Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Η κρίση που διανύουμε επί δεκαετίες είναι κοινωνική, κρίση ηθικής, αξιών, αρχών και για μας τους Έλληνες και ιδανικών. Στις Ελληνορθόδοξες μας αρχές δεν ανήκει ο υλισμός, δηλαδή η ύλη πάνω από όλους και από όλα. Ξεχάσαμε τον ΘΕΟ, να απολέσουμε την αγάπη, την όπια εμπιστοσύνη, να θεοποιήσουμε το χρήμα και να γίνουμε εγωιστές. 
Όσο υλικό πλούτο και να μαζέψεις την ευτυχία και την ευημερία δεν θα την βρεις. Όσο και αν ψάχνεις στα υλικά δεν θα την βρεις. Πρέπει να ψάξεις μέσα σου, τα πνευματικά σου αποθέματα, διότι ο μεγαλύτερος πλούτος του ανθρώπου είναι η αρετή. Ο δε μεγαλύτερος θησαυρός του ο χαρακτήρας του. 
Βέβαια και χωρίς το χρήμα δεν μπορείς να κινηθείς, αλλά το συμφέρον, ο εγωισμός, η έπαρση, η αλαζονεία, η έλλειψη και η απώλεια του ΘΕΟΥ από μέσα μας κάνει τις υλικές ανάγκες ΘΕΟ ξεχνώντας ο άνθρωπος ποιος του τα προσφέρει.
Ο πλούσιος άνθρωπος είναι αυτός που έχει τον ΧΡΙΣΤΟ μέσα του. Έχει αγάπη μέσα του. Αν δεν δεν έχω αγάπη, λέει ο Απόστολος Παύλος, είμαι "κύμβαλον αλαλλάζον". Όποιος έχει πλούτο υλικό (χρήματα) πρέπει να βοηθά αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Να συνδράμει και να συμβάλλει στην ανακούφισή τους. Να βάλουμε τον ΧΡΙΣΤΟ μέσα μας ξανά. Έτσι όλοι οι άνθρωποι θα γίνουμε πλούσιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου