Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ

Στην Σερβία οι Βασιλείς μας Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία για τον ενταφιασμό των Σέρβων Βασιλέων. 
Η Σερβική κυβέρνηση, οι κρατικές Αρχές και η Εκκλησία της Σερβίας κήδεψαν δημοσία δαπάνη έξω από Βελιγράδι τα μεταφερθέντα από τις ΗΠΑ οστά του τελευταίου Γιουγκοσλάβου βασιλιά Πέτρου του Β'. Όταν οι ναζί κατέλαβαν την Γιουγκοσλαβία πήρε το δρόμο της εξορίας και δεν επέστρεψε ποτέ. Πέθανε στις ΗΠΑ το 1970, ενώ το κομμουνιστικό καθεστώς του στρατάρχη Τίτο είχε ήδη καταργήσει προ πολλού - από το 1945 - τη βασιλεία.
Στην ίδια τελετή κηδεύτηκαν άλλα τρία μέλη της Σερβικής βασιλικής οικογένειας. Η σύζυγός του Αλεξάνδρα, (που γεννήθηκε ως πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Ελλάδας, κόρη του βασιλιά των Ελλήνων Αλέξανδρου Α' και ήταν θαμμένη στο Τατόι, στην Ελλάδα) η μητέρα του βασίλισσα Μαρία και ο αδερφός του πρίγκιπας Ανδρέας
Ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς καθώς και πολλά μέλη της κυβέρνησης, πρεσβευτές και μέλη ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών παρευρέθησαν στην κυριακάτικη τελετή, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Όπλενατς, κοντά στο Βελιγράδι.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, περίπου το 40% των Σέρβων θεωρεί «παράγοντα σταθεροποίησης» τους Γιουγκοσλάβους Βασιλείς.
Στην τελετή παραβρέθηκε ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΙΓ΄, πρώην Βασιλεύς των Ελλήνων με την σύζυγο του Βασίλισσα Άννα-Μαρία. Μην ξεχνούμε πως ήταν πρώτα ξαδέρφια με την Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου