Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΥΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

Αν ψάχνεις πολύ, βρίσκεις και ανακαλύπτεις. Βρήκαμε ένα δημοσίευμα του Ν. Ευαγγελάτου, γνωστού δημοσιογράφου, που μέσω του προσωπικού ιστολογίου εξαπέλυσε, με αφορμή τον γάμο του Πρίγκιπα Νικολάου τον Αύγουστο του 2010, ύβρεις κατά του Βασιλέως Κωνσταντίνου. 
Διαβάστε το κείμενο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.


"Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είναι ένας καθ' όλα συμπαθής άνθρωπος. Σχεδόν πάντα χαμογελαστός και ξεκούραστος, επικεφαλής μιας μεγάλης οικογένειας με πολλά παιδιά και εγγόνια, δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει τίποτα να τον απασχολεί. Ακόμα και όσα έγιναν πριν από τέσσερις δεκαετίες και του στέρησαν τον ελληνικό θρόνο, μοιάζουν μακρινά και σχεδόν ξεγραμμένα, όπως και οι προσδοκίες που μπορεί να διέλυσαν.
Και σήμερα με το γάμο του δευτερότοκου γιου του πιστοποιεί και πάλι το πώς βλέπει την Ελλάδα, αλλά και τη ζωή. Σε αντίθεση με το γάμο του πρωτότοκου γιου του Παύλου που έγινε στο Λονδίνο, γιατί ο πατέρας της νύφης ήταν πολύ πλούσιος και …με τον παρά του επιχορήγησε την οικογένεια και επέβαλε ακόμα και τον τόπο του μυστηρίου, ο Νικόλαος παντρεύεται στις Σπέτσες.
Το σκηνικό θυμίζει αρκετά τα χρόνια που ο Κωνσταντίνος μεσουρανούσε. Είναι πολύ κοντινό με αυτό του δικού του γάμου με την Άννα-Μαρία το 1964. Ατελείωτη πολυτέλεια και πλούσιο θέαμα για τα μάτια ενός λαού που και σήμερα, όπως και τότε αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Όμως ανάμεσα σε λαό και στέμμα δεν υπήρχε καμία επαφή. Κανένα σημείο ταύτισης. Τα προβλήματα των πολιτών δεν έπρεπε να φτάνουν στο παλάτι.
Οι εστεμμένοι παρήγαγαν ένα παραμύθι. Ζούσαν μια μυθική ζωή από τα χρήματα της βασιλικής χορηγίας, δηλαδή του ελληνικού λαού που πεινούσε.
Σήμερα, αυτή τη χορηγία έχουν αναλάβει οι νύφες της οικογένειας και κάτι κοντέινερς με έργα τέχνης που του στείλαμε πριν μερικά χρόνια.
Όμως η απόσταση από την καθημερινότητα των πολιτών παραμένει η ίδια. Έτσι η χλιδή του γάμου του γόνου της τέως βασιλικής οικογένειας πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη από την κρίση. Κότερα, πανάκριβα δώρα και στολισμοί που θα συμβολίζουν πως ο νεόνυμφος και η φαμίλια του δεν έχουν καμία σχέση με ότι περνά ο τόπος.
Με άλλα λόγια, ένας ξένος παντρεύει το γιο του σε ένα ξένο γι' αυτόν μέρος, που δεν τον ενδιαφέρει παρά μόνο να περάσει καλά.
Έστω και έτσι όμως, αυτή τη φορά η τέως βασιλική οικογένεια έχει κάτι να προσφέρει στην Ελλάδα. Οι εικόνες του παραμυθιού θα αναμεταδοθούν σε όλο τον κόσμο και σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τον τουρισμό αυτό είναι πολύτιμο.
Όπως σας έγραψα και στην αρχή, δεν αισθάνομαι ότι ο Κωνσταντίνος είναι ένας κακός άνθρωπος. Είναι απλώς κάποιος που ποτέ δεν μπόρεσε να ταυτιστεί ούτε κατ' ελάχιστο με τον ελληνικό λαό".


Σχόλιο
Ο κ. Ευαγγελάτος χρησιμοποιεί μία παλιά μέθοδο με σκοπό να περάσει την άποψή του. Ξεκινά με λόγια επαινετικά και ύστερα εξαπολύει όλο το δηλητήριο. Κατηγορεί τον Κωνσταντίνο ότι ζει μέσα στην χλιδή και δεν ζει όπως ζει ο Ελληνικός λαός. Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος δεν πλούσιος. Είναι εύπορος. Αντιμετωπίζει άνετα τα προς το ζην. 
Επίσης λέει ο εξυπνάκιας δημοσιογραφίσκος, "Όμως ανάμεσα σε λαό και στέμμα δεν υπήρχε καμία επαφή. Κανένα σημείο ταύτισης. Οι εστεμμένοι παρήγαγαν ένα παραμύθι. Ζούσαν μια μυθική ζωή από τα χρήματα της βασιλικής χορηγίας, δηλαδή του ελληνικού λαού που πεινούσε".: Λαός και Στέμμα δεν έχουν επαφή;;; Τι ιδέα θέλουν να περάσουν. Οι στρατιώτες του 1912-13 που αντιμετώπιζαν τις ίδιες κακουχίες, τις ίδιες δυσκολίες, τις ίδιες στερήσεις με τον Διάδοχο Στρατηλάτη Κωνσταντίνο ΙΒ΄ και τον γιο του Γεώργιο δεν είναι σημείο ταύτισης; Το ίδιο ισχύει και για το 1921. Τα φιλανθρωπικά έργα της Φρειδερίκης, οι συχνές περιοδείες της με τον αείμνηστο Παύλο όπου ήταν γι΄ αυτούς ένα μάθημα ζωής και μία πολύτιμη εμπειρία, δεν είναι σημείο ταύτισης; 
Δεν παρήγαγαν παραμύθι, διότι ήταν ρεαλιστές και αγωνιστές και πολλές φορές συγκρούστηκαν με συμφέροντα για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό. Ο θρόνος έμπαινε σε δεύτερη μοίρα. Το παραμύθι μας το πουλάν άφθονο οι πολιτικάντηδες της Αβασιλεύτου και εσείς οι δημοσιογράφοι-εντολοδόχοι του Σιωνιστικού κεφαλαίου, των ολιγαρχών και εν πολλοίς του... Περισσού! 
Ούτε πολέμησε κανένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε έζησε τέτοιες καταστάσεις. Και όποιος μου αναφέρει το παράδειγμα του Παπούλια που πολέμησε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είναι παραπλανημένος ή ψεύτης. Με τον στρατό του εμπόδισε τον Ζέρβα και τον ΕΔΕΣ να απελευθερώσει την Βόρειο Ήπειρο! Είναι η Προεδρία της Δημοκρατίας ποτέ σε επαφή με τον Ελληνικό λαό;;; Μην τρελαθούμε κιόλας. 5 εκατομμύρια στην Προεδρία της Δημοκρατίας σύμφωνα με τον προυπολογισμό του 2013 εκ των οποίων τα 2,5 εκατομμύρια για να περνά καλά το κομματικό ανδρίκελο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Και μιας που θέτει το θέμα της Βασιλικής Χορηγίας αυτή έφθανε με τα σημερινά δεδομένα τα 264.000 ευρώ περίπου. 
"Σήμερα, αυτή τη χορηγία έχουν αναλάβει (...) κάτι κοντέινερς με έργα τέχνης που του στείλαμε πριν μερικά χρόνια". Ρε συ Ευαγγελάτε. Θα σε κατηγορήσει κανένας αν πάρεις προσωπικά σου αντικείμενα από το σπίτι σου. Το ίδιο έκανε ο Κωνσταντίνος. Μήπως θα ήθελες να σου πάρει και την άδεια. Όταν επί καθεστώτος του Παπαδόπουλου μπήκε στο Τατόι το κάθε καρυδιάς καρύδι και το ρήμαξε. Πληροφορούμενος αυτό ο Κωνσταντίνος και αφού ήρθε σε συμφωνία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1992 τα πήρε! Και πολύ καλά έκανε! Διότι ήταν προσωπική του περιουσία!
"Η χλιδή του γάμου του γόνου της τέως βασιλικής οικογένειας πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη από την κρίση. Κότερα, πανάκριβα δώρα και στολισμοί που θα συμβολίζουν πως ο νεόνυμφος και η φαμίλια του δεν έχουν καμία σχέση με ότι περνά ο τόπος. 
Με άλλα λόγια, ένας ξένος παντρεύει το γιο του σε ένα ξένο γι' αυτόν μέρος, που δεν τον ενδιαφέρει παρά μόνο να περάσει καλά. (...) Ο Κωνσταντίνος είναι απλώς κάποιος που ποτέ δεν μπόρεσε να ταυτιστεί ούτε κατ' ελάχιστο με τον ελληνικό λαό
". Τώρα θυμήθηκε ο Ευαγγελάτος τον Ελληνικό λαό και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αυτός έχει περάσει έτσι τα τελευταία 20 χρόνια; Όχι. Διότι αμοίβουν καλά αυτούς που λένε αυτά που θέλουν να πουν οι ανώτεροι ιστάμενοί του...
Πληρώνεσαι από εμάς με χιλιάδες χιλιάδων ευρώ, εξασκείς τεράστια προπαγάνδα από τα σιωνιστοκάναλα που δουλεύεις, χειραγωγείς δια του λόγου σου την ελληνική κοινωνία και έχεις και το θράσος να μιλάς για έναν άνθρωπο πολύ ανώτερό Σου, πολύ περισσότερο Πατριώτη και όχι πουλημένο όπως κάποιοι άλλοι... Αυτό είναι το θράσος των δημοσιογραφίσκων που κοιμίζουν τον Ελληνικό λαό στον λίθαργο της αδράνειας και επιτίθενται σ΄ όποιον κάνει καλό στην Ελλάδα. Γιατί οι κυβερνώντες την Ελλάδα τρώνε τα παιδιά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου