Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ (1)

Γράφει ο Γιώργος Χατζηευστρατίου, υπεύθυνος της Τ.Ο. Εθνικής Ελπίδας Κοζάνης.

Απαιτείται σοβαρότητα, ήθος και πολιτισμός. Οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές αναλώνονται σ΄ ένα επικοινωνιακό σόου που προκαλεί εμετό και απέχθεια στον μέσο Έλληνα που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Η παρούσα βουλή είναι κατώτερη των περιστάσεων, εκτός αν παραμερίσουν τα κόμματα τις διαφορές και τις φιλοδοξίες τους και προχωρήσουν σε μία πραγματικά εθνική προσπάθεια ενωμένοι. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνουν διότι υπακούν σε συμφέροντα που θέλουν την εξαφάνιση του Ελληνισμού.
Οχλοκρατία, φωνασκίες, εκφράσεις του πεζοδρομίου, απειλές μέχρι και γρονθοκοπήματα συνθέτουν το σημερινό χρεοκοπημένο πολιτικό σκηνικό. Δεν έχουμε ακούσει όμως προτάσεις και λύσεις για να βγούμε από το σημερινό τέλμα. Έτσι, η Εθνική Ελπίδα έρχεται με μία ρηξικέλευθη πρόταση ριζικής αναδημιουργίας και πρέπει πρώτα να ξεκινήσουμε από την νοοτροπία μας. Την νοοτροπία του υλισμού, της υπερκατανάλωσης, του υπερφίαλου "εγώ", της απάθειας και της παθητικής αντιμετώπισης των πραγμάτων και να γίνουμε άνθρωποι με αξίες και ιδανικά, με Πίστη στον Χριστό και φιλοπατρία και να ζούμε απλά χωρίς "σύνδρομο ανωτερότητας" να δείχνουμε δηλαδή ότι "είμαστε κάποιοι". Και η αλλαγή νοοτροπίας θα επιτευχθεί στο οικογενειακό περιβάλλον, την παιδεία, το σχολείο και την θρησκευτική κατήχηση.
Έπειτα, πρέπει να ξεκινήσουμε μεταρρυθμίσεις και τομές για να αλλάξουν τα θεμέλια αυτού του κράτους που δεν ανταποκρίνεται στην ελληνική πραγματικότητα. Μικρός δημόσιος τομέας. Άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Εξυγίανση κρατικής μηχανής η οποία θα λειτουργεί ως όργανο εξυπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

Οικονομία
Η εθνική οικονομία έχει χρεοκοπήσει, και όπως είχα γράψει σε προηγούμενο άρθρο, ήδη από τον Μάρτιο του 2010 Η οικονομία πρέπει να απαγκιστρωθεί το μνημόνιο που δεν την αφήνει να αναπτυχθεί. Άρα, πρέπει να καταργηθεί το μνημόνιο και οι εφαρμοστικοί του νόμοι γιατί εγκλωβίζει την οικονομία σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και αποδιοργάνωσης των οικονομικών δραστηριοτήτων.
Η εθνική οικονομία πρέπει να έχει ως βάση της την παραγωγή και την αυτάρκεια.
Να αλλάξει το αναπτυξιακό μοντέλο, να θεσπισθούν αναπτυξιακοί νόμοι και να εκπονηθεί πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Να χαράξουμε ΑΟΖ και να εκμεταλλευθούμε τον υπόγειο πλούτο και τον φυσικό μας πλούτο. Να απαιτήσουμε την επιστροφή του κατοχικού δανείου και την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Να ελεχθεί το Ε9 και το πόθεν έσχες και να δημευθούν όλες οι περιουσίες των πολιτικών. Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος με αυτά τα μέτρα έχει λυθεί.
Επίσης κάποιες άλλες προτάσεις:
* Κατάργηση του πόθεν έσχες κατοικίας,
* Εξόφληση όλων των εκκρεμοτήτων του κράτους προς τους ιδιώτες και των οφειλών κάθε είδους,
* Κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, να μπορεί ο πολίτης να δημιουργεί την επιχείρησή του.
* Δημιουργία, ενίσχυση και διατήρηση της οικογενειακής και μικρομεσαίας επιχείρησης,
* Χρησιμοποίηση των ευρωπαικών προγραμμάτων εκμετάλλευσης ενέργειας,
* Επαναφορά του "Βιβλίου αγορών".

Φόροι
* Μείωση των φορολογικών συντελεστών.
* Μείωση ΦΠΑ από 23 σε 19% για την υψηλή κατηγορία, από 13 σε 9% στη μεσαία, ενώ για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο 7%,
* Μείωση συντελεστή κερδών 15% για όλες τις εταιρίες,
* Φορολόγηση στα μερίσματα 15% από 25 που είναι σήμερα,
* Ενιαίος συντελεστής φορολογίας,
* Κατάργηση όλων των φόρων στην οικοδομή και θέσπιση ενός ενιαίου με συντελεστή 2%.

Εισόδημα
* Ενιαία σύνταξη 1000 ευρώ ανάλογα με την φορολογική δήλωση και τα συναφή,
* Αρχή του πενταπλασίου για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων (από 700 έως 3.500 ευρώ),

Τράπεζες
* Κατάργηση Τειρεσία,
* Συγχώνευση τραπεζικών ιδρυμάτων σε 2,
* Δέσμευση των τραπεζών ότι θα προσφέρουν στην οικονομία ένα μέρος 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν,
* Αγορά από το κράτος των σπιτιών που κατασχέθηκαν από τις τράπεζες έναντι 50 ευρώ το μήνα,
* Σύσταση τραπεζικού ιδρύματος που θα χρηματοδοτεί την επιχείρηση και τα κέρδη θα επιστρέφουν στον λαό,
* Επιστροφή των περιουσιών που αρπάχθηκαν από τις τράπεζες λόγω πανωτοκίων,
* Αλλαγή τού νομοθετικού πλαισίου που ανέχεται τις ληστρικές δραστηριότητες των τραπεζών,

Παιδεία
Το σημερινό σχολείο δεν είναι πνευματικό. Ενισχύει την βαθμοθηρία, προάγει την πολιτική θολοκουλτούρα, παρέχεται ημιμάθεια και έχει καταστεί ένα απλώς ίδρυμα απόκτησης πτυχίου και όχι κέντρο απόκτησης γνώσεων, εφοδίων και αξιών, διάπλασης χαρακτήρα και ανάπτυξης του πνευματικού ορίζοντα των μαθητών.
Το Νέο Σχολείο πρέπει να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών και των μαθητριών, να καταργεί την αποχαύνωση, να συνδράμει στο να ολοκληρώνεται η μαθητική διαδικασία και ο μαθητής να κατανοεί πλήρως το μάθημα και να "ακονίζει" το μυαλό του, να καλλιεργεί την εθνική και χριστιανική συνείδηση του μαθητή, να διαπλάθει την ηθική, φυσική, επαγγελματική, περιβαλλοντική, κυκλοφοριακή συνείδησή του και να του παρέχει αρχές όπως σεβασμός, αξιοπρέπεια, αυτοέλεγχος, αυτοπειθαρχία και εφόδια για την κοινωνική του ζωή, στις συναναστροφές κλπ.
* Προσευχή κατά την έναρξη και λήξη των μαθημάτων,
* Έπαρση της σημαίας,
* Ομοιόμορφη ενδυμασία η οποία καταργεί κοινωνικές ανισότητες,
* Εισαγωγή βασικού μαθήματος "Κοινωνική Διαπαιδαγώγηση",
* Αρχαία Ελληνικά από την Ε΄ Δημοτικού,
* Μείωση ύλης των σχολικών μαθημάτων,
* Εθνικό Απολυτήριο αντί Πανελλαδικών Εξετάσεων,
* Δ΄ Λυκείου ως τάξη προπαρασκευαστική για το Πανεπιστήμιο γι΄ αυτούς που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές (αυτοί Εθνικό Απολυτήριο) και τάξη απολυτηρίου για όσους θέλουν ένα απολυτήριο Λυκείου.
* Αποκομματικοποίηση της εκπαίδευσης-ιδίως της φοιτητικής,
* Κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου,
* Επιστροφή βιβλίων μετά το τέλος του σχολικού έτους από τους μαθητές στο σχολείο,
* Κατάργηση μαθημάτων "Ολυμπιακή Παιδεία", "Μελέτη Περιβάλλοντος", "Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή" αντικαθιστάμενα από την "Κοινωνική Διαπαιδαγώγηση".

Τομές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Αυτές είναι προτάσεις δικές μου και του κόμματος "Εθνική Ελπίδα" για οικονομική ανάπτυξη και ουσιαστική παιδεία-ποιότητα στην εκπαίδευση.
Στο επόμενο άρθρο θα αναφέρω τις προτάσεις μου για την εξωτερική πολιτική, την Εθνική Άμυνα, την Δικαιοσύνη, το πολιτικό σύστημα και την ΜΟΜΑ.
Αν διαφωνείτε ή συμφωνείτε ή έχετε τίποτε άλλο να αντιπροτείνετε να το καταθέσετε σε σχόλιο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου