Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ


Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο. Όπως μας ενημερώνει η "ΝewsNow":

"Σε σύνολο 292 βουλευτών και κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, 168 ψήφισαν «ναι» στο πολυνομοσχέδιο. «Όχι» είπαν 123 βουλευτές και ένας δήλωσε «παρών». «Η κυβέρνηση βγήκε πιο ενισχυμένη από την σημερινή ψηφοφορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που μιλούσαν για προβλήματα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. 
Στην κυβερνητική πλειοψηφία εντάχθηκαν και δυο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Κώστας Μαρκόπουλος που είχε διαγραφεί από τη ΝΔ είχε ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τώρα είναι ανεξάρτητος και ο Θεόδωρος Σολδάτος βουλευτής Λευκάδας, ο οποίος και αυτός είχε διαγραφεί από τη ΝΔ.
Ερωτηθείς από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σχετικά με τη στάση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: "κάτι σημαίνει αυτό"." 

Αντιδράσεις κομμάτων
Νωρίτερα, η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής διεξήχθη με συγκρούσεις και υψηλούς τόνους από τους αρχηγούς των κομμάτων.
Το ΣυΡιζΑ δια του Προέδρου του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για "στρατηγική υποταγής της κυβέρνησης" και σημειώνοντας «Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές επί τρία χρόνια. Τόσο στα μέτρα της βαρβαρότητας όσο και στα επιχειρήματα», είπε.
Ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος-Τούρκογλου, μιλώντας για "κρεσέντο ανευθυνότητας" και του καταλόγισε ότι προσβάλλει την νοημοσύνη, του κόπους, τους φόβους, τις θυσίες και τις εμπειρίες του ελληνικού λαού. Τώρα τα θυμήθηκε
Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, είπε ότι "η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης κάτι που σημαίνει ότι θα πέσουν κι άλλο οι κατώτεροι μισθοί και οι συντάξεις και θα χτυπηθεί η ιδιοκτησία". Όπως αποκάλυψε ο κ. Καμμένος 170.000 φούρνοι θα κλείσουν!!!
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την Χρυσή Αυγή υποστήριξε ότι «στο δίλημμα Ελλάδα ή ευρώ εμείς απαντάμε: ναι, αν χρειαστεί, ακόμη και επιστροφή στη δραχμή για να σταματήσει η υποταγή».
Το ΚΚΕ δια της Αλέκας Παπαρήγα επιτέθηκε στην τρικομματική κυβέρνηση αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ασφαλώς η ΝΔ συντάσσεται με την κυρίαρχη συνταγή της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με την άλλη συνταγή, την πιο χαλαρή, που κατά τη γνώμη του θα φέρει καλύτερα την ανάπτυξη. Επιμέρους διαφορές υπάρχουν - αλλά απ' τη σκοπιά του λαού καμία» υπογράμμισε.
Από τα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα η Εθνική Ελπίδα δια της Τ.Ο. Κοζάνης χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ως "μία ακόμα προσπάθεια της κυβέρνησης για την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού". Υπογράμμισε η χώρα πρέπει να απεμπλακεί από τα μνημόνια και την τρόικα και ζήτησε συμπίεση του δημοσίου τομέα αλλά όχι με απολύσεις και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. Το δελτίο Τύπου του κόμματος είναι εδώ (πατήστε): ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ Τ.Ο. ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου