Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΠΑΠΠΑ


Με αφορμή τον θάνατο του Νίκου Παππά:
«Ο Νίκος Παππάς αφήνει σε όλους μας κληρονομιά το ήθος του μαχητή»«Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς αφήνει σε όλους μας ως παρακαταθήκη το ήθος ενός μαχητή και την προσφορά του προς την Πατρίδα μας. Ως αξιωματικός, τίμησε το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις σε δύσκολους και ζοφερούς καιρούς. Υπήρξε βασιλόφρων και έγινε γνωστός από το κίνημα του Ναυτικού τον Μάιο του 1973. Μπορεί να συμβιβάστηκε με το μεταπολιτευτικό αβασίλευτο καθεστώς αλλά ουδέποτε πρόδωσε τις αρχές, τους αγώνες και τις αξίες του. Είθε να είναι η μνήμη του αιώνια». 

Σχόλιο
Πολλοί "έξυπνοι" με αφορμή τον θάνατο του έγραψαν τα εξής όσον αφορά την πρόθεση του για επάνοδο στην δημοκρατία: 
"Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του λεγόμενου Κινήματος του Ναυτικού, και την εξάρθρωση του φιλοβασιλικού κυκλώματος στους κόλπους του, από τις επαναστατικές αρχές ασφαλείας του Γ. Παπαδόπουλου, η επανάσταση προχώρησε σε εκ θεμελίου παύση και κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα, με συντακτική πράξη στις 1 Ιουνίου 1973.
Στις 29 Ιουλίου 1973, διεξήχθη ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το νέο Σύνταγμα και την τροποποίηση του Συντάγματος του 1968, με αποτέλεσμα ένα συντριπτικό 73% υπέρ, όπου στην συνέχεια θα ερχόταν η ομαλότητα στην πολιτική ζωή της χώρας, με νέα βουλή, κόμματα και δημοκρατικές εκλογές, μια προσπάθεια που δυστυχώς ανακόπηκε με τις προδοτικές ενέργειες του Ιωαννίδη, και την επαναφορά του προ της 21ης Απριλίου κλεπτοδημοκρατικού καθεστώτος...
Μετά την πτώση της επαναστατικής κυβερνήσεως και την ψευτο-μεταπολίτευση διεξήχθη νέο δημοψήφισμα για την επαναφορά αυτή τη φορά του Βασιλιά στο οποίο ο λαός ξαναείπε ΟΧΙΒασικά, όταν οι ψευτοδημοκράτες πουλάνε μαγιονέζα ότι ο Παπάς πρωτοστάτησε στην επαναφορά της δημοκρατίας, στην ουσία εννοούν ότι πρωτοστάτησε στην επαναφορά του βασιλιά."
1) "επαναστατικές αρχές ασφαλείας": Αυτές οι "αρχές" ουδέποτε υπήρξαν πρώτον. Δεύτερον, το περιβάλλον του Παπαδόπουλου δεν ήταν το καλύτερο. Υπήρχαν οι μικροί αξιωματικοί οι οποίοι όλοι ήταν από αμερικανόφιλοι έως αμερικανόδουλοι και αντιβασιλικοί. Ο Παπαδόπουλος ήταν ο μόνος ο οποίος είχε την ιδέα. Την ιδέα του οράματος της αναδημιουργίας της Ελλάδος, αλλά δυστυχώς είχε τα πράσινα φώτα (μέχρι μέσα 1973) του Σιωνιστικού δακτύλου και της Mossad...
2) "η επανάσταση προχώρησε": Ο Παπαδόπουλος διετάχθη να καταργήσει την βασιλεία. Το μέλλον του βασιλικού θεσμού στην Ελλάδα κρίθηκε από την NSA στα τέλη Ιανουαρίου του 1973 μετά την λήξη του πολέμου στο Βιετνάμ με τους Αμερικανούς. Ο Παπαδόπουλος, αν και φιλοβασιλικών τάσεων, η επιθυμία του για να γίνει ο Ανώτατος Άρχοντας του κράτους και η εντολή που πήρε από την NSA τον Απρίλιο του 1973 για κατάργηση της Βασιλείας, οδήγησε στο απογύμνωση της Πατρίδος μας από τον θώρακα-προστάτη που ονομάζεται: "Βασιλευομένη Δημοκρατία". 
3) "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με αποτέλεσμα ένα συντριπτικό 73%": Πολλοί αξιωματικοί ψήφιζαν πέντε φορές,  ανοικτά παραβάν, καλπονοθείες. Την 21η Απριλίου την κατηγορούν περισσότερο για το δημοψήφισμα του 1973, καθαρά νόθο. Αλλά ο λαός ήταν ανάμεσα σε δύο επιλογές ουσιαστικά: τον εκδημοκρατισμό του Παπαδόπουλο ή τον εκδημοκρατισμό του Βασιλιά. Και τα δύο θα οδηγούσαν σε δημοκρατία αλλά με διαφορετικό τρόπο έκαστος.
4) "νέο δημοψήφισμα στο οποίο ο λαός ξαναείπε ΟΧΙ": 52% Βασιλευομένη, 48% Αβασίλευτη. Με διαταγή Καραμανλή: 52% Αβασίλευτη, 48% Βασιλευομένη. Με διαταγή Αμερικανικής πρεσβείας και του σιωνικρατούμενου Αμερικανού παρακράτους: 69% Αβασίλευτη, 30% Βασιλευομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου