν μια μπουκιά ψωμί στον Έλληνα πουλώντας τον ψεύτικη μάνα.Η Ελλάδα μοιάζει με ορφανό παιδιί, που το φροντίζει πάντα κάποιος Έλληνας πατριός! Δεν είναι κακό να δοκιμάζει κανείς νέες λύσεις, αρκεί να υπάρχει φως και διέξοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η ελλαδα δυστυχως εδωκαι πολλα χρονια αιμοραγει απο τη διχονια και το μισος που εχει ο ελληναςγια τον αλλον.. και μην μου πειτε οχι. οποιοπολιτευμα και να ερθει κανενα δεν θα μας αρεσει παντα θα βριζουμεγεννεες 14 .... κριμα κριμα ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω οτι ήρθε η κατάλληλη στιγμή να πέρει την θέση του και να βοηθήσει την Πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπάρχει η πιθανότης η εκ του εγγύς προσέγγιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή