Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΛAΙΟΛΟΓΟΣ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

Γράφει ένας εκ των διαχειριστών του "Δημοκρατικού Εθνικού Ρεύματος".

"Ιωάννης Παλαιολόγος-Χριστιανός" ένα πρόσωπο που διχάζει ιστορικούς-ιστοριοδίφες-μελετητές με τους υπηρετούντες την συμβατική ιστορία. Μεταβολές και αλλοιώσεις ανείπωτες έχει υποστεί όχι μόνο η Ελληνική ιστορία αλλά και η παγκόσμια ανάλογα με τα συμφέροντα του Σιωνιστών και των σε κάθε χώρα υποδούλων τους. Στην Ελλάδα αυτήν την δουλειά έχει αναλάβει το αριστερό και κομμουνιστικό στοιχείο.
Όμως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί υπάρχει τόσο λυσσαλέο μίσος σε μία ιδιαίτερα λαοφιλή Βασιλική Οικογένεια που συνέβαλλε με τον δικό της τρόπο, τις γνωριμίες της, τις νουθεσίες της κλπ στην ανάπτυξη και επέκταση της Πατρίδος μας. Και βέβαια οι ρίζες αυτού του μίσους είναι και η απ΄ ευθείας καταγωγή του Γεωργίου Α΄ από τον αυτοκρατορικό οίκο των Παλαιολόγων. (Ας σημειωθεί πως οι Παλαιολόγοι ήταν Έλληνες της Μικράς Ασίας.) Αυτό δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, ούτε εξελληνισμός των Βασιλέων των Ελλήνων. Έχει αποδειχθεί ιστορικά και επιστημονικά. (Αν ενδιαφέρεστε πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους: Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ. ΣΤΟΙΧΕΙΑΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΜΑΣΟ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΓΕΝΕΑ).
Ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄ είχε το θάρρος της-επιστημονικά τεκμηριωμένης- διεκδίκησης της καταγωγής του. Τον τελευταίο αιώνα

Οικογένεια Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
Ο τελευταίος αυτοκράτωρ της Κωνσταντινούπολης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ΄ νυμφεύθηκε το 1428 την Μαγδαληνή Τόκκου από την ηγεμονική οικογένεια της Δυτικής Πελοποννήσου λαβούσα το όνομα Θεοδώρα. Το 1429, έναν χρόνο μετά, η Θεοδώρα πέθανε.
Το 1441 νυμφεύεται εκ νέου την ευγενή Αικατερίνα Καττιλουσία από την ηγεμονική οικογένεια της Λέσβου θυγατέρα του πρίγκηπα Δωρινού (ο Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός υποστηρίζει πως λεγόταν Σοφία αλλά αυτό από πουθενά δεν διασταυρώνεται).
Λίγα χρόνια πριν παντρευτεί την Αικατερίνα, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έζησε έναν παράφορο έρωτα με Ελληνίδα ευγενή χωρίς να διευκρινίζεται αν έλαβε την έγγαμη μορφή ενώ κατά κάποια πηγή της εποχής ο καρπός της τελευταίας παράφορης (και συζυγικής;) σχέσης του ήταν ένας επιζών άρρεν διάδοχος! αρραβωνιάστηκε την κόρη του τελευταίου "πρωθυπουργού" της Πόλης Λουκά Νοταρά, την Άννα Παλαιολογίνα-Νοταρά με την οποία απέκτησε τον έναν και μοναδικό του γιο Ιωάννη Παλαιολόγο(-Χριστιανό) γεννημένο το 1439 ή 1440 (κατά την Άλωση ήταν 14 ετών). Η Αικατερίνα Καττιλουσία, σύμφωνα με τον Κων/νο Παπαρρηγόπουλο, πέθανε το 1442.
Ο Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός υποστηρίζει πως η Σοφία αυτοκτόνησε μετά την φυγή του γιου της (αρχές Ιουνίου 1453) ώστε να μην καταλήξει στο χαρέμι του πορθητή. Ωστόσο, η Άννα Νοταρά διασταυρώνεται από πολλές και διάφορες πηγές. Ο επίσκοπος της Σιένας Αινείας Σίλβιος Πικκολόμινι, ο μετέπειτα πάπας Πίος Β', έγραψε σ' ένα υπόμνημα του πως "ο Κωνσταντίνος είχε γιο, ο οποίος μετά την Άλωση διασώθηκε στο Πέραν".

Ιωάννης Α΄ Παλαιολόγος-Χριστιανός
Ο Ιωάννης Παλαιολόγος γεννήθηκε το 1439 ή το 1440 και τον Ιούνιο 1453 άλλαξε το όνομα του σε Ιωάννης Χριστιανός για να σωθεί από τους Τούρκους που ήθελαν την εξόντωση του διαδόχου.
Η μητέρα του παρέδωσε τον Ιωάννη σε μια θαλαμηπόλο της την Ειρήνη και μετεφέρθη στην Ιταλία (ίσως πήγε και η μητέρα του). Στη Βενετία ο Ιωάννης σπούδασε και έπειτα διεφύγε στην Βιέννη (χάνονται ), υπηρέτησε και διεκρίθη ως Αξιωματικός τον Βασιλιά της Γαλλίας Κάρολο Ζ΄. Μετά από άδεια του Γάλλου Βασιλιά μετέβη στην Δανία προσκεκλημένος του Βασιλέα της χώρας και εγκαθίσταται στην Αυλή της Κοπεγχάγης. Σε ηλικία 29 ετών (1468) επί κεφαλής στρατού των ενωμένων Βασιλείων Δανίας-Νορβηγίας υπέταξε τους επαναστατημένους Σουηδούς και αναγόρευσε τον Δανό Βασιλιά Χριστιανό Α΄ κυρίαρχο της Σουηδίας και της Γοτθίας. Σε ανταμοιβή των υπηρεσιών του προάγεται σε Στρατηγό. Εν τω μεταξύ παντρεύεται την κόρη του Δανού Βασιλέα, μία ξανθή καλλονή ονόματι Μαρία, αφού προηγουμένως αποκάλυψε το πραγματικό του όνομα και την καταγωγή του γενόμενος έτσι έπειτα Βασιλεύς της Δανίας στις 21 Μαΐου 1481
Ο Ιωάννης ασπάστηκε το καθολικό δόγμα. Καθιέρωσε νέο νόμισμα και ενίσχυσε το δανικό ναυτικό. Σκοτώθηκε σε μάχη στις 20 Φεβρουαρίου 1513. Ήταν πολύ ανοικτός άνθρωπος (όπως τον χαρακτήριζαν "απλός θνητός Βασιλιάς") φιλικός σε αντίθεση με την σοβαρότητα (ακόμα και ημιψυχρότητα) των Σκανδιναβικών χωρών. Αυτά είναι καθαρά μεσογειακά χαρακτηριστικά. 
Ιωάννης Παλαιολόγος-Χριστιανός: 1439 ή 1440-1503 (74 ετών)

Η άλλη εκδοχή
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος δεν είχε παιδιά. Ο Ιωάννης γεννήθηκε το 1445 [(άλλοι λένε το 1455) βλέπετε διαφορά δεκαετιών] και ήταν ο πρωτότοκος γιος του Δανού Βασιλιά Χριστιανού Α΄ και σε ηλικία 22 ετών (άλλοι λένε σε ηλικία 12 ετών) ορίστηκε Διάδοχος του Δανικού Θρόνου.
(Ερώτηση: Αφού ήταν ο πρωτότοκος γιος του Δανού Βασιλιά πως ορίστηκε Διάδοχος; Εξάλλου αυτό το δικαίωμα δεν το κατέχει εκ γενετής).
Επίσης, ο Χριστιανός Α΄ εκτός από τον Ιωάννη είχε και άλλα 2 παιδιά: την Μαργαρίτα που την παντρεύτηκε ο Βασιλιάς της Σκωτίας Ιάκωβος (ή Ιωάννης) Γ΄ και τον Φρειδερίκο Α΄ ο οποίος έγινε Βασιλιάς της Δανίας. Λόγος γίνεται και για άλλα 2 παιδιά που πέθαναν σε μικρή ηλικία.
Ο Ιωάννης παντρεύτηκε την Χριστίνα της Σαξονίας και έκανε μαζί της 5 ή 6 παιδιά. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την Χριστίνα αρκετές. Μόνο ότι γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 1461 από ένα κόμη της Σαξονίας και παντρεύτηκε τον Ιωάννη σε ηλικία 20 ετών.

Η Θεία Βουλή μπορεί να θέλησε να διασωθεί ο τελευταίος αυτοκρατορικός γόνος του Βυζαντίου να κληθεί να ξαναβασιλεύσει στο νέο αναγεννόμενο Ελληνικό κράτος. Ἄγνωσται αἱ βουλαὶ τοῦ Κυρίου. Τήρησαν τον όρκο τους οι νέοι Βασιλείς και δεν αφοσιώθηκαν στο Σιωνιστικό Ιερατείο, ούτε έβαλαν τον εβραικό κιπά στο κεφάλι τους!

Συμπέρασμα
Ο Ιωάννης Χριστιανός-Παλαιολόγος υπήρχε. Παλαιοί ιστοριοδίφες και ερευνητές κατέληξαν σ΄ αυτό το συμπέρασμα (π.χ. Dungen, Βερναδάκης, Ζωιόπουλος, Βαρθολομαίος κλπ). Υπήρξαν πολύπλευροι και εκτενείς μελετητές. Ο Βαρθολομαίος έκανε την σημαντική αυτή ανακάλυψη το 1834, 30 χρόνια νωρίτερα από την ανάρρηση του Γεωργίου Α΄ στον θρόνο. Αυτά τα τεχνηέντως πως "ο Χριστιανός είχε παιδί τον Ιωάννη, "ο Φρειδερίκος ήταν το αγαπημένο παιδί της Δωροθέας" κλπ) ανακαλύφθηκαν, όλως περιέργως τον προηγούμενο αιώνα χωρίς την στοιχειώδη μελέτη. Αποκρύφτηκε η πραγματική εικόνα του Ιωάννη Χριστιανού που ήταν Ελληνικής καταγωγής πατρός τε και μητρός και έγινε Δανικής καταγωγής (πρωτοτόκος γιος του Χριστιανού Α΄ και της Δωροθέας). Η πλεκτάνη στήθηκε εξαιρετικά χωρίς ατέλειες, καλοστημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.
Τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

Τα βασικά ερωτήματα όμως είναι δύο:
* Ο Χριστιανός Α΄ είχε γιο ή εγγονό τον Φρειδερίκο Α΄;
* Ο Ιωάννης παντρεύτηκε την Μαρία ή την Χριστίνα;

* Γιατί δεν μας απαντούν οι κύριοι της συμβατικής ιστορίας για το ότι η γενιά της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας (καθώς και η δανική και η νορβηγική) ονομάζεται "γενιά των Χριστιανών"; (Είναι εξάλλου γνωστός ο πόλεμος που κάνουν στην Ελλάδα). Κληροδοτούν το επίθετο οι βασιλικές γενιές και όχι το όνομα εκάστου Βασιλέως.
Γιατί ο Χριστιανός Α΄ έδωσε το στέμμα στον Ιωάννη Χριστιανό-Παλαιολόγο αφού είχε αρσενικό παιδί: τον Φρειδερίκο Α΄;

Η ιστορία όμως, με τις παρεμβάσεις άλλων..., έγραψε τον Ιωάννη ως Δανό. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε το αδελφικό blog: "Η Βασιλεία στην Νεώτερη Ελλάδα".

Πως έλκει η αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες
«Όπως πληροφόρησε τον Κανάρη ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Χάλ, όταν ο πατέρας του ρώτησε τον Γεώργιο αν επιθυμούσε να βασιλεύσει στην Ελλάδα, εκείνος αποκρίθηκε: «Και πολύ μάλιστα. θα ήθελα να βρεθώ κοντά στους Έλληνες το συντομότερο. Και αν τυχόν εσείς με εμποδίζατε, θα περίμενα να ενηλικιωθώ και θα πήγαινα μόνος μου, για να φωνάξω σε όλους: “Με καλέσατε να έλθω και είμαι εδώ. Ο Θεός σας είναι και δικός μου και η πατρίδα σας πατρίδα μου!» .

Γενεαλογικό δένδρο Βασιλέως Κωνσταντίνου ΙΓ΄ (από πατέρα σε γιο)

Βυζάντιο
Ιωάννης Ε΄ Παλαιολόγος-Μανουήλ Β΄-Κωνσταντίνος ΙΑ΄

Δανία
Ιωάννης Χριστιανός (-Παλαιολόγος)-Χριστιανός Β΄-Φρειδερίκος Α΄-Χριστιανός Γ΄-Φρειδερίκος Β΄-Χριστιανός Δ΄-Φρειδερίκος Γ΄-Χριστιανός Ε΄-Φρειδερίκος Δ΄-Χριστιανός ΣΤ΄-Φρειδερίκος Ε΄-Χριστιανός Ζ΄-Φρειδερίκος ΣΤ΄-Χριστιανός Η΄-Φρειδερίκος Ζ΄-Χριστιανός Θ΄.

Ελλάδα
Γεώργιος Α΄-Κωνσταντίνος ΙΒ΄-Παύλος Α΄-Κωνσταντίνος ΙΓ΄.

1 σχόλιο:

  1. ΄ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΥΠΑΡΗΣ28 Μαΐου 2017 στις 2:47 π.μ.

    Στο νησί Μπαρμπάντος μεταξύ των άλλων στο φυλλάδιο με τις διάφορες εκδρομές , στα αξιοθέατα ξεχωρίζει ο τάφος του ΦΕΡΔΙΝΆΝΔΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΌΓΟΥ , που ευρίσκεται σε 'ένα μικρο νεκροταφείο της Αγγλικανικής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννου , σε ένα ύψωμα στην ανατολικής πλευρά του νησιού. ο ξεναγός έλεγε ότι ο ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ ήλθε από την Δανία το 1655 και έγινε επίσκοπος για 30 έτη. Το γεγονός αυτό ενισχύει την άποψη ότι ο υιός του ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΌΓΟΥ κατέφυγε κρυφά στη Δανία μετά την άλωση με το όνομα ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ . Η συγκίνησις ήταν μεγάλη , όταν στην άλλη άκρη της γης βρίσκεσαι μπροστά στον τάφο ενός επιφανούς Ελληνος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή