Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

"ΕΠΙΘΕΣΗ" ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Ερευνώντας ανακαλύψαμε μία είδηση που συνέβη στις 9 Μαίου 1997. Από το ειδησεογραφικό πρακτορείο του ANT1. 

"Νέα επίθεση του Βασιλιά Κωνσταντίνου, στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, 48 ώρες μετά από την "σκληρή" απάντηση του πρώην προέδρου της δημοκρατίας στην οποία επισημαίνει εκτός των άλλων ότι "έχει κλείσει οριστικώς το πολιτειακό".
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου του τέως Βασιλέως, τονίζεται πως "καθ'όσον αφορά τις πολιτειακές αντιλήψεις του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρώην Βασιλέως των Ελλήνων, σημασία έχει τι επιθυμεί και αποφασίζει διαχρονικώς ο μόνος κυρίαρχος Ελληνικός λαός".
Στην ίδια ανακοίνωση παρατίθεται απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέα Σούλτσμπεργκερ, σύμφωνα με το οποίο την άνοιξη του 1967 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επεσκέφθη στη Νέα Υόρκη τον Λάρρυ Νόρσταντ ( ο οποίος ήταν αρχηγός του ΝΑΤΟ την περίοδο 1956 -1963) και τον ρώτησε εάν "δύναται να καταφέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκρίνουν ένα πραξικόπημα εις την Ελλάδα κατά την διάρκεια της Ανοίξεως".
Σύμφωνα με το απόσπασμα που παρατίθεται, ο Νόρσταντ απέφυγε το θέμα, λέγοντας ότι πράγματι δεν δύναται να αναμιχθεί σε τέτοιες υποθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε χαρακτηρίσει ανάξιες σχολιασμού τις δηλώσεις του τέως Βασιλιά, με τις οποίες κατηγορείτο ότι ζητούσε την εγκαθίδρυση δικτατορίας στην Ελλάδα για να επιστρέψει από το Παρίσι.
Επίσης είχε συστήσει "σε όσους διάκεινται ακόμη φιλικώς προς τον θεσμό της βασιλείας, να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι το πολιτειακό στην Ελλάδα ελύθη οριστικώς".

Σχόλιο
Το πολιτειακό ζήτημα ποτέ δεν λύνεται. Αυτό το αποφασίζει ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός. 
Συνέλληνες κρίνατε μ΄ αυτά που διαβάσατε! Ποιος είναι δημοκράτης και ποιος όχι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου