Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΦΥΛΕΣ & ΕΛΛΗΝΕΣ

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Παλαιόθεν είχα αρκετές απορίες για την πίστη μας. Γι΄ αυτό και θεωρήσαμε σκοπό την θεολογική κατάρτιση των Ελλήνων και έχω επωμισθεί (όχι με αποκλειστικότητα) την συγγραφή άρθρων με θεολογικό και δογματικό περιεχόμενο. Από μικρή ηλικία έτρεφα πόθο να μάθω για την Πίστη μου βασικά πράγματα διότι δεν νοείται να είμαι Ορθόδοξος Χριστιανός χωρίς να γνωρίζω βασικά πράγματα γι΄ αυτό που πιστεύω. Κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός είναι φορέας θεολογίας
Δυστυχώς, αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η ζέση για την Ορθοδοξία, για την Εκκλησία δεν υπάρχει. Περιοριζόμαστε μόνο σ΄ έναν ψεύτικο σταυρό και στο άναμα κεριού. Αν ήταν αυτό Ορθοδοξία και θρησκευτική συνείδηση ότι είμαστε χαμένοι μέσα στην πλάνη. Σ΄ αυτήν την πλάνη εύκολα θα παρασυρόμαστε και θα γίνουμε έρμαια διαφόρων αντιλήψεων που δεν συμβαδίζουν με την Ορθόδοξη Εκκλησία. 
Έχοντας, εδώ και λίγο καιρό, το τρίτομο (βραβευμένο) έργο του κορυφαίου ιστορικού στην χώρα μας Κωνσταντίνου Μπαρμπή "Ελληνισμός-Χριστιανισμός-Ιουδαϊοεβραϊσμός" βρήκα τρομερά στοιχεία, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση! Ο Μπαρμπής καταρρίπτει την Παλαιά Διαθήκη, την ονομάζει Tanah και την θεωρεί βιβλίο των Εβραίων μη έχουσα θέση στην Εκκλησία!
Η Παλαιά Διαθήκη είναι συνδεδεμένη με την Καινή! Αποκαλύπτονται αλήθειες της πίστης και είναι κυρίως συμβολική. Το πρόβλημα στον κ. Μπαρμπή είναι πως έγκειται ο κάθε άνθρωπος την Παλαιά Διαθήκη. Η εικόνα του "πολεμιστή-εξολοθρευτή" ΘΕΟΥ που παρουσιάζεται στα Βιβλία του "Ιησού του Ναυή", "Κριτές" και "Δευτερονόμιον" μια λογοτεχνική απόπειρα των θεολόγων συγγραφέων για την τήρηση της συμφωνίας ΘΕΟΥ και ανθρώπων. Η Βίβλος λοιπόν είναι θεολογικό βιβλίο και διαπραγματεύεται το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών. Πως ο Θεός έλαβε σάρκα και έζησε ανάμεσα στους ανθρώπους . 
Ο κ. Μπαρμπής, αφού καταρρίπτει την Παλαιά Διαθήκη μη ερευνώντας την θεολογικά αλλά περιοριζόμενος στα γραφόμενα της, πιστεύει πως ο ΘΕΟΣ δημιούργησε διαφορετικά ανθρώπινα είδη, το καθένα σε διαφορετική γωνιά της γης (π.χ. κίτρινοι Κίνα, λευκοί Ευρώπη). Δηλαδή πολυγένεση ενώ ο Χριστιανισμός μονογένεση (Αδάμ και Εύα). 

Πολυγένεση και Χριστιανισμός
Αν ερευνήσουμε προσεκτικά την Παλαιά Διαθήκη (Βιβλίον "Γένεσις" 4, 17-18) λέει: "ξῆλθε δὲ Κάϊν ἀπὸ προσώπου τοῦ Θεοῦ καὶ ᾤκησεν ἐν γῇ Ναὶδ κατέναντι Ἐδέμ. Καὶ ἔγνω Κάιν τὴν γυναῖκα αὐτοῦ, καὶ συλλαβοῦσα ἔτεκε τὸν Ἐνώχ". Ο Κάιν (γιος των πρωτοπλάστων) που βρήκε γυναίκα και μάλιστα στην πόλη Ναιδ. Μία πόλη αποτελείται από 5.000 κατοίκων τουλάχιστον... Απάντηση:
O ΘΕΟΣ δεν έπλασε μόνο τον Αδάμ και την Εύα αλλά κοινότητα ανθρώπων. Προχώρησε σε πολυγένεση. Το λένε οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας! Εξ ου και η πόλη Ναιδ. 

Παλαιά Διαθήκη και προέλευση Ελληνικής φυλής
Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει πως δημιουργήθηκαν οι φυλές ανά τον κόσμο. Οι Έλληνες προήλθαν από τον τεταρτότοκο γιο του Ιάφεθ (υιού του Νώε) Ιαυάν ο οποίος προσδιορίζεται ως ο προγεννήτορας των αρχαίων Ιώνων τους οποίους μερικοί αποκαλούν «μητρικό φύλο των Ελλήνων». Το όνομα Ιάονες το χρησιμοποίησε ο ποιητής Όμηρος αναφερόμενος στους αρχαίους Έλληνες, και από την εποχή του Σαργών Β΄ (όγδοος αιώνας Π.Κ.Χ.), το όνομα Γιαβανού εμφανίζεται σε ασσυριακές επιγραφές.
Πάντως αν συνδέσουμε τα ευρήματα του Άρη Πουλιανού στην Μακεδονία με την ιστορία των πρωτοπλάστων τότε η Μακεδονία η πρώτη περιοχή στη γη που κατοικήθηκε. Άνθρωπος επί της γης υπάρχει εδώ και 11 εκατομμύρια χρόνια και όχι από το 5000 π.Χ. που υποστηρίζουν οι Εβραίοι. 

Συμπέρασμα (από blog "Αποκάλυψη net")
Συμπερασματικά δεν υπάρχει τίποτε στην Αγία Γραφή, Παλαιά Διαθήκη και Καινή Διαθήκη, που να είναι ανθελληνικό (ούτε προς οποιοδήποτε άλλο έθνος), όσο και αν ωρύονται κάποιοι περί του αντιθέτου. Ο Θεός είναι πατέρας όλων και όλοι είμαστε παιδιά Του. Όποιος και αν είσαι, σε όποια εθνότητα ή φυλή και αν ανήκεις, ο Θεός σε αγαπά και ο Χριστός πέθανε για σένα. Ο Θεός σε θέλει στην οικογένεια Του αρκεί να το θέλεις και συ. Η Ελλάδα έχει μακρόχρονη χριστιανική ιστορία και η ελπίδα μου είναι να ξαναβρεί πραγματικά το χριστιανισμό της, όχι μόνο στα λόγια, αλλά σε μια ζωή σε αρμονία με την Αγία Γραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου