Τρίτη 28 Μαΐου 2013

1 ΙΟΥΝΙΟΥ 1973. 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

Γράφει ένας από τους διαχειριστές του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την κατάργηση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας και την έκπτωση του Βασιλέως Κωνσταντίνου από τον θρόνο. Ήταν Παρασκευή όταν σαν κεραυνός εν αιθρία ακούστηκε έκτακτο διάγγελμα του Παπαδόπουλου, στο οποίο μεταξύ άλλων τόνιζε: 
Ορκωμοσία Γ. Παπαδόπουλου. 19 Αυγούστου 1973
"Δεν ήτο πρόθεσις της Επαναστάσεως να υποδείξη ριζικήν πολιτειακήν μεταβολήν και απόδειξιν τούτου περίτρανον αποτελεί το Σύνταγμα του 1968. Την μεταβολήν την κατέστησεν επιβεβλημένην αυτός ούτος ο κληρονομικός ανώτατος άρχων δια της όλης συμπεριφοράς του από της αναρρήσεως του προ εννεατίας μέχρι σήμερον, εκπέσων μόνος του εκ του θρόνου. 
Ελληνικέ λαέ. Ζήτω η δημοκρατία. Δια συντακτικής πράξεως ψηφισθείσης υπό του υπουργικού συμβουλίου και δημοσιευθείσης ήδη εις την εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εγκαθιδρύεται εν Ελλάδι πολίτευμα Προεδρικής Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και καταργείται το πολίτευμα του Συντάγματος του 1968."
Και όμως, η πολιτειακή μεταβολή δεν ήταν "επιβεβλημένην υπό του κληρονομικού Ανωτάτου Άρχοντος δια της όλης συμπεριφοράς του". Ήταν η πολιτική φιλοδοξία του Παπαδόπουλου να ανέλθει στο ανώτατο αξίωμα του Έθνους, στόχο που έθεσε από το 1969. Από το 1969 διακήρυττε ότι ήταν "συνεχιστής του κινήματος στο Γουδί του 1909". Αυτού του εθνοφθόρου κινήματος που είχε ως βασικό στόχο την κατάργηση του συνταγματικού βασιλικού θεσμού από την Ελλάδα.
ΠροεπισκόπησηΗ NSA-υπερκυβερνητική μυστική οργάνωση των ΗΠΑ, "το μάτι των ισχυρών"-μετά τον πόλεμο στο Βιετνάμ (Ιανουάριος 1973) αποφάσισε να τελειώνει με τον Θρόνο στην Ελλάδα και τους πολιτικούς. Τα καρτέλ ήθελαν ήδη κατάργηση της Βασιλείας από το 1963-64, οι ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 1965, ο διεθνής Σιωνισμός από πάντα. Αφού όλοι οι ισχυροί ήταν σύμφωνοι, δεν είχαν να περιμένουν τίποτε άλλο παρά να διατάξουν τον Παπαδόπουλο να προχωρήσει να κατάργηση της βασιλείας από την χώρα μας. Η διαταγή ήλθε από τα καρτέλ Φεβρουάριο με Απρίλιο του 1973 με τα μέχρι ιστορικά στοιχεία και δεδομένα. Ο Παπαδόπουλος άδραξε την ευκαιρία και σαν "μάννα εξ ουρανού" πληροφορήθηκε ότι φιλοβασιλικοί αξιωματικοί του Ναυτικού, χωρίς την βοήθεια ή την συνδρομή του Κωνσταντίνου, ετοίμαζαν κίνημα για να τον ανατρέψουν. Βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία για να εμπλέξει τον Κωνσταντίνο στο κίνημα του Ναυτικού ώστε να βρει δικαιολογία για την-ανόητη-ενέργειά του να καταργήσει την Βασιλεία από την Ελλάδα ενώ πριν από 5 χρόνια με νύχια και δόντια διεφύλαξε στο Σύνταγμα του 1968. 
Ορκίζεται Πρόεδρος Δημοκρατίας και εξαγγέλλει δημοψήφισμα για την μορφή του πολιτεύματος, την αναθεώρηση του Συντάγματος και την αποδοχή αυτού από τον λαό ως Πρόεδρο Δημοκρατίας μέχρι τον Ιούνιο του 1981, στις 29 Ιουλίου 1973.
Στις 29 Ιουλίου 1973 κλείνει ο κύκλος του Παπαδόπουλου και έπονται Πολυτεχνείο, Κύπρος, μεταπολίτευση...

Επίλογος
Δεν αποτελεί μαύρη μέρα μόνο για τους Βασιλόφρονες. Αλλά για όλη την Ελλάδα. Εκείνη την ημέρα έχανε η Ελλάδα έναν λεβέντη Άρχοντα που εκπέμπει σωφροσύνη, ήθος και φιλοπατρία. Έχανε τον προστατευτικό της θώρακα, την ασπίδα προάσπισης Ορθοδοξίας-Πατρίδας-Δημοκρατίας-Ελευθερίας. Ημέρα απαλλαγής και ευτυχίας αποτελεί τους πολιτικούς που λήστεψαν την Ελλάδα χωρίς τον Ανώτατο έλεγχο (= τον Βασιλιά), για τους εχθρούς του Έθνους που αποσαρθρώνουν και διαβρώνουν την Ελλάδα και τους θεσμούς που διατήρησαν επί χιλιετίες τον Ελληνισμό.
Μην τους κάνουμε το χατίρι και αφήσουμε την Ελλάδα σε νέες έριδες. 40 χρόνια είναι υπεραρκετά χωρίς να έχει η Ελλάδα τον πατέρα της, τον ηγέτη της. Αρκετά με τους πατριούς Προέδρους-ανδρίκελα που μόνο την πάρτι τους, την θέση τους σκέφτονται και ότι η ιστορία θα τους γράψει. Αλλά ο Κωνσταντίνος, σαν πραγματικός Έλληνας, θυσίασε τον θρόνο του. Και αυτό είναι που τους πονάει. Αυτό που λέγεται κότσια, υπευθυνότητα, ανδρισμός. Κάτι που δεν έχουν ούτε κατ΄ ελάχιστο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου