Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙ ΑΛΕΞΗ...


Περίεργα παιχνίδια στην Προεδρευομένη Δημοκρατία. Τώρα, για τον διάδοχο του Καρόλου Παπούλια. Η "μάσα" δεν έχει τελειωμό.
Μόνο τυχαίες δεν είναι οι διαρροές περί συμπάθειας του Κώστα Καραμανλή στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, κοινή αίσθηση των συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού και αρκετών στελεχών της ΝΔ που γνωρίζουν τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί είναι πως τα νέα επεισόδια στο σίριαλ της περίφημης αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των δύο ανδρών έχουν έντονο πολιτικό περιεχόμενο και συνδέονται με τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια το 2015 και την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Καραμανλή για την Ηρώδου Αττικού.

Σχόλιο
Επί τη ευκαιρία, θέλαμε να πούμε κάποια πράγματα για τον Κ. Καραμανλή. Τον θεωρούμε ως έναν από τους μέτριους πολιτικούς. Ακολούθησε μία εξωτερική πολιτική μη υποταγμένη στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν απομάκρυνε από το περιβάλλον του τους ανθρώπους που αμαύρωναν την προσπάθειά του και ο ίδιος υπέπεσε στην παλαιοκομματική λογική των υποσχέσεων και των παχέων λόγων καθώς και σε εσωκομματικά παιχνίδια. Άφησε την οικονομία στο έλεος και τα σκάνδαλα να πληθύνονται. Δεν γνώρισε τον Ροκφέλερ σε σχέση με όλους τους προηγούμενους και επόμενους απ΄ αυτόν πρωθυπουργούς και είδατε που κατέληξε. Σε καραντίνα!
Και σήμερα, διαφαίνεται καθαρά πόσο παγιδευμένος είναι στα εσωκομματικά παιχνίδια και συμφέροντα. Διάδοχος του Κ. Παπούλια δεν θα υπάρξει! ΘΕΟΥ & Λαού θέλοντος, δεν θα υπάρξει! Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε έναν διακοσμητικό θεσμό τον οποίο πληρώνουν με τεράστιες δαπάνες το Κράτος και οι Έλληνες φορολογούμενοι. Έναν θεσμό που είναι το φρούριο της ασυδοσίας και της διαφθοράς, ο "νομιμοποιητής" της λοβιτούρας και της μίζας.
Ο θεσμός που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες της εθνικής μας ζωής και ενός υγιούς δημοκρατικού πολιτεύματος είναι αυτός της Βασιλευομένης Δημοκρατίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου