Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Ο Σταυρός για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό είναι δύναμη, κουράγιο, ελπίδα, στηριγμός και η μεγαλύτερη διαχρονική αξία. Το σύμβολο της αυταπάρνησης και της θυσίας. Ξεκινούμε το πρωί από το σπίτι μας κάνουμε τον σταυρό μας, την προσευχή μας, όταν φεύγουμε για μία υποχρέωσή μας. Πριν και αφού φάμε, όταν ανεβαίνουμε στο όχημά μας, πριν κοιμηθούμε. Ο Σταυρός αποτελεί καθημερινότητα.
Όμως βρίσκεται και αλλού. Στην Σημαία μας, στα πηλήκια των αξιωματικών, στα εθνικά μας σύμβολα. Και τώρα κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν μία άναρχη κοινωνία. Μία κοινωνία χωρίς ΧΡΙΣΤΟ & ΕΛΛΑΔΑ. Μία κοινωνία χωρίς Σταυρό, αρχές, αξίες και ιδανικά! 
Τον Σταυρό όμως τον έχουμε και στο σώμα μας, τον φορούμε από την ημέρα που ντυθήκαμε τον ΧΡΙΣΤΟ, στην Βάπτιση μας. Τον φορούμε για δύναμη και στηριγμό, αύξηση-"ζέση" πίστης και κατεύθυνση. Και μας θυμίζει τα πάθη του Κυρίου μας. Μία κατεύθυνση που δείχνει ότι ο ΘΕΟΣ που έγινε άνθρωπος δι΄ ημάς, εσταυρώθη για τις αμαρτίες μας. Μας δείχνει ότι πρέπει και εμείς, αφού ντυθήκαμε τον ΧΡΙΣΤΟ, να ακολουθήσουμε την προτροπή του: «Ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι». Να σηκώσουμε έκαστος τον δικό μας σταυρό. Ας απαρνηθούμε και ας εκβάλουμε λοιπόν, όλοι μας τον κακό και εγωιστικό εαυτό μας και ας γίνουμε μάρτυρες και απόστολοι του Μονογενούς Υιού και Λόγου του ΘΕΟΥ.
Γεννήθηκε, έπαθε, σταυρώθηκε, θανατώθηκε για μας, για την δική μας σωτηρία. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ έγινε άνθρωπος για να γίνουμε εμείς θεοί. Και θα το πετύχουμε με την ενάρετη ζωή, την Θεία Μετάληψη και την μετοχή μας στα Μυστήρια της Εκκλησίας με φόβο ΘΕΟΥ και θυσιαστική αγάπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου