Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

ΜΥΛΕΡ: ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ Ο ΤΖΕΦΡΥ

Από το "spirospero"

Καραμανλής και ΔΝΤ 
Τον Φλεβάρη του 2009 Αμερικανοί αξιωματούχοι (και ελάχιστα πριν υπουργοί των ΗΠΑ) βολιδοσκόπησαν τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή. Αν είναι διατεθειμένος να οδηγήσει την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με την διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ "θα προστατεύσουν την χώρα μας από αναμενόμενη μεγάλη κρίση στην Ευρωζώνη".
Ο κ. Καραμανλής στην αρχή αιφνιδιάστηκε "τι είναι αυτά που λένε αυτοί" είπε σε πολλούς στενούς συνεργάτες του "αναλογίστηκε" τον πόλεμο των Αμερικανών απέναντί του με τις συμφωνίες του Πούτιν και το Veto του Βουκουρεστίου και προσπάθησε να εξηγήσει "το παράλογο αίτημα των Αμερικανών".
Η εξήγηση, που δόθηκε ήταν ότι "οι ΗΠΑ ήθελαν να χτυπήσουν το Ευρώ και να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως Δούρειο Ίππο".
Σε 4 μέρες έγινε νέα συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας και ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδωσε αρνητική απάντηση: "Δεν το σηκώνουν οι πλάτες μου κάτι τέτοιο καλύτερα να φύγω", φέρεται ότι είπε στον συνομιλητή του.
Από εκείνη την ημέρα ο κ. Καραμανλής ετοίμαζε την "δραπέτευση" του από την πολιτική. Γνωρίζει ότι οι "σύμμαχοι" τον έχουν αποτελειώσει και με βοήθεια ντόπιων συνεργάτων του με δύναμη στην οικονομία και στα Media.
Είναι βέβαιος ότι οι Αμερικανοί θα φέρουν κάποιον πρόθυμο για να υλοπιοήσει τα σχέδια τους...

Η άνοδος του ΓΑΠ
Από τον επόμενο μήνα διαπιστώνει ότι ο αντίπαλός του στην πολιτική ο κ. Γιώργος Παπανδρέου γίνεται από ΜΜΕ, από "Γιωργάκης" "Γιώργαρος". Προβάλλεται καθημερινά σαν "μεγάλος ηγέτης", τα σφάλματα του ΠΑΣΟΚ ξεχνιούνται και οι δημοσκοπήσεις ανεβαίνουν υπέρ του Γιώργου.
Ο κ. Καραμανλής αποφασίζει να μην κάνει διπλές εκλογές τον Μάιο: "Εθνικές και Ευρωπαϊκές", παρ΄ όλο που θα είχε μεγάλες πιθανότητες να ξανακερδίσει, αφού το εκλογικό σώμα θα εκτονωνόνταν στις Ευρωεκλογές. Προκηρύσσει εκλογές για τον Οκτώβρη και κάνει ό,τι μπορεί για να τις χάσει. Αυξάνει ακόμη και τα διόδια παραμονές εκλογών και προαναγγέλει μέτρα λιτότητας.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου εν τω μεταξύ, που έχει συμφωνήσει με τους Αμερικανούς ότι "το ΔΝΤ είναι σωτηρία για την Ελλάδα" ανεβαίνει συνεχώς υποσχόμενος τα πάντα ακόμη και ότι "λεφτά υπάρχουν", ενώ γνώριζε ότι θα οδηγήσει τη χώρα στο ΔΝΤ και την ουσιαστική χρεοκοπία.
Από τον Αύγουστο του 2009, πριν κερδίσει άνετα τις εκλογές συζητεί με τον τότε διευθυντή του ΔΝΤ κ. Στρος Καν για την πιθανή υπαγωγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ (αποκάλυψη από τον ίδιο τον Στρος Καν και στην γαλλική τηλεόραση).

Η σιωπή του Καραμανλή
Ο κ. Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνει την κυβέρνηση αρχές Οκτωβρίου με άνετη πλειοψηφία και ο κ. Καραμανλής παραμένει βουβός από τότε. Οι συνεργάτες του διαρρέουν ότι "αν μιλήσει θα γίνει σεισμός". Ο νέος Πρωθυπουργός αν και γνωρίζει πολύ καλά την οικονομική κατάσταση της χώρας και από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο, όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα, αλλά υπόσχεται "λαγούς με πετραχείλια". Διαλαλεί ακόμη "ότι λεφτά υπάρχουν" και αγνοεί τους Ευρωπαίους που του κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Οταν ανέλαβε την κυβέρνηση ο κ. Γ. Παπανδρέου τα σπρεντ ήταν στις 135 μονάδες, αλλά αρνείται τον δανεισμό. Παρ΄ όλα αυτά η Ελλάδα δεν είναι άπορη για το ΔΝΤ. Τα σπρεντ επιμένουν να διατηρούνται μέχρι το τέλος του Γενάρη χαμηλά.
Και τότε αιφνιδίως ο κ.Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός επί των οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ως ντελαλήδες αρχίζουν να κατηγορούν την Ελλάδα και να καθυβρίζουν τους Ελληνες "Τιτανικός", "γκρεμός", "διεφθαρμένοι", "τεμπέληδες", "κλέφτες" κ.ά.

Παγκόσμια πρώτη
Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Πρωθυπουργός να συκοφαντεί τη χώρα του και τους πολίτες.
Όταν οι αγορές ακούν από τα πρωθυπουργικά χείλη ότι "η χώρα βουλιάζει" επιτέλους (για τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΓΑΠ) τα σπρεντ παίρνουν την ανηφόρα. Ο δανεισμός γίνεται απαγορευτικός και το σχέδιο των αμερικανών υλοποιείται : πέφτουμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και του μνημονίου. Τον Μάιο αν δεν υπογράφαμε το μνημόνιο η χώρα θα πτώχευε. Ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε φέρει τη χώρα στο δίλημμα: "μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα".
Οι αμερικανοί, κατά τους αφηγητές, είναι ενθουσιασμένοι. Έχουν επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στο ευρώ και αναδιπλώνονται οι αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες συζητούσαν να εγκαταλείψουν το δολάριο και να "ακουμπήσουν" στο ευρώ.
Ο ΓΑΠ ανεβαίνει στα μάτια της Ουάσινγκτον και ο πρόεδρος Ομπάμα δεν κρύβει δύο χρόνια την υποστήριξή του στον κ. Παπανδρέου, τηλεφωνεί συνεχώς στη γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ και της απαιτεί "να βοηθήσει την Ελλάδα".
Οι αφηγητές του "μυθιστορήματος" αφηγούνται πολλές λεπτομέρειες και επισημαίνουν:
- Τα μνημόνια δεν εφαρμόστηκαν γιατί "το τελικό σχέδιο των αμερικανών είναι η διάλυση της ευρωζώνης". Η άποψη αυτή ελέγχεται γιατί η ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου θεωρείται δεδομένη, όπως και η πελατειακή σχέση της με τον Δημόσιο τομέα.

ΗΠΑ "ο Γιώργος είναι θετικός"
- Η εκτέλεση του αμερικανικού σχεδίου επέφερε τεράστια κερδοσκοπικά παιχνίδια με κερδισμένους και Ελληνες, που είχαν άμεση πληροφόρηση για τα όσα πρόκειται να συμβούν.
- Ο κ. Παπανδρέου -έλεγαν από διετίας οι αφηγητές- την κατάλληλη στιγμή "θα αποσυρθεί" για να μην σκάσει η βόμβα στα χέρια του και να παραμείνει "αμερικανικό κεφάλαιο στην ελλάδα".
Αυτό είναι το "ρεζουμέ" των πολλών και πολλαπλών συζητήσεων, που κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν έχουν και πόση βάση. Η πείνα όμως, η εξαθλίωση και η κατάθλιψη του ελληνικού λαού είναι δεδομένη. Οτι οι αμερικανοί οφελήθηκαν από αυτή την εξέλιξη θεωρείται γεγονός.
Και ότι ο αμερικανός Πρέσβης Σπέκχαρντ τηλεφωνούσε στην Ουάσινγκτον στις 18 Φεβρουαρίου 2009 ότι "ο Παπανδρέου, πιθανότατα ο νέος πρωθυπουργός είναι πολύ θετικός, αλλά και αγχωμένος να έχει ενεργό και χρήσιμο ρόλο" είναι αναμφισβήτητο ντοκουμέντο (Wikileaks).
Αυτά τα ολίγα για σήμερα τηλεγραφικά και ίσως αποκαλυπτικά. Περισσότερα αργότερα και, ίσως, όταν μιλήσει ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος φέρεται να απέκρουσε τα αμερικανικά σχέδια, αλλά είναι συνυπεύθυνος για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Αθελά του, ίσως, "ωρίμασε" την Ελλάδα να προσφέρεται ως πειραματόζωο των κερδοσκοπικών παιχνιδιών των αμερικανών και των αγορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου