Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΠΑΤΤΑΚΟΣ και ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ;

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Στυλιανός Παττακός Αλέξης Τσίπρας. Ποια η συγγένεια τους. Ο πατέρας, ο θείος, η θεία του Τσίπρα. Αλέξης Τσίπρας: ο μετριοπαθής κομμουνιστής που κολυμπάει στο χρήμα. Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το blog "ellinokratia".

Κείμενο:
"O Τσίπρας, ο “τιμητής” της δημόσιας ζωής, έχει θεία του την γυναίκα του Στυλιανού Παττακού. Ο πατέρας του ήταν αδερφός της γυναίκας του Παττακού. Το 1967 ο πατέρας Τσίπρας, είχε αναπτύξει στην Άρτα μία εργολαβική εταιρεία με κάποιες δουλειές.
Τον καιρό εκείνο υπήρχαν ανεπτυγμένες σ’ ολόκληρη την επικράτεια οι στρατιωτικές Μ.Ο.Μ.Α., οι οποίες ανελάμβαναν έργα επ’ ωφελεία του δημοσίου και με άριστα αποτελέσματα, διοικούμενες από αξιωματικούς του ελληνικού Μηχανικού. Αυτό όμως δυσαρεστούσε τους εγχώριους εργολάβους, που έβλεπαν να χάνουν χρήματα από έργα που το δημόσιο ανέθετε στις Μ.Ο.Μ.Α., δωρεάν βεβαίως!
Ο πατέρας Τσίπρας ζητά από τον παντοδύναμο τότε γαμπρό του Παττακό, να αποσύρει από την ζώνη ευθύνης της Μ.Ο.Μ.Α., την περιοχή Άρτης, ώστε να επωφεληθούν από τα έργα που πλέον δεν θα ανατίθεντο εις αυτήν. Ο γαμπρός του συναινεί και την αποσύρει.
Με “ελεύθερο” πλέον το πεδίο ο πατέρας Τσίπρας επεκτείνει τις δραστηριότητες του, αλλά υπερβάλλων εις ζήλον πλουτισμού, κατηγορείται διά οικονομικόν σκάνδαλον, το οποίο ο έντιμος γαμπρός του δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να το καλύψει. Διευκολύνεται, όμως, από την..... “κατάστασιν”, να διαφύγη εις αραβικήν χώρα, η οποία τότε παρουσιάζει οργασμό τεχνικών έργων, με προτίμησιν αναθέσεως, σε ελληνικές τεχνικές εταιρείες.
Μόλις πέφτει η δικτατορία, ο πατήρ Τσίπρας επιστρέφει “εν δόξη”, με το γνωστό κόλπο του αντιστασιακού. Η εταιρεία του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο παίρνοντας έργα του... “φασιστικού” δημοσίου και από κομμουνιστάς Δημάρχους δι’ αναθέσεως πολλές φορές, για να μη ξεχνάμε και τις “δημοκρατικές διαδικασίες”!!"

Παύλος Τσίπρας
Λίγες πληροφορίες, ορισμένες από το zougla.gr για τον πατέρα του Τσίπρα, Παύλο. Πέθανε στις 29 Οκτωβρίου 2012 σε ηλικία 78 χρονών. Ο Παύλος Τσίπρας γεννήθηκε στην Άρτα το 1934, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήταν οι τρεις εταιρείες που έπαιρναν όλα τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου και ήταν οι εταιρίες που ανέλαβαν την ανασυγκρότηση της Σαουδικής ΑραβίαςΗ οικονομική άνεση του επί 21ης Απριλίου, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ο αείμνηστος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Α΄Μέσω του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την οικογένεια των Αλαβάνων (Ιερώνυμος και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το Προσκύνημα της Τήνου. 

Ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας 3 παιδιών, μέχρι πρόσφατα  ήταν ο Μπόμπολας της Αφρικής!!! Πραγματικά ζάμπλουτος, είχε την δύναμη να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις στην Αφρική!!! 


Ηρακλής Τσίπρας
Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ. Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρουν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ. 
Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες! 
Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη Τσίπρα.
Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρει με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού και από το 1971 Γενικός Αρχηγός του!

Απάντηση ΔΕΡ
Ο Στυλιανός Παττακός ήταν παντρεμένος με τη Δήμητρα Νικολαΐδη από την οικογένεια στρατιωτικών Νικολαΐδη. Θεωρώ επειδή κι εγώ μπερδεύτηκα στο συγκεκριμένο σημείο, ότι η Δήμητρα Νικολαΐδη πρέπει να έχει συγγένεια με τον γνωστό στρατιωτικό Γεώργιο Νικολαΐδη που διατέλεσε και υπουργός στην κυβέρνηση Μεταξά το 1938. Ακόμα και στον ενδεχόμενο να μην ήταν κόρη του συγκεκριμένου Νικολαΐδη σχεδόν σίγουρα υπήρχε πολύ κοντινή συγγένεια.

9 σχόλια:

  1. ΑΝ ΕΧΕΙ λιγακι διδαχθη απο τον μπαρμπα ΣΤΕΛΙΟ δεν θα ριξη την ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑΒΡΑΧΙΑ ΤΗΝ ΕΡΙΞΕ, ΑΠΛΑ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σωστο αυτο με τα τζιχαντια....περιμενουν οι τουρκοι να μας παρατησουν οι ευρωπαιοι με τις ψευτοπαλικαριες του τσιπρα και να αμολησουν οι τουρκοι τα τζιχαντια τους

    να δουμε ποιοι θα παν να πολεμησουν........για το τσιπρα :).


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πριν γραψετε οτι ναναι και σας κυνηγησουν οι Παττακοί,μάθετε πως :

    Ο Στυλιανός Παττακός ήταν παντρεμένος με τη Δήμητρα Νικολαΐδη από την οικογένεια στρατιωτικών Νικολαΐδη, κόρη του Νικολάου Νικολαΐδη, συμβούλου του Ελεγκτικού Συνεδρίου εγγονή του Γεώργιου Νικολαΐδη που διατέλεσε και υπουργός στην κυβέρνηση Μεταξά το 1938΄, η οποία πέθανε το 2013 και απέκτησαν δύο κόρες, την Ρόζα σύζυγο του μηχανικού Ανδρέα Μεϊντάση και την Ειρήνη Παττακού-Παύλου, καθώς και πέντε εγγόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για την πληροφόρηση! Εξάλλου ο τίτλος του άρθρου είναι ερωτηματικός, ούτε είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι γράψαμε το άρθρο

      Διαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
    ΕΙΝΑΙ ( ΑΞΕΛ ΑΜΠΟΤ ) ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή