Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΙ ΓΥΡΟΙ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Η ασυμβίβαστη ιστορία έχει κατατάξει την ξενοκίνητη κομμουνιστική ανταρσία σε τρεις (3) "γύρους".
Ο πρώτος που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1941 και έληξε τον Οκτώβριο του 1944. Τον Ιανουάριο του 1942 πραγματοποιήθηκε η 8η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ η οποία μεταξύ άλλων αποφάσισε: "Το Κόμμα μας σχετικά με το καθεστώς, που πρέπει να επικρατήσει ύστερα από την απελευθέρωση της χώρας από τους κατακτητές, αγωνίζεται για την εγκαθίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας" (εννοεί την μποσελβική δικτατορία). Αυτός ο στόχος πραγματοποιήθηκε με τον α΄ γύρο.

Α΄ γύρος (1941-1944)
Οι κομμουνιστές δια του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ διέλυε αργά και μεθοδικά όλες τις εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις για να έχει το μονοπώλιο και έτοιμη την ευκαιρία υφαρπαγής της εξουσίας. Έκαιγε χωριά, δολοφονούσε άμαχο πληθυσμό (όλα αυτά μέσα στην κατοχή) και πολλές φορές συνεργάστηκε με τον Γερμανό ή Ιταλό ή Βούλγαρο κατακτητή ώστε να έλεγχο του χωριού ή της ευρύτερης περιοχής. Όσες φορές προσπάθησε να διώξει τον Γερμανό το έκανε για λόγο υφαρπαγής της εξουσίας. Δεν κρίνουμε μόνο μία ενέργεια εκ του αποτελέσματος αλλά από την ποιότητα του σκοπού και των κινήτρων. Άρχισε να εγκαθιστά διοικητικές αρχές και Λαϊκά Δικαστήρια όπου όσοι διαφωνούσαν ή ήταν ύποπτοι περνούσαν από κει και εκτελούνταν! Η όλη κατάσταση δημιούργησε συμπλοκές μεταξύ κομμουνιστών και "κατακτηθέντων". Έτσι κατακτήθηκε το 90-95% του εδάφους της Ελληνικής επικράτειας αλλά όχι και οι καρδιές των Ελλήνων.
Σημειωτέον ότι κατά την διάρκεια της κατοχής, η αντίσταση του ΕΑΜ ήταν εξής: σκότωσαν 375 Γερμανούς και 50.000 Έλληνες! Πρέπει να ξεκαθαριστεί πως άλλο πράγμα είναι οι ηγεσίες και άλλο ο λαός, αυτοί που ακολουθούν τις ηγεσίες. Έτσι τι πάτησαν πολλοί πατριώτες πηγαίνοντας να ενταχθούν στο ΕΑΜ. Την ίδια εποχή ο συρφετός ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ενισχύθηκε από την Αγγλία που πετούσαν τα βρετανικά αεροπλάνα!
Ωστόσο, έτοιμοι να καταλάβουν την εξουσία, ο Βασιλεύς και οι πολιτικοί εκτός Ελλάδος είχαν συμφωνήσει για μία κυβέρνηση εθνικής ενότητος με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπανδρέου και οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΕΑΜ συμφώνησαν και συμμετείχαν σ΄ αυτήν με 5 υπουργούς. Έτσι κατέρρευσαν τα όνειρα των κομμουνιστών και ο α΄ πολυαίμακτος γύρος τους!

Β΄ γύρος (Δεκέμβριος 1944)
Δεκεμβριανά. Η απόφαση της κυβέρνησης για αφοπλισμό μόνο του ΕΛΑΣ προκάλεσε την αντίδραση του ΕΑΜ που δημιούργησε κλίμα τρομοκρατίας και βιαιοτήτων στην Αθήνα και με προτροπή του Στάλιν ξεκινούσε ο β΄ γύρος... Έπειτα το ΕΑΜ οργάνωσε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας (3 Δεκεμβρίου 1944), κατά το οποίο περίπου 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Τότε ξεκίνησαν μάχες σ' ολόκληρη την Αθήνα ανάμεσα στον ΕΛΑΣ και τις εθνικές στρατιωτικές δυνάμεις στηριζόμενες από βρετανικό στρατό. (Παλάντζα οι Άγγλοι. Παιχνίδι σε διπλό ταμπλό). Οι κομμουνιστές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ συγκρούστηκαν με τις συμμαχικές δυνάμεις στην Αθήνα και πραγματοποίησαν σφαγές 56.373 Ελλήνων & Ελληνίδων
Ο αρχισιωνιστής Άγγλος πρωθυπουργός Τσώρτσιλ και ο Υπουργός του των Εξωτερικών Άντονυ Ήντεν έφτασαν αεροπορικώς στην Αθήνα την ημέρα των Χριστουγέννων του 1944 για να οργανώσουν διάσκεψη με σκοπό την δήθεν πρόληψη της επέκτασης του Εμφυλίου Πολέμου. Τρεις εβδομάδες αργότερα επετεύχθη συμφωνία στη Βάρκιζα. Κατόπιν πιέσεων του Τσώρτσιλ στα τέλη του 1944, ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ διόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Δαμασκηνό ως Αντιβασιλέα μέχρι την τελική επάνοδό του. Ο Δαμασκηνός είχε καλές σχέσεις με το ΕΑΜ και αν διορίζονταν Αντιβασιλεύς περί τα μέσα Δεκεμβρίου 1944 ο β΄ γύρος θα είχε νικήσει-παγιωθεί. Ο Γεώργιος, χάρη στην επιμονή του να μην αναλάβει Αντιβασιλεύς ο Δαμασκηνός έσωσε την Ελλάδα από τους κομμουνιστικούς όνυχες. 

Γ΄ γύρος (Φεβρουάριος 1945-Αύγουστος 1949)
Οι Άγγλοι έβαλαν ως στόχο να τελειώσουν με τον Ελληνισμό προγραμματίζοντας την αδελφοκτόνο σφαγή για το 1951 ή 1952. Τον ρόλο αυτό εγχώρια ανέλαβαν οι κομμουνιστές δια του "ΔΣΕ" (Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος). Εξ άλλου το ΚΚΕ προετρέπετο και από την Σοβιετική Ένωση και τον Στάλιν αυτοί για τα δικά τους συμφέροντα... Στόχος των κομμουνιστών ήταν η βίαια υφαρπαγή της εξουσίας και η πώληση της Μακεδονίας στον Τίτο. Οι κομμουνιστές δις στα Βρυτά Πέλλης και το Πετρίτσι Σερρών υπέγραψαν συμφωνίες με τους Βουλγάρους στις οποίες βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους για πώληση της Μακεδονίας. Η σύγκρουση Στάλιν-Τίτο εξαγρίωσε τον τελευταίο και έκλεισε τα σύνορα για τους αντάρτες. Φραγμό στα σχέδια του ΚΚΕ αποτέλεσε η αποκατάσταση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας (Σπτέμβριος 1946).
Ευθύνονται και ορισμένοι πολιτικοί-πιόνια των Άγγλων για την απαρχή του συμμοριτοπολέμου με την μη ενοποιό πολιτική τους.
Πάνω από 114.000 Έλληνες και Ελληνίδες βρήκαν τον θάνατο από το χέρι του κομμουνιστή και 28.000 παιδιά αρπάχθηκαν από τις οικογένειές τους και στάλθηκαν στο σιδηρούν παραπέτασμα (παιδομάζωμα). Και εδώ δεν συμπεριλαμβάνονται οι οικογενειακές υποθέσεις οι οποίες φούντωναν την εποχή εκείνη λόγω των ιδεολογικών απόψεων μεταξύ των οικογενειών.
Τον Αύγουστο του 1949, και με βοήθεια του ΟΗΕ, σταμάτησε ο πολυαίμακτος και σκληρός αγώνας για την ανεξαρτησία της Ελλάδας και της διατήρηση της Μακεδονίας.
   
Δ΄ γύρος (1967)
Οι κομμουνιστές δεν έφυγαν από το όνειρο τους να καταλάβουν την εξουσία σύμφωνα με τις επιταγές της μαμάς Μόσχας. Πολλοί αμφισβητούν την ύπαρξη δ΄ γύρου. "Δέν δυνάμεθα νὰ προχωρήσωμεν πρὸς κλογάς, διότι ξήντα χιλιάδες (60.000) κυνηγετικά ὅπλα εὑρίσκονται εἰς χείρας τῶν κομμουνιστῶν, οίτινες ἐτοιμάζονται νὰ ἐπιτεθούν, ἐαν ἡ κυβέρνησις που θὰ προκύψῃ δέν θὰ εἶναι ἀριστερή." (Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Πρακτικά Συμβουλίου του Στέμματος Φεβρουαρίου-Μαρτίου 1967).
Ο τότε Νομάρχης Έβρου είχε αδελφό λοχαγό στον κομμουνιστικό βουλγαρικό στρατό ο οποίος εκμυστηρεύθηκε στον Κανελλόπουλο πως: "Υπάρχει πλήθος κομμουνιστών που περιμένει να εισβάλλει στην Ελλάδα από τα σύνορα Έβρου-Βουλγαρίας μετά τις εκλογές της 28ης Μαΐου για να βοηθήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου". Η ασταθής αυτή περίοδος έδωσε την ευκαιρία στους κομμουνιστές να εξοπλιστούν ενώ είχαν ανακαλυφθεί δολιοφθορές σε στρατιωτικές μονάδες. Κύριο σύνθημα ΑΣΠΙΔΑ-ΚΚΕ δια της ΕΔΑ ήταν "Απόρθητα Φρούρια-Δεν περνάει ο φασισμός".
Στα χέρια του τότε αρχηγού ΓΕΣ Γρηγόρη Σπαντιδάκη είχαν φθάσει τα εξής:
* Ειδικόν Δελτίον Πληροφοριών της 8ης Μαρτίου 1967: "Μαχητικά στελέχη του κομμουνισμού προετοιμάζουν ανατινάξεις στρατιωτικών εγκαταστάσεων εις περιοχήν Πατρών αποβιβάσεων όπλα από ρωσικά πλοία όπου ομοίως κομμουνιστοσυμμορίται ως Ρώσοι ναύται". Έγγραφο ενυπόγραφο, όχι όπως άλλα ανυπόγραφα που αποδείχθηκαν ότι ήταν πλαστά! Επίσης, είχε βρεθεί υλικό, για τη συγκέντρωση του οποίου απαιτήθηκαν 70 φορτηγά και οπλοστάσιο στην πρωτεύουσα. 
Αρχηγός του πραξικοπήματος αυτού ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος δηλώνει πως μετά τις εκλογές και την νίκη του πατέρα του θα ορκίσει κυβέρνηση στην πλατεία Συντάγματος χωρίς την παρουσία και έγκριση του Κωνσταντίνου ενώ υποστηρίζει πως αν νικήσει η ΕΡΕ θα έχει γίνει βία και νοθεία. (Δηλώσεις Α. Παπανδρέου εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22/02/1967).
Ο Ανδρέας ξεγελούσε τους κομμουνιστές. Ποτέ δεν θα προέβαινε σε μία αντιαμερικανική πράξη. Αυτοί τον δημιούργησαν, αυτοί τον έστειλαν στην Ελλάδα. Εξάλλου και οι ΗΠΑ ήθελαν την Ελλάδα οπωσδήποτε στο ΝΑΤΟ και δεν θα επέτρεπαν μία παρόμοια εξέλιξη.
Ο Ανδρέας ήταν ένας από τους τρεις εκλεκτούς των ΗΠΑ και του σιωνιστικού κατεστημένου για την εγκαθίδρυση δικτατορίας στην Ελλάδα. Οι άλλοι δύο ήταν οι Στρατηγοί και ο Κων/νος Καραμανλής!

Επίλογος 
Ο "Κομμουνιστικός κίνδυνος" πριν το 1967 δεν ήταν ψέμα. Η αντιμετώπιση της Πολιτείας και έδωσε μία εντύπωση σ΄ ένα μέρος του λαού πως το ΚΚΕ ήταν κυνηγημένο και κόσμος προσέφυγε σ΄ αυτό λόγω των ιδεών που εμφανίζουν υπέρ των φτωχών.
Το ΚΚΕ κατέστρεψε την χώρα με τις απεργίες και τις προδοσίες του, με την ανθελληνική στάση του και την υποκίνηση δολοφονιών και παιδομαζώματος (κατά τον συμμοριτοπόλεμο) για τα οποία όχι μόνο δεν ζήτησε μία τυπική συγγνώμη αλλά συνεχίζει και υπερηφανεύεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου