Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΗ


Ζούμε σε μια κοινωνία Αντιβασιλική.

Σε μια χώρα που μισεί τη Βασιλική ιστορία της και προσπαθεί να την κρύψει.

Τα πάντα μας έκαναν να πιστεύουμε πως ο μεγαλύτερος εχθρός του κράτους ήταν ο Βασιλιάς.
Ο Κοκός, ο ανεπάγγελτος, ο άχρηστος που δεν είναι Έλληνας, που δεν έχει καν επίθετο, που δε δουλεύει, που τρώει ... Μ' αυτά μεγαλώσαμε και έτσι θα μεγαλώσουν και οι επόμενες γενιές. Πως όμως ξεκίνησαν όλα αυτά? Μας μάθανε ότι «Εμείς οι Έλληνες διώξαμε το Βασιλιά γιατί ήταν ξένος κ.τ.λ. και ελευθερωθήκαμε!» Παρ’ όλα αυτά τα γεγονότα είναι γεγονότα.

Δεκέμβριος του 1967, ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος πήγε στην Καβάλα, για να ηγηθεί απόπειρας ανατροπής της χούντας. Συνειδητοποίησε όμως πως οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε αιματοχυσία, και πήγε στη Ρώμη, όπου έζησε ως το 1973 .Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος αξίζει να σημειωθεί, σε ηλικία 27 ετών ήταν ο μόνος άνθρωπος που επιχείρησε ποτέ να διώξει τη χούντα.
Την 1η Ιουνίου του 1973, ο πραξικοπηματίας ηγέτης Γεώργιος Παπαδόπουλος κήρυξε επίσημα έκπτωτο το Βασιλέα Κωνσταντίνο και εγκαθίδρυσε αβασίλευτο καθεστώς.
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα διαθέτει αυξημένες εξουσίες», διευκρινίζεται την επομένη με αφορμή την αναγγελία Αναθεώρησης του Συντάγματος. Πρόεδρος ορίστηκε ο ίδιος ο Παπαδόπουλος, με αντιπρόεδρους τους Παττακό και Μακαρέζο. Σύμφωνα με το Σύνταγμα το οποίο θα επικυρωνόταν με δημοψήφισμα η θητεία του Προέδρου θα ήταν επταετής, χωρίς δικαίωμα επανεκλογής. Ότι προλάβει να φάει, μέχρι να φτάσουμε στον Παππούλια…
Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επέστρεψε από το Παρίσι για να σχηματίσει πολιτική κυβέρνηση. Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους διεξήχθη δημοψήφισμα για το μέλλον της μοναρχίας. Στο Βασιλιά δεν επιτράπηκε να έρθει στην Ελλάδα για να υποστηρίξει τις θέσεις του (και ούτε διέθετε επίσημη, οργανωμένη εκπροσώπηση) ,ενώ ο Τύπος προπαγάνδιζε πάρα πολύ έντονα υπέρ του Κ. Καραμανλή, με τρόπο πού σήμερα θα φάνταζε γελοίος και χωρίς λογικά επιχειρήματα.
Το 1993 ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος θέλησε να επιστρέψει στην Ελλάδα χωρίς να διεκδικήσει τη θέση του στο θρόνο, αλλά η τότε κυβέρνηση όχι μόνο του στέρησε την Ελληνική Ιθαγένεια, και την περιουσία , αλλά προκλήθηκε σάλος από τον Τύπο όταν του επιστράφηκαν 12 κοντέινερ με Βασιλικούς θησαυρούς, ποσό πολλαπλάσια μικρότερο της Βασιλικής περιουσίας. Περιουσία η οποία δεν είναι κλεμμένη από τον Ελληνικό λαό, όπως δυστυχώς έχουν κάνει τον κόσμο να πιστεύει. Tώρα επισκέπτεται την Ελλάδα με Δανέζικο διαβατήριο. Και δίνουν Ιθαγένεια σε λαθρομετανάστες για την ψήφο τους!

Μα γιατί όλα αυτά?
Ποιοί τον φοβήθηκαν και τον φοβόνται ακόμα τόσο?
Και όλοι αυτοί που τον φοβόνται θέλουν το καλό μας, το καλό του τόπου? Και γιατί δε με άφησαν να ενημερωθώ, να μάθω, να αποφασίσω για το τι εστί Μοναρχία?
Γιατί όλοι να ζούμε στο σκοτάδι?
Γιατί όλοι όσοι εκφέρουν γνώμη στο συγκεκριμένο θέμα, απλά αναμασάνε την καραμέλα που μας έδωσαν?

Επειδή όμως φτάσαμε στο συμπέρασμα να μιλάμε πλέον για ένα οργανωμένο σχέδιο... και επειδή αυτά που βιώνουμε είναι καλά οργανωμένα... θεωρώ βέβαιο πως όλες αυτές οι πολιτικές απόκρυψης του Βασιλικού παρελθόντος είναι μέρος του σχεδίου...
Όπως μέρος του σχεδίου είναι και τα πολιτικά κόμματα, και μικρά μεγάλα, άνθρωποι που υποτίθεται πως εκπροσωπούν το λαό, που χτίζουν βίλες με τα λεφτά των φορολογουμένων. Ανδρείκελα και εντολοδόχοι που ξεπούλησαν τη χώρα για προσωπικό τους όφελος. Και άλλοι υποτιθέμενοι ιδεολόγοι, αριστεροί, ακροδεξιοί, δεν έχει σημασία.
Ο θεσμός της Μοναρχίας, για όσο χρονικό διάστημα επικράτησε στη χώρα μας, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, προσέφερε πολλά. Ο Βασιλιάς μίας χώρας, γαλουχείται και εκπαιδεύεται από μικρό παιδί για να κυβερνήσει μια μέρα. Έχει πολύ περισσότερες ευθύνες από ότι πλεονεκτήματα, Δεν είναι όλα ρόδινα όπως θέλουν να πιστεύουμε. Δεν είναι παραμύθι της Ντίσνεϊ. Είναι κάτι που θα μπορούσε να γίνει. Γι ’αυτό και το πολεμάνε… Γι ’αυτό τον φοβούνται… Γιατί δεν θα μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτοι.
Η χώρα χρειάζεται έναν Ηγέτη. Ένα πατριώτη. Κάποιον με τη δυνατότητα να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. Κάποιον που είναι προσιτός και νοιάζεται πραγματικά για τη χώρα του σαν να ήταν η οικογένειά του. Το καράβι χρειάζεται τον Καπετάνιο του.


ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


Πηγή: Εrepublic.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου