Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΤΟ ΣΙΝΑ & ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ...

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄, πέρα γνήσιος πατριώτης, καλός οικογενειάρχης και σπουδαίος άνθρωπος είναι και πιστός στην Ορθοδοξία. 
Τον Σεπτέμβριο του 1966 επισκέφθηκε το Όρος Σινά. Ήταν καλεσμένος γιατί η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης εν Όρει Σινά συμπλήρωνε 1.400 χρόνια από την ίδρυσή της. Μέχρι σήμερα, ο Κωνσταντίνος διατηρεί ζεστούς δεσμούς με την Μονή αλλά τα προβλήματα στην υγεία που εμφανίστηκαν το 2009 έχουν σταματήσει λίγο αυτήν την θρησκευτική του δραστηριότητα σε τόπους ευλογημένους (π.χ. Άγιον Όρος, Όρος Σινά κλπ). 

Θεία Λειτουργία στον Σινά παρόντος του Βασιλέως Κωνσταντίνου
Πρώτη φορά μετά την βυζαντιακή περίοδο, Έλληνας Βασιλιάς παρευρέθη σε Θεία Λειτουργία και γενικότερα στον Ιερό χώρο του Όρους Σινά. Στον εορτασμό επί τη συμπληρώσει 1.400 χρόνων δόθηκε καθαρά θρησκευτικός χαρακτήρας, καθώς προσκλήθηκαν αποκλειστικά αρχηγοί των Ορθόδοξων Εκκλησιών και ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, με την ιδιότητα του «μόνου ορθοδόξου βασιλέως εις την υφήλιον»! Στον Ιερό Ναό του Μοναστηριού τελέσθηκε Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Κύπρου Μακάριος Γ΄ «εις μνήμην του αυτοκράτορος Ιουστινιανού».
 
Εκεί ο Κωνσταντίνος γνώρισε για πρώτη φορά τον τότε Πρόεδρο της Κύπρου. Συνεχίζοντας την θρησκευτική παράδοση των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος παρακολουθεί με ευλάβεια, πίστη και κατάνυξη την Θεία Λειτουργία αναγκάζοντας έτσι τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σινά Πορφύριο να πει: "Η Βασιλική επίσκεψις εις Μονήν ευρισκομένην εν μέσω γης, ερήμου αγόνου και ανύδρου μαρτυρεί την βαθυτάτην ευσέβειαν του Έλληνος Βασιλέως. Θα γραφεί δε, χρυσοίς γράμμασι εις την ιστορίαν της Μονής διότι δια πρώτην φοράν Έλλην Βασιλεύς τιμά αυτήν δια της επεσκέψεώς του". 
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ξεδιπλώνονται μπροστά μας στιγμές συγκινητικές όταν ο Βασιλεύς, γονυπετής, προσκυνεί τα λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και προσφέρει στον Ναό ένα πολύτιμο περιδέραιο της Βασιλίσσης Άννης-Μαρίας και έναν Σταυρό αδαμαντόκολλητο!!!

Στα βήματα του Μωυσή...
Έπειτα επισκέφθηκε με τον Μακάριο τα κτίρια της Μονής και ακολούθησε εξαντλητική ανάβαση με καμήλες στο Όρος Σινά. Ο Κωνσταντίνος και ο Μακάριος στα βήματα του Μωυσή. Βρίσκονται στην κορυφή του Όρους, που έδωσε ο ΘΕΟΣ στον Μωυσή τις 10 Εντολές!!!
Ο Κωνσταντίνος ΙΓ΄ υπήρξε ο πρώτος Έλληνας Βασιλιάς που μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ανέγνωσε με κατανυκτικό ύφος το "Σύμβολο της Πίστεως" και έψαλλε το κοντάκιο "Τῇ ὑπερμάχῳ Στρατηγῷ".
Αν θέλετε να δείτε το βίντεο της βασιλικής επισκέψεως, πατήστε το παρακάτω σύνδεσμο: Vasilea Kostandinou.

Οι σχέσεις του Κωνσταντίνου με Άγιον Όρος, Σινά και την Εκκλησία
Ο Κωνσταντίνος ανατράφηκε από τους αειμνήστους Βασιλείς μας Παύλο Α΄ και την Φρειδερίκη με χριστιανική παιδεία. Την Μεγάλη Τεσσαρακοστή νήστευαν, πριν κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων εξομολογούνταν και προσπαθούσαν, όσο μπορούσαν, να τηρήσουν τις εντολές του ΧΡΙΣΤΟΥ. Ένας λόγος για τον οποίο εκθρονίστηκε ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄ ήταν η βαθιά πίστη του στην Ορθοδοξία την οποία μισούν τα ξένα κέντρα εξουσίας. 
Στα πικρά χρόνια εξορίας του, ο Κωνσταντίνος συνεργάστηκε με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων, δηλαδή την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγγλίας,  κατά την παραμονή και διαμονή του στο Λονδίνο. Π.χ. συνεργάστηκε όταν ίδρυσε το 1980 το Ελληνικό Σχολείο στην βρετανική πρωτεύουσα. Τα παιδιά του Θεοδώρα και Φίλιππος βαπτίστηκαν και ο Διάδοχος Παύλος νυμφεύθηκε εκεί.
Τον Αύγουστο του 1993 λύει την εξορία του και επισκέπτεται την Ελλάδα. Πρώτος σταθμός του μετά την Θεσσαλονίκη είναι το Άγιον Όρος, για να προσκυνήσει την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσας και τα τίμια λείψανα των Αγίων, να προσευχηθεί και να μιλήσει με τους Αγιορείτες μοναχούς αλλά και τον Γέροντα Παΐσιο ο οποίος του είπε ότι θα ξαναέρθει στην Ελλάδα και να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος.
Από τότε άρχισε να διατηρεί και στο Λονδίνο ανοικτή γραμμή με το Άγιον Όρος και το επισκεπτόταν συχνότερα. Το ίδιο συμβαίνει και με το Όρος Σινά.
Το 2009 ο Κωνσταντίνος έκανε εγχείριση αορτικής βαλβίδας στην καρδιά. Στο Άγιον Όρος και σε πολλές περιοχές της Ελλάδος αναπέμφθηκαν συγκινητικές δεήσεις υπέρ ταχείας αναρρώσεως του Βασιλέως και το 2010 ο Πρίγκιπας Νικόλαος εκπλήρωσε το τάμα του στην Ευαγγελίστρια της Τήνου όπου οι Βασιλείς και ο Νικόλαος προσκύνησαν και εκπλήρωσαν το τάμα τους.
Σήμερα, οι Βασιλείς μας κατοικούν στην Ελλάδα, και περιοδεύουν. Διατηρούν κάλλιστους δεσμούς με την Ελλαδική Εκκλησία. Δεν λείπουν και τα θρησκευτικά τους οδοιπορικά όπου προσκυνούν με ευλάβεια τις Ιερές Εικόνες. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Κωνσταντίνος σκέπτεται να αγοράσει σπίτι για τα παιδιά του στο νησί του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστού, την Πάτμο ώστε να διατηρήσει σε στενότερη επαφή με την Ορθοδοξία. 

Οι προφητείες των Γερόντων
Ο φίλος μας στο facebook με το όνομα "Μαρμαρωμένος Βασιλιάς", ο οποίος συμβάλλει στην διάδοση της βασιλικής ιδέας και της αλήθειας, μας έχει αποκαλύψει ότι οι Γέροντες έχουν πει στον Κωνσταντίνο ΙΓ΄ ότι "έχει ειδική αποστολή και αν θέλει να την εκτελέσει δεν πρέπει να ενταχθεί σε λέσχες και στοές". Αυτό το μήνυμα των γερόντων αλλά και η πίστη του στην Ορθοδοξία και η φιλοπατρία του τον εμποδίζουν να συνεργαστεί με την μασονία ή να συμμαχήσει με τον σιωνισμό που θα ήταν ο εύκολος αλλά υποτελής δρόμος για να επανέλθει στην εξουσία. 

Επίλογος
Αυτός είναι ο Κωνσταντίνος ΙΓ΄. Υπάρχουν επιτήδειοι σχολιαστές που λένε ότι ο Βασιλεύς ή τα παιδιά του είναι μασόνοι. Παραμύθια της Χαλιμά. Προσπαθούν εκ των έσω να πλήξουν έναν αδάμαστο άνθρωπο και πατριώτη και την αγάπη του Ελληνικού λαού γι΄ αυτόν.
Η αλήθεια πρέπει να λάμψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου