Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Το γεωργιανό κοινοβούλιο πρόκειται να συζητήσει το ενδεχόμενο της αποκατάστασης της Βασιλείας στην Γεωργία. Η ιδέα εισήχθη από τον επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας Πατριάρχη Ηλία Β΄ και χαιρετίστηκε θερμά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο της "RT", ο κ.κ. Ηλίας, προτείνει μια ριζική λύση - επαναφέροντας βασιλική οικογένεια της χώρας. Επισημαίνει πως η επαναφορά της Βασιλικής Οικογένειας θα σταματήσει τα πολιτικά προβλήματα της Γεωργίας.
"Αυτό δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να αποφασιστεί από τους άλλους. Είναι θέμα που πρέπει να το αποφασίσει εμείς. Ο γεωργιανός λαός. Γνωρίζετε η ότι δυναστεία των Bagrationi τερματίστηκε το 1801, και από τότε έχει καλλιεργηθεί στον λαό ένα όνειρο για την αποκατάσταση της αρχαίας, θεϊκά ευλογημένης δυναστείας», είπε ο Πατριάρχης.
Σήμερα, οι βασικοί "κλάδοι" της οικογένειας ζουν στην Ισπανία και την Ιταλία, αλλά παραμένει δημοφιλής στη Γεωργία.

Η άποψη των πολιτικών (κυβέρνησης-αντιπολίτευσης)
Η ιδέα αυτή έχει χαιρετιστεί με ικανοποίηση από τη γεωργιανή αντιπολίτευση. Ο Γεωργιανός πρώην Υπουργός Άμυνας Irakli Okruashvili έχει συλληφθεί με κατηγορίες για διαφθορά. Επίσης ο Πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι κατηγορείται για μια σειρά σκανδαλωδών ενεργειών!
Η αντιπολίτευση λέει ότι θα συνεχίσει, ωστόσο, τις διαμαρτυρίες της εναντίον της κυβέρνησης και ένα από τα κύρια αιτήματά τους είναι η μείωση των εξουσιών του προέδρου. Για την αντιπολίτευση , η δήλωση του Πατριάρχη φαίνεται σαν ευλογία.
"Είμαι υπέρ της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Είμαι, επίσης, υπέρ της αποκατάστασης της συνταγματικής μοναρχίας. Μια συνταγματική μοναρχία είναι επίσης ένα είδος της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και αυτή ήταν η ιδέα είναι αρχή του Πατριάρχη μας», λέει ο ηγέτης του "Κόμματος Ελευθερίας" Koka Gamsakhurdia.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση δεν αποκλείει την ιδέα για το μέλλον.
Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Γεωργίας Mikhail Machavariani σκέφτεται: "Σε αυτό το στάδιο δεν είναι δυνατόν για τη Γεωργία για να γίνει μια συνταγματική μοναρχία» . "Αν όμως ο γεωργιανός λαός λάβει μία τέτοια απόφαση αυτή, ένας μονάρχης πρέπει να γαλουχηθεί από την παιδική ηλικία", πρόσθεσε .
Ωστόσο, το Κοινοβούλιο φαίνεται διατεθειμένο να εξετάσει τουλάχιστον την αποκατάσταση της μοναρχίας μετά από 212 χρόνια.

Η άποψη των πολιτών
«Η ιδέα του να έχουμε συνταγματική μοναρχία είναι όμορφη, αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι απολύτως ρεαλιστική", λέει ένας από τους πολίτες ενώ ένας άλλος πιστεύει πως "Η αποκατάσταση της μοναρχίας θα συμβεί στο μέλλον , θα είναι ο καλύτερος δρόμος για να ακολουθήσει για την επόμενη γενιά".
Επειδή οι ​​Γεωργιανοί σέβονται τον Πατριάρχη τους, η ιδέα είναι πιθανό να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Η ιδέα του για αποκατάσταση της βασιλικής οικογένειας της Γεωργίας θα συζητηθεί πρώτα από τους βουλευτές και ύστερα θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις πάρει την πρώτη του δοκιμασία στο κοινοβούλιο σύντομα, όταν βουλευτές συζητήσει την πρόταση.

Σχόλιο ΔΕΡ
Οι λαοί ξυπνούν, αποκτούν εθνική αυτογνωσία και καταλαβαίνουν το συμφέρον τους. Η Ρουμανία, η Γεωργία, η σειρά της Ελλάδας...

1 σχόλιο:

  1. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα μιας χώρας που φαίνεται να σέβεται τον θεσμό της μοναρχίας και δεν τον διασύρει όπως εμείς στο παρελθόν, όπου η εκκλησία παίζει αποφασιστικό ρόλο στην ενίσχυση της ελπίδας στέψης του μονάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή