Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Το νόημα της Αναστάσεως του Κυρίου είναι πολύ πιο βαθύ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ σταυρώνεται για μας, για τις δικές μας αμαρτίες, κατεβαίνει στον Άδη και τον νικά, νικά τον διάβολο, νικά τον θάνατο. Οδοποιεί την επαναφορά του Αδάμ και της Εύας στον Παράδεισο και ανοίγει τις πύλες του Παραδείσου. 
Μετά από τρεις ημέρες ανασταίνεται από τους νεκρούς! Δια της Αναστάσεως Του ο Κύριος νικά τον θάνατο. Είναι το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός και η μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας. Η Ανάστασίς Του είναι ζωηφόρος, ζωοδόχος, νικητήριος, ένδοξος και αποτελεί φωτεινό σύμβολο κατά του θανάτου και οδηγό για την πνευματική μας ζωή. Μην λησμονούμε ότι επί της Αναστάσεως του Θεανθρώπου βασίζεται η πίστις μας. Ο κεντρικός πυρήνας της διδασκαλίας της Εκκλησίας μας είναι Σταυροαναστάσιμος. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ δεν σταυρώθηκε και πέθανε ως άνθρωπος, αλλά ως Θεάνθρωπος! Είναι πολύ σημαντικό να τα καταλάβουμε αυτά αλλά δεν μπορεί να τα χωρέσει αυτά ανθρώπινος νους. 
Η Ανάστασις αποτελεί σωτηριολογικό γεγονός. Είναι η απαρχή μίας νέας πορείας για σύμπαντα τον κόσμο. Ο Ύψιστος ΘΕΟΣ δια την σωτηρίαν του ανθρώπου, του ανθρωπίνου γένους "εκπόνησε" το "σχέδιο της θείας οικονομίας". Έτσι η Ανάστασις αποτελεί ένα από τα κυριότερα γεγονότα αυτού του Σχεδίου. Διότι μας φέρνει από την ανυπαρξία στην ύπαρξη, από την φθορά στην αφθαρσία.
Ταυτοχρόνως, καλούμαστε, να "αναστηθούμε" προσωπικά έκαστος, ώστε να φθάσουμε στο πολυπόθητο καθ΄ ομοίωσιν. Ανάστασις σημαίνει νίκη του θανάτου, ευκαιρία στον άνθρωπο για να φθάσει στην τελειότητα, εκδίωξη των πειρασμών και των αμαρτωλών επιθυμιών της σαρκός
Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που χάραξε ο ΧΡΙΣΤΟΣ όσο δύσκολος και αν είναι. Ο δρόμος που θα αλλάξει την πορεία του κόσμου και θα φέρει την ειρήνη και την ευημερία. Θέλει όμως δουλειά και αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου