Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΠΑΣΧΑ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΜΑΣ

Το βράδυ της Αναστάσιμης Ακολουθίας, οι Βασιλείς μας Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία παραβρέθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπετσών. Δείτε φωτογραφίες από το cosmopoliti.com: Πάσχα στις Σπέτσες.
Τους ευχόμαστε: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

Πως κοινωνούν οι Βασιλείς
Ο Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Νανακούδης είχε αναφερθεί στο πως κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων οι Βασιλείς. Έχει εντυπωσιαστεί από την ευλάβειά τους.
Ο Βασιλεύς Παύλος Α΄ μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του την ευλάβεια, την ευσέβεια και την πίστη που πρέπει να έχουν στον Ύψιστο ΘΕΟ. Αυτά διατήρησαν τις αρχές τους.
Όπως μας πληροφορεί ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος είχε διατελέσει και πρωθιερέας των Ανακτόρων, η Βασιλική Οικογένεια προσήρχετο στο μυστήριο της Εξομολόγησης. Την επόμενη ημέρα της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας, ο Βασιλεύς προσερχόταν στον Ιερό Ναό (εξωκλήσι) των Ανακτόρων με την λευκή στολή και με επίσημα ρούχα οι Βασίλισσα, ο Διάδοχος και οι Πριγκίπισσες. Στην ώρα του Κοινωνικού οι Βασιλείς διάβαζαν την ακολουθία της Θείας Μετάληψης και με σειρά ένας-ένας προσκυνούσε τις εικόνες του τέμπλου. Μετά το "Μετά φόβου" οι Βασιλείς προσκυνούσαν το Άγιο Ποτήριο, το χέρι του Ιερέως, μεταλάμβαναν και έπειτα πάλι προσκυνούσαν το Άγιο Ποτήριο και το χέρι του Ιερέως. Παραπέρα υπήρχε ένα τραπεζάκι με νάμα (=κρασί) όπου ο Βασιλεύς "βουτούσε" το αντίδωρο και ασπαζόταν το μάγουλο όποιου κοινωνούσε. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διάβαζαν την Ευχαριστία.
Ο Παύλος υπήρξε λάτρης του ΘΕΟΥ! Εντύπωση και κατάπληξη προκαλεί το γεγονός στον μακαριστό προκαθήμενο ότι στην Διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου ο Ιερώνυμος, παρόντος του Βασιλέως, δεν ανέγνωσε την ευχή "Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου" και ο Παύλος τον ρώτησε γιατί δεν την ανέγνωσε και δεν ήξερε τι να απαντήσει!!! Σημειωτέον η Βασιλική Οικογένεια τηρούσε και τηρεί την Νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Αυτά για τους ανόητους που έχουν το θράσος και την αναίδεια να ξεστομούν ότι οι Βασιλείς υπήρξαν (άκουσον-άκουσον) μασώνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου