Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ


"Αν ζούσε το παιδί σου μία ώρα παραπάνω, θα έχανε την ψυχή του. Γι' αυτό το πήρε ο Θεός".

Βοϊνέσκος Νικόλαος, φιλόλογος, Πάτρα
Μαρτυρίες Προσκυνητών - Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β', σελ.130
____

Θυμάμαι με δέος την περίπτωση μιας μάνας που είχε χάσει το δεκαεξάχρονο παιδί της και ήρθε απαρηγόρητη στο Γέροντα, λίγο πριν την κοίμησή του. Γόγγυζε και κατηγορούσε το Θεό για το κακό που τη βρήκε.

Είδα το Γέροντα ακίνητο! Βουβό! Αμίλητο, για λίγα λεπτά! Από τη μία, η απέραντη συμπόνια για τον πόνο της μάνας και από την άλλη, η οργή για το γογγυσμό της εναντίον του Θεού.

Ωστόσο, δεν άντεξε να υβρίζεται το όνομα του Θεού, και μάλιστα μπροστά σε τόσο κόσμο. Προκειμένου, λοιπόν, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να συνετιστούν και άλλοι, τη ρώτησε μπροστά σε όλους:

"Πόσες εκτρώσεις έχεις κάνει;"

"Δεκατρείς!" απάντησε εκείνη.

"Έτσι σπάραζες και τότε, όταν τα σκότωνες μόνη σου;" τη ρώτησε.

Η γυναίκα τα 'χασε. Ο θρήνος κόπηκε αυτόματα. Από θύμα έγινε θύτης. Κι ήρθε σε συντριβή, με δάκρυα και πόνο...

Παπάζη Αλεξάνδρα, Θεσσαλονίκη
Μαρτυρίες Προσκυνητών - Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, τόμος Β', σελ.141

Το διαβάσαμε από: διαφορετικό.gr

Σχόλιο ΔΕΡ
Γιατί θα πρέπει εμείς, τα ανθρώπινα όντα να απαιτούμε να καταλαβαίνουμε πλήρως όλους τους τρόπους του ΘEOY. Πρέπει να είμαστε πάντα σε εγρήγορση και να μην απομακρυνθούμε από τον ΘΕΟ και αν μας συμβεί καμία φορά υπάρχει και η μετάνοια δηλαδή η αλλαγή τρόπου σκέψης και μη επανάληψη των λαθών μου. 
Προκειμένου να πλανηθεί μία ψυχή, καλύτερο είναι να την πάρω μαζί μου. Αυτό στους οικείους του θεωρείται τρομερά άδικο και βάναυσο και οι κατηγορίες στρέφονται στον ΘΕΟ! Ενάντια στον ΘΕΟ.
Ο ΘΕΟΣ, ως παντογνώστης, γνωρίζει τα πάντα, φυσικά, καλύτερα από εμάς. Και θέλει να προλάβει καταστάσεις για να μην οδηγηθούν οι άνθρωποι σε σφάλματα ανεπανόρθωτα. Π.χ. μία γυναίκα πήγε στην Εκκλησία και απαιτούσε (!!!) παρακαλώντας την ΠΑΝΑΓΙΑ να γίνει το 3χρονο παιδί καλά από μία ανίατη ασθένεια. Και πράγματι έγινε καλά. Όταν έφτασε στην ηλικία των 19 ετών αγάπησε μία κοπέλα και υπήρξε πρόβλημα με τον πατέρα της κοπέλας. Ο 19χρονος παίρνει ένα όπλο και σκοτώνει την κοπέλα, τον πατέρα της και την μάνα του και στο τέλος αυτοκτονεί και ο ίδιος!!! Τι ήταν προτιμώτερον;;; Να πέθαινε 3 ετών ή να φτάσει στα 19 να σκοτώσει 3 ανθρώπους και να αυτοκτονήσει και ο ίδιος;;;
Ο ΘΕΟΣ γνωρίζει! Εξ άλλου η ζωή συνεχίζεται. Ο βίος τελευτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου