Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

Οι φανατικά αντιβασιλικοί λόγω έλλειψης στοιχείων δεν έχουν τι να πουν και καταφεύγουν στις ύβρεις και την προπαγάνδα. Τους κατανοούμε γιατί ή βρίσκονται σε παραπλάνηση ή επιτελούν έναν συγκεκριμένο σκοπό.
Για παράδειγμα: συγγραφέας Παύλος Πετρίδης. Τι προλογίζει για το βιβλίο του "Η βασιλεία των Γλύξμπουργκ στην Ελλάδα": "Εκατό και πλέον συναπτά έτη της σύγχρονης πολιτικής μας Ιστορίας αποδείχτηκαν υπεραρκετά για τη δυναστεία των Γλύξμπουργκ, προκειμένου να καταπατήσει κορυφαίους συνταγματικούς θεσμούς, να καταρρακώσει το Κοινοβούλιο και να βάλει το λαό μας στη γωνία. Προσκολημμένοι, ως πιόνια, στον ξένο παράγοντα (Μεγάλη Βρετανία, Καϊζερική Γερμανία και ψυχροπολεμική Αμερική) αγωνίστηκαν πάνω απ’ όλα για την διατήρησή τους στην εξουσία, επιβεβαιώνοντας πως υπήρξαν πάντα κατώτεροι των περιστάσεων.
Η παρούσα έκδοση, μετά από πολύχρονες έρευνες, έρχεται να αποκαταστήσει την πικρή αλήθεια, να απομυθοποιήσει τους Γλιξβούργους μέσα από τους ίδιους τους μύθους τους: Οτι δήθεν λάτρεψαν την Ελλάδα, ότι ήταν άσπιλοι και αμόλυντοι, ότι είχαν λαϊκό έρεισμα, ότι ήταν άδολοι απέναντι στο δημόσιο χρήμα, ότι η καταγωγή τους ήταν βυζαντινή."
Κατ΄ αρχήν το Γλύξμπουργκ είναι τοπωνύμιο, όχι επίθετο. Καταπάτηση κορυφαίων συνταγματικών θεσμών ΔΕΝ υφίστατο. Οι Βασιλείς εκμεταλλεύοντο και κινούντο στα πλαίσια και τις προνομίες που τους έδινε το εκάστοτε Σύνταγμα-καταρτισμένο από τους πολιτικούς όχι τους Βασιλείς. Πως καταρράκωσε το Κοινοβούλιο ψάχνουμε, ψάχνουμε δεν βρίσκουμε πουθενά. Ωραία εφεύρεση αλλά δεν τρώμε κουτόχορτο. Πιόνια του ξένου παράγοντα; Πότε έγινε αυτό. Αλλιώς η Ελλάδα θα ήταν στα επίπεδα του 1832. Το ότι ο Κωνσταντίνος ΙΒ΄ πίστευε ότι θα νικήσουν οι Κεντρικές Αυτοκρατορίες αλλά έκρινε ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας ήταν παρά το πλευρόν της Αντάντ και θυσίασε την προσωπική του άποψη και ουχί επιδίωξη είναι κατακριτέο; Το ότι ο Γεώργιος είχε μία φιλοαγγλική γραμμή είναι κατακριτέο; Το ότι οι Παύλος-Φρειδερίκη επέλεξαν την φιλική σχέση με τις ΗΠΑ παρά την υποταγή είναι κατακριτέο.
Οι Βασιλείς αγαπήθηκαν από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Απόδειξη η συγκέντρωση του κόσμου κατά τις περιοδείες τους ακόμα και σήμερα και όλα τα δημοψηφίσματα που διεξήχθησαν στην Ελλάδα... Και ο νοών νοείτω... Οι Βασιλείς δεν έχουν ανάγκη να φάνε δημόσιο χρήμα διότι είναι χορτάτοι. Λάμβαναν μισθό και την ετήσια βασιλική χορηγία. Το ότι η Φρειδερίκη δεν πήρε σύνταξη το 1964 και έπειτα σεβόμενη τα χρήματα του Ελληνικού λαού και να μην γίνει επίκεντρο πολιτικών διαμαχών το μεταφράζεις ως κλέφτες ουσιαστικά; Αν δεν λάτρευαν την Ελλάδα δεν θα ήταν πρώτοι στα πεδία των μαχών (π.χ. Βαλκανικοί πόλεμοι κλπ). Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄ βαλκανικοί, Γεώργιος Β΄ έπος των ΟΧΙ σε αυτοκρατορίες (τώρα φοβούνται να το πουν στα Σκόπια), Παύλος Α΄-Φρειδερίκη αντισυμμοριακός αγώνας. Καλά το ότι η καταγωγή τους προέρχεται από τους Παλαιολόγους με ανάμειξη από τους αυτοκρατορικούς οίκους των Μακεδόνων, των Αγγέλων, των Δουκών είναι τεκμηριωμένο πριν έρθει ο Γεώργιος Α΄. Και οι μελετητές των επομένων δεκαετιών στο ίδιο κατέληγαν. 
Τι λένε όμως αυτοί που αγόρασαν το βιβλίο.
Ο κ. Αβράμογλου Γ. (03/09/2010): "Πολύ κακό βιβλίο. Παραθέτει πηγές χωρίς πάντοτε οι αναφορές τους να ανταποκρίνονται στο περιεχόμενο του κειμένου, που υποτίθεται ότι τεκμηριώνουν, προβαίνει σε ελαστική και συχνά αντισυγκρουόμενη ερμηνεία πηγών και γεγονότων, κάνει πολεμική, όχι κριτική. Αντι-επιστημονικό στην προσέγγισή του, αποτελεί κείμενο θέσεων, όχι ιστορική έρευνα."
Ο κ. Τάκης (14/06/2005) "μονομερές".
Ο κ. Μάκης Λεβίδης (31/12/2001) "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ. ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΔΗΘΕΝ" ΣΟΒΑΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ. ΧΑΜΕΝΕΣ ΟΙ 10 ΧΙΛ. ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΟΥ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΑΡΙΣΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΟ."
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΜΕΛΕΤΑΤΕ, ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου