Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΕΓΓΡΑΦΑ

Προδότες οι Τουρκογλουβενιζέλος-Σαχινίδης.

Από το "spirospero".
Τι προβλέπει η συμφωνία; Οι δύο χώρες άνοιξαν τρεις κοινούς λογαριασμούς στη διαχειρίστρια τράπεζα. Εκεί μεταφέρθηκε το 1 δις ευρώ των εγγυήσεων. Το 50% σε μετρητά, φρέσκο χρήμα δηλαδή και τα υπόλοιπα υπό τη μορφή Ελληνικών ομολόγων, τα οποία η διαχειρίστρια τράπεζα στη συνέχεια τα πούλησε, και με τα έσοδα αγόρασε ομόλογα των κρατών μελών της Ευρωζώνης με την μεγαλύτερη πιστοληπτική αξιολόγηση (ΑΑΑ), διάρκειας από 15 έως 30 έτη, τα οποία και κατέθεσε στους τρεις λογαριασμούς.
Με άλλα λόγια, σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδος, η Φιλανδία θα πάρει τα 2,5 δις ευρώ που έδωσε ως δάνειο σε 15 έως 30 χρόνια. Την μεταφορά των Ελληνικών ομολόγων στους τρεις λογαριασμούς έκαναν Ελληνικές τράπεζες, οι οποίες δεν κατονομάζονται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για την Εθνική, την Alpha Bank, την Eurobank και την Πειραιώς, ωστόσο΄όπως ήδη αναφέραμε, αυτό δεν επιβεβαιώνεται από το κείμενο της συμφωνίας, αφού τα ονόματα έχουν σβηστεί.
Τα μετρητά τώρα τοκίζονται ετησίως με euribor ημέρας συν ένα περιθώριο 0,30%.
Η συμφωνία διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, άρα είναι υπέρ του δανειστή, στην περίπτωσή μας τη Φιλανδία, ενώ αρμόδια δικαστήρια,είναι της Αγγλίας και της Ουαλίας. Επίσης, η χώρα μας, και αυτό είναι το χειρότερο, παραιτείται αμετάκλητα της εθνικής της κυριαρχίας, σε ότι αφορά τη συμφωνία.
1
2
4
5
67
89


Έγγραφα. Προδότες-ψεύτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου