Κυριακή 5 Μαΐου 2013

ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 ΚΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ...

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Το άρθρο 120 παρ. 2 & 4 του ισχύοντος Συντάγματος αναφέρει ρητά: "Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων".  Και παρ. 4: "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία". 
Όλοι κάνουν αναφορά σ΄ αυτό το άρθρο για την επαγρύπνηση του Ελληνικού λαού. Όμως κανένας δεν αναφέρεται στον δημιουργό των άνωθεν παραγράφων που κάνει τους Έλληνες ουσιαστικούς μετόχους στο δημοκρατικό πολίτευμα. Ο δημιουργός των 2 αυτών ήταν βασιλόφρων. Ο βασιλόφρων τέως βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία Ιπποκράτης Σαββούρας. Γλύπτης, κτηνίατρος στο επάγγελμα, φιλόζωος και ένας από τους πραγματικούς αντιστασιακούς κατά την διάρκεια της 21ης Απριλίου. Γνωρίζοντας τι θα πει αντίσταση και λεβεντιά συνέταξε αυτές τις 2 παραγράφους οι οποίες εγένοντο δεκτές. Αυτοί είμαστε οι βασιλόφρονες. Υπερασπιζόμαστε Ορθοδοξία-Πατρίδα-Δημοκρατία και αυτό το απέδειξε περίτρανα ένας παλαιός εκπρόσωπος μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δια των 2 αυτών παραγράφων. 

Το άρθρο 120 σήμερα μπορεί να εφαρμοστεί;
Φυσικά, αν ο Ελληνικός λαός κατά ολότητα απαγκιστρωθεί από την αδράνεια και τα κομματικά τερτίπια και αναγνωρίσει την ιστορία διώχνοντας κάθε ιδεολογική παρωπίδα και πλύση εγκεφάλου. Το σύνθημα αυτής της αφύπνισης, στην εποχή μας όπου το Σύνταγμα γίνεται κουρελόχαρτο, πρέπει να είναι ΧΡΙΣΤΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ, αλλιώς θα είμαστε καταδικασμένοι στην αφάνεια και την υποδούλωση. 
Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, είναι κακοτράχαλος αλλά θα είμαστε ήσυχοι με την συνείδησή μας ότι πράξαμε το σωστό και παραδώσαμε μία υγιή χώρα στις επόμενες γενιές οι οποίες θα κληθούν να αναλάβουν ένα ιδιαίτερα δυσβάσταχτο βάρος! Μόνο έτσι θα εξαλειφθεί η τεμπελιά η οποία αντικατέστησε την εργασία, η αναρχία η οποία αντικατέστησε την ελευθερία και την ευθύνη, η ασέβεια η οποία αντικατέστησε την ευλάβεια και το ήθος. Όταν φτάσουμε στον στόχο (πάνω-πάνω αριστερά της εικόνας) η Ελλάδα θα γράφει νέες σελίδες ήθους, ιστορίας και πολιτισμού όπως άλλοτε. Γιατί αυτό το οικόσημο βασίζεται στην αγάπη και την ενότητα του λαού και όχι στα συμφέροντα των μεγάλων. Πάντα βρέθηκε δίπλα στον λαό, τριπλασίασε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο και γι΄ αυτό το πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων. 
Αυτό είναι το βασικό μήνυμα του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου