Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ κ.κ. ΠΑΥΛΟΣ: 'Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ'

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Παρακολουθώντας τον Εκκλησιαστικό σταθμό 4Ε, μία φράση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου μου έκανε εντύπωση στην αρχή αλλά μετά το διευκρίνισε. Έκανε ένα συλλογισμό επί τη βάσει ενός σημείου του ύμνου "Νενίκηνται της φύσεως οι όροι". Το σημείο λέει: "σώζοις αεί Θεοτόκε την κληρονομίαν Σου" και ερμηνεύοντας το τονίζει σε μια στιγμή: "Η Ελλάδα δεν έχει Προεδρευόμενη Δημοκρατία, έχει Βασιλευόμενη Δημοκρατία. Γιατί πάνω από Βουλευτές, πάνω από Υπουργούς, πάνω από Προέδρους βρίσκεται η Βασίλισσά μας, η ΠΑΝΑΓΙΑ, η Υπέρμαχος Στρατηγός του γένους μας"!
Αυτόν τον λόγο είπε σε κήρυγμά του στην Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου!
Αυτό το σημείο με έκανε να αναλογιστώ πολλά κυρίως σ΄ όσα γράφω στο blog μου αλλά και να δώσω μία σαφή και ξεκάθαρη θέση.
Όλοι οι Χριστιανοί έχουμε Βασιλέα μας τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. Είναι ο είς και μοναδικός Βασιλεύς. Ως Βασιλόφρων το ίδιο πιστεύω. Επί γης Βασιλέα που πιστεύει στον ένα Βασιλέα ως κρατικό ανώτατο Άρχοντα και σύμβολο εθνικής ενότητος έχουμε τον Κωνσταντίνο ΙΓ΄.
Αυτό εις ουδεμίαν περίπτωσιν αναιρεί την παντοδυναμία του Κυρίου μας ή τον εξισώνει με τον Κωνσταντίνο ΙΓ΄. Διευκρινίζω για να μην παρεξηγούμαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου