Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & Η ΑΣΠΙΔΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

Γράφει ο "Εθνικός Αγωνιστής".

Τον Ιούνιο του 1965 ξεσπά πολιτική κρίση όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου επιχειρεί το "θάψιμο" της υπόθεσης ΑΣΠΙΔΑ, δια των επιχειρουμένων αλλαγών-αντικαταστάσεων που ήθελε να πραγματοποιήσει στο στρατιωτικό κατεστημένο (αντιστράτηγο στρατιωτικής δικαιοσύνης Ιω.Σίμο και υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Γαρουφαλιά και του τότε αρχηγού ΓΕΣ Ι. Γεννηματά ) όπου θα αναλάμβαναν την στρατιωτική ποινική διαδικασία της δίκης του γιού του, Αντρέα, επειδή εμπλεκόταν άμεσα σ΄ αυτήν (ΑΣΠΙΔΑ) αφού ήταν ο δημιουργός της. 
Ο πρωθυπουργός αξιώνει την ανάληψη του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης από τον ίδιο για το κουκούλωμα της υπόθεσης !!! Ο Κωνσταντίνος αρνείται και του προτείνει να αναλάβει οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της Ένωσης Κέντρου το νευραλγικό αυτό υπουργείο ή να μεταφερθούν οι ανακρίσεις για τον ΑΣΠΙΔΑ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για να αναλάβει το επίμαχο υπουργείο ο πρωθυπουργός. Ο Παπανδρέου αρνείται και σε συνάντηση με τον γιο του τον θεωρεί υπεύθυνο για την ουσιαστική κατάργηση της τάξης. Για να πάρει την απάντηση από τον Ανδρέα: "Όσα γίνονται είναι αναγκαία ως μοχλός πίεσης για να υποχρεωθεί ο βασιλιάς σε υποχώρηση". 
Έτσι ο ‘’Γέρος της Δημοκρατίας’’ παραιτείται !!! 
Οι Παπανδρέου, η Αριστερά και οι φιλικές τους εφημερίδες δεν θα χάσουν την ευκαιρία να κραυγάσουν για τους νέους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, ότι ήταν αποστάτες και προδότες !!! 
Μετακινήσεις από μία πολιτική παράταξη σε άλλη υπήρξαν πάμπολλες στην κοινοβουλευτική ιστορία αυτού του τόπου, χωρίς ποτέ καμιά τους να χαρακτηριστεί ‘’προδοσία’’ και ‘’αποστασία’’
Τελικά οι αποστάτες όπως απεδείχθη ήταν οι Παπανδρέου και όχι όσοι αρνήθηκαν με αξιοπρέπεια και ευψυχία να τους ακολουθήσουν στο θέατρο του παραλόγου. O Κωνσταντίνος δεν επεδίωκε τη διάλυση της Ενωσης Κέντρου και τον παραμερισμό του Γεωργιου Παπανδρέου. Ήθελε μόνο να ερευνηθεί σωστά και σε βάθος η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου