Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ ΦΡΑΝΣ ΤΣΑΓΚΑΡΗΣ

Μήνυμα της τριμελούς Επιτροπής του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Σαν κεραυνός εν αιθρία ακούσαμε το θλιβερό γεγονός του θανάτου ενός έντιμου φιλοβασιλικού βουλευτή της ΝΔ στον Νομό Λαμίας, του Φρανς Τσαγκάρη. Υπήρξε από την σπάνια και ολιγομελή μερίδα έντιμων βουλευτών. 
Ελληνογερμανός στην καταγωγή, γεννήθηκε το 1937 στην Λαμία, σπούδασε μαιευτική και κληρονόμησε από τον πατέρα του Λουκά μαζί με τον αδελφό του Χρήστο την μαιευτική κλινική. Εκλέχθηκε βουλευτής δύο φορές το 1989 και το 1990 με την ΝΔ μη κρύπτοντας ποτέ τα φιλοβασιλικά του αισθήματα και διακηρύσσοντας πως είναι "εθνικιστής δεξιός". Παρά τον παρορμητικό του χαρακτήρα υπήρξε συνεργάσιμος πολιτικά ακόμη και με συναδέλφους του από άλλους  πολιτικούς χώρους χωρίς να αφίσταται των ιδεών του.
Ως βουλευτής επιχείρησε να συμβάλλει στην αξιοποίηση των ιαματικών πηγών των Θερμοπυλών. Είχε εξασφαλίσει μια μελέτη από την Ιταλία άλλα οι τότε υπουργοί του Κων/νου Μητσοτάκη ποτέ δεν την έλαβαν  σοβαρά και δυστυχώς  τα  ιαματικά των Θερμοπυλών παραμένουν απαξιωμένα πάνω από τρεις δεκαετίες.
Είχε αγωνιστεί, ως σώφρων πολίτης που γνώριζε Ιστορία, να ΜΗΝ στηθεί το άγαλμα του αρχισφαγέα ανθρωπόμορφου ομοφυλόφιλου κτήνους Άρη Βελουχιώτη που προσβάλλει την μνήμη και την ιστορία του Έθνους μας αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη με εθνικό φρόνημα και δημοκρατική ευαισθησία.
Είχε δηλώσει, στα χρόνια που οι πολιτικάντηδες του τόπου έβριζαν κατά του Κωνσταντίνου και του έπαιρναν την περιουσία, έτοιμος να υποδεχθεί τον Βασιλιά Κωνσταντίνο στην Ελλάδα και να τον βοηθήσει με κάθε μέσο στα σχέδιά του.
Τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του Χρήστος με την συνταξιοδότηση τους έκλεισαν την κλινική και  είχαν αποσυρθεί και λόγω προβλημάτων υγείας. Ειδικά ο Φρανς πάλευε από το 2000 με τον καρκίνο αλλά δυστυχώς δεν βγήκε νικητής.
Προσευχόμαστε ο και νεκρών και ζώντων την εξουσίαν έχων, ως αθάνατος Βασιλεύς, και αναστάς εν νεκρών ΘΕΟΣ να αναπαύσει στους κόλπους του παραδείσου τον αείμνηστο Φρανς.

Περί τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2012 έστειλε στον Αντώνη Σαμαρά την παρακάτω επιστολή: 
"Σε αποκαλώ Αντώνη χωρίς αυτό να αποτελεί ιταμότητα εκ μέρους μου γιατί κάποτε αγωνιζόμασταν πλάι ? πλάι για κάποια παράταξη που πρόδωσε τα ιδανικά και τα όνειρά μας.

Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις σου με άλλο πολιτικό σχήμα, η επιστροφή στην Ν.Δ. και τελικά η εκλογή σου σε Αρχηγό αυτής της Παρατάξεως είναι εν συντομία η πολιτική σου πορεία.
Πολλοί άλλοι όπως και εγώ μεταξύ αυτών εκτελεσθήκαμε πολιτικά, ψυχρά και αδυσώπητα από την γνωστή κυρία γιατί οι κριτικές μας παρατηρήσεις και ερωτήσεις ενόχλησαν την ματαιοδοξία της να γίνει αρχηγός του κόμματος κληρονομικό δικαιώματι; (ποιο;)
Έγινες Αντώνη, επιτέλους και εσύ πρωθυπουργός ενός πολιτικού συνονθυλεύματος και ικανοποίησες το όνειρό σου, όπως όλα τα μέλη της ορχήστρας της Βοστώνης ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης που αποδειχτήκανε αδέξιοι και κακόφωνοι οργανοπαίχτες, και κατώτεροι των περιστάσεων ως συμβιβασμένοι υποτελείς διαπλεκόμενων ξένων και ντόπιων συμφερόντων και του λεγόμενου πολιτικού κόστους. Έφυγαν «άβροχης πόσην» και οι δύο, ο ένας παριστάνοντας την αιγυπτιακή Σφίγγα και ο άλλος ποδηλατώντας στο εξωτερικό ως πρόσκαιρος επιστεψίας που ήταν.
Θα μείνουν στην Ιστορία ναι μεν σαν πρωθυπουργοί της «δόλιας μάνας» που την κατάντησαν αναξιοπρεπή ακολουθώντας την πολιτική του αλήστου μνήμης ολετήρα Ανδρέα και του κρυψίνου λόγω και καταγωγής Ααρών Αρούβι, πρωθιερέων της χρεωκοπίας της χώρας, αλλά και σαν δειλοί και ξέπνοοι να σαλπίσουν τον αναγκαίο παιάνα της εθνικής μας υπερηφάνειας.
Ήρθε η ώρα σου Αντώνη να καθαρίσεις τους «Στάβλους του Αυγεία». Πρωθυπουργία δεν θα ξαναδείς ούτε εσύ ούτε οι δυο συνέταιροι της κυβερνήσεως του «αναγκαίου αχταρμά».
Ο ηρωικός τρόπος ζωής και θανάτου (πολιτικός) είναι η μόνη λύση αν θέλεις να ξανακερδίσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, την ελληνικότητα μας, την υπερηφάνεια μας απέναντι στις πολυπρόσωπες ύαινες της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Ενώσεως και της καταραμένης παγκοσμιοποιήσεως.
Συνέτριψε το σπάταλο κράτος. Συνέτριψε τα πολυποίκιλα οικονομικά κατεστημένα. Απάλλαξέ μας από τους απάτριδες μετοίκους. Βάλε τους υπαίτιους της χρεωκοπίας, όχι μόνο τους πολιτικούς, στη φυλακή. Δήμευσε τις περιουσίες τους, φορολόγησέ μας σκληρά, πάρε μας τα σώβρακα. Ξεπλήρωσε το χρέος (μας).
Η υπερήφανος ένδεια δεν είναι ντροπή. Ντροπή είναι ένας λαός που δημιούργησε και εκπολίτισε βαρβάρους να γίνουν χλεύη αυτών των δούλων του Μαμωνά.
Μείνε στην ιστορία σαν κακός αλλά δώσε μας πίσω την χαμένη υπερηφάνεια μας. Η Ελλάδα είναι Ιδέα και οι Ιδέες δεν πεθαίνουν ποτέ.
Αυτά Αντώνη αν θέλεις να ακούσεις έναν πατριδολάτρη, έναν πολύ κατηγορημένο εθνικιστή και θαυμαστή της αθάνατης και μοναδικής Ελληνικής παιδείας.

Σε χαιρετώ
Φρανς Τσαγκάρης
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου