Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ;

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Και στην εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, όπως και σήμερα, γινόταν πόλεμοι. Λαοί αιχμαλωτίζονταν από εισβολείς, γίνονταν σφαγές και καταστροφές, άνθρωποι έχαναν την ζωή τους. Στους πολέμους αυτούς ο ΘΕΟΣ παρουσιάζεται να παίρνει το μέρος των Εβραίων και να φέρεται σκληρά στους εχθρούς τους. Πως εξηγείται αυτό;;;
Είναι ανάγκη να έχουμε υπόψη μας ότι για αιώνες οι αρχαίοι πίστευαν ότι κάθε λαός είχε τον δικό του θεό, που του χάριζε την νίκη ενάντια στους εχθρούς του (χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα βλέπουμε στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου). Έτσι και οι Ισραηλίτες κάθε τους νίκη την απέδιδαν στον Κύριο. Γι΄ αυτό και διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη: "ο Θεός μας νίκησε". Μ΄ αυτόν τον τρόπο διακήρυτταν επίσης ότι ο αληθινός ΘΕΟΣ είναι ισχυρότερος από τους θεούς των ειδωλολατρών.
Οι Εβραίοι πίστευαν ότι ο φανερωθείς εις αυτούς αληθινός ΘΕΟΣ ήταν αποκλειστικά δικός τους και στοιχεία "αιμοδηψίας και αποκλειστικότητος" προσδίδουν στον ΘΕΟ. Ο ΘΕΟΣ διάλεξε τον Αβραάμ επειδή ζούσε ενάρετη ζωή μέσα σε μία ειδωλολατρική κοινωνία "βάζοντας μπροστά" το σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου. Όμως δεν εγκατέλειψε και τα υπόλοιπα έθνη εξαποστέλοντας σε ορισμένους ανθρώπους τον "σπερματικό λόγο". Π.χ. η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία είχε πολλά στοιχεία σπερματικού λόγου. Οι περισσότεροι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι υπήρξαν προφήτες της έλευσης του ΧΡΙΣΤΟΥ! Ακόμα και ο Κουμφούκιος είχε στην φιλοσοφία του σπέρματα κατά ΧΡΙΣΤΟΝ αληθείας! Άλλο τώρα αν οι φιλοσοφικά "απόγονοί" του το ερμήνευσαν διαφορετικά.
Στην πραγματικότητα, ο ΘΕΟΣ είναι ο υποστηρικτής της ζωής κάθε ανθρώπου και κάθε λαού. Αυτήν την αλήθεια όμως, έπρεπε να περάσουν αιώνες ώσπου να την αποδεχτούν οι άνθρωποι. Εν τούτοις "κομματάκια" αυτής της αλήθειας είχαν αρχίσει να καταλάβουν και οι Εβραίοι όπως φαίνεται στο βιβλίο του Ιωνά, όπου οι ειδωλολάτρες κάτοικοι της Νινευί παρουσιάζονται πιο άξιοι από τους Ιουδαίους. Αργότερα, όταν η ανθρωπότης θα έχει ετοιμαστεί για να ακούσει, ο ΧΡΙΣΤΟΣ θα διακηρύξει πολλάκις καθαρά ότι ο ΘΕΟΣ είναι Πατέρας όλων των ανθρώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου