Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ο κ. Βενιζέλος Λεβεντογιάννης έγραψε ένα άρθρο για την Μικρασιατική καταστροφή. Αν θέλετε να το διαβάσετε πατήστε εδώ: Σμύρνη: Από το όνειρο, στον εφιάλτη και τη καταστροφή. Θεώρησα διαβάζοντάς το ότι υπάρχουν ορισμένες ιστορικές ανακρίβειες και αποφάσισα να σας τις εκθέσω ώστε να μην την πατήσετε και παρασυρθείτε. 

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο Βενιζέλος έκανε την Ελλάδα των 5 θαλασσών και των 2 ηπείρων δια της Συνθήκης των Σεβρών.
- Ψέμα! Η συνθήκη των Σεβρών υπήρξε έωλη από γεννησιμιού της. Δεν υπερψηφίστηκε από κανένα κοινοβούλιο των χωρών της Αντάντ, ούτε της Ελλάδος. Έτσι δεν ίσχυσε ποτέ, σύμφωνα με το τότε συνταγματικό δίκαιο. Η συνθήκη αυτή τερμάτιζε τον πόλεμο στις χώρες της Ευρώπης με την σουλτανική τουρκία και άφηνε την Ελλάδα σ΄ έναν νέο πόλεμο με την κεμαλική τουρκία.

* Επίσης υποστηρίζει ότι έκανε εκλογές "για να έχει την νέα λαϊκή εντολή σαν επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί με τους άλλους Ευρωπαίους στις όποιες συνομιλίες".
- Γιατί είχε την υποστήριξη του λαού το 1917 όταν οι αγγλογαλλικές λόγχες και τηλεβόλα τον εγκατέστησαν στην εξουσία; Ήταν ένας "κοινοβουλευτικός δικτάτορας" όπως το παραδέχθηκε και ο ίδιος. 

* Ο κ. Λεβεντογιάννης επίσης υποστηρίζει ότι: "Το κόμμα των Φιλελευθέρων κέρδισε σε ψήφους αλλά λόγω του εκλογικού συστήματος έπαθε πανωλεθρία σε έδρες στη Βουλή"
- Ο ίδιος ο Βενιζέλος άλλαξε το εκλογικό σύστημα για να χάσει τις εκλογές και να επωμισθούν το βάρος της ήττας ο Στρατηλάτης Βασιλεύς Κωνσταντίνος και η νέα φιλοβασιλική κυβέρνηση. Έκανε εκλογές μία εβδομάδα προ της εισόδου του Ελληνικού Στόλου στην Κων/πολη. Ο Βενιζέλος όμως ενίσχυε τον εθνικό διχασμό και εκ Παρισίων (εκεί καταφεύγουν όλοι οι "ψευτοΕθνάρχες") με την "Άμυνα Β΄" ώστε να ανατραπεί ο Βασιλιάς και να νικήσει ο Κεμάλ!!!

* Επίσης υποστηρίζει ότι "Παρασκευόπουλος, Νιδερ, Κονδύλης, Οθωναίος, Χατζημιχάλης, Πρωτοσύγκελος, Σαρηγιάννης, Σπυρίδωνος, Παπαθανασίου, Ζήρας, Τσάκαλος, Μαζαράκης, Ναπολέων Ζέρβας, Φλούλης, Καλομενόπουλος, Τσερούλης, Ιωάννου, Κατσώτας, και άλλοι τόσοι αντικαταστάθηκαν μέσα σε μια νύχτα από άκαπνους αξιωματικούς με αντιλήψεις για τον πόλεμο από το 1910, με αξιωματικούς Βασιλόφρονες που νόμιζαν ακόμη ότι ο πόλεμος διεξάγεται ακόμη στα χαρακώματα. Αξιωματικούς που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να είναι αρεστοί στον Βασιλιά Κωνσταντίνο, και τον πολιτικό τους προϊστάμενο, Δ. Γούναρη".
- Ορισμένοι βενιζελικοί αξιωματικοί απολύθηκαν. Και εν μέρει ήταν λάθος κίνηση της τότε κυβέρνησης. Αλλά επανέφερε τους βασιλικούς αξιωματικούς που εξεδίωξε ο Βενιζέλος. Ο κ. Λεβεντογιάννης αναφέρει και τον Κονδύλη. Ο Κονδύλης ήταν γενναίος αξιωματικός. Αλλά έπαιξε διχαστικό ρόλο κατά τον Εθνικό Διχασμό και την Μικρασιατική καταστροφή όταν κατά την τελευταία αντί να εμψυχώσει τους στρατιώτες καταρράκωνε το ηθικό των στρατιωτών μας στο μέτωπο λέγοντας "Εχθρός μας δεν είναι ο Κεμάλ αλλά ο Βασιλιάς"! Αξιωματικούς που είχαν να αντιμετωπίσουν τους τούρκους, την βενιζελική και κομμουνιστική προπαγάνδα στο στράτευμα "θεριζόμενοι" από την πείνα.

* Συνεχίζει ο κ. Λεβεντογιάννης "Το νέο καθεστώς δεν τόλμησε να πειράξει τον ακραιφνώς Βενιζελικό, Νίκο Πλαστήρας, διοικητή του ενδόξου 5/24. Και αυτό γιατί οι ακραιφνώς Βασιλικοί εύζωνες του θρυλικού Συντάγματος, που διοικούσε ο Μαύρος Καβαλάρης, δήλωσαν ότι δεν θα πολεμούσαν υπό τις διαταγές άλλου αξιωματικού".
- Ο Νικόλαος Πλαστήρας υπήρξε αξιωματικός με πατριωτισμό. Αλλά τον θυσίασε για τον Βενιζέλο. Κατά την Μικρασιατική εκστρατεία ούτε μία σφαίρα δεν έριξε στον εχθρό! Και ήρθε ρίψασπις και μαζί με Πάγκαλο και Γονατά κάνει το πραξικόπημα του 1922 και στήνουν ειδικό στρατοδικείο για 8 αθώους πατριώτες και θανατώνουν τους 6. Το 1933 έκανε πραξικόπημα με τον Βενιζέλο μετά τις εκλογές και από "Μαύρος καβαλάρης" έγινε "μαύρος γάτος" κρυπτόμενος από σκεπή σε σκεπή για να μην τον συλλάβουν. Τελικά αναχώρησε για το εξωτερικό.

* Τέλος, φορτώνει στον Στρατηλάτη Κωνσταντίνο και την κυβέρνηση Γούναρη τις αντιλήψεις του Πρίγκιπος Ανδρέα, ο οποίος δεν συμπαθούσε τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Με τον αδελφό του (αν έχει) ο κ. Λεβεντογιάννης έχει τις ίδιες αντιλήψεις, ιδέες, αρχές και ιδεολογία;;;
Ο Γούναρης έβαλε υποθήκη την περιουσία του για να αγοραστεί οπλισμός για τον Στρατό της Μικράς Ασίας!!! Ο Βενιζέλος στο Παρίσι τι έκανε;;; Απολάμβανε την ηρεμία του, καλλιεργούσε και πάλι εθνικό διχασμό (όπως το 1915-1917), μετέφραζε τον Θουκυδίδη και ξαναπαντρεύτηκε την ζάμπλουτη Έλενα Σκυλίτση.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου